AQ011-1-BV

Täydellinen vaihtosuodatinpaketti AQVA SAIMAA kokonaisuuteen merivedelle

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja

Toimituskulut alkaen 7,90 €
Tai nouto myymälästä 0 €

389,00 €

Hinta sis. alv 24%

43 KPL

Testatusti toimiva Toimitus 1-3 päivässä 14 päivän palautusoikeus

Tuotekysymykset

|
05.05.2023

Jos käyttöä on pelkästään kesällä ja käytetty vesimäärä on selvästi alle suosituksen (esim. 10000L / a), voiko samojen suodattimien käyttöä jatkaa talven jälkeen, jos ne ovat puoli vuotta käyttämättä?

Aqva Finland
|
08.05.2023

Hei, osmoosikalvojen ajallinen suositusvaihtoväli on kaksi vuotta. Eli jos ne toimivat hyvin vielä syksyllä, eikä puhdistetun veden virtaama ollut laskenut merkittävästi, esimerkiksi puoleen siitä mitä uutena, voi samoilla osmoosikalvoilla vielä jatkaa. Esisuodattimissa ajallinen vaihtovälisuositus on tyypillisesti vuosi. Toisinaan esisuodattimiakin saatetaan käyttää vielä ja jos niistä tulee vielä vettä läpi, tyypillisesti ne toimivat vielä adsorbtio ja ioninvaihto-ominaisuuksiltaankin. Tosin teho esisuodattimissa on jo laskenut, joka vaikuttaa jonkin verran osmoosikalvon elinkaaren lyhenemiseen. Eli kyllä voi käyttää, mutta teho voi olla laskenut, joka voi vaikuttaa lähinnä puhtaan veden tuottonopeuteen. Toisaalta jos seuraatte ajallista vaihtovälisuositusta, niin sillä varmistaa helpoiten toiminnan jatkuvuuden (veden saannin nopeuden)

Tuotearvostelut

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja..

Täydellinen vaihtosuodatinpaketti AQVA SAIMAA -käänteisosmoosikokonaisuuteen merivedelle. Paketti sisältää sekä yhden että kahden vuoden vaihdettavat suodattimet.

Vaihtoväliin vaikuttaa vedenlaatu ja veden käyttömäärät. Esisuodattimen teoreettinen riittoisuus, keskivaikealla vedellä on noin 50 000 litraa ja osmoosikalvojen 100 000 litraa.

Osmoosikalvojen riittoisuuteen vaikuttaa vedenlaadun lisäksi esisuodattimien kunto ja vaihtotiheys. Vaikealla vedellä esisuodattimia suositellaan vaihdettavan useammin.

Suodattimet, jotka vaihdetaan joka toinen vuosi:

  • Käänteisosmoosikalvo x 2,  AQ061-B
  • Jälkimineralisointi,  CALBB20
  • Jälkisuodatin,  AQUF01-M
  • Korvausilmasuodatin, AQMF1-M


Paketti sisältää myös kerran vuodessa vaihdettavat suodattimet:

  • 4kpl AQMF1-L, mekaaninen hienosuodatin (18,90€) voi mennä vaihtoon useammin, veden sakka ja kiintoainepitoisuudesta riippuen
  • AQCB-L Aktiivihiilisuodatin
  • AQPF-L Polyfosfaattisuodatin