HUOMIO UUSI OSOITE

Puusepänkatu 2D, 00880 Helsinki

AQ011-1-B

AQVA SAIMAA -merivesilaitteisto, 185 L puhdasvesivarannolla, 36 L/h

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja

Toimituskulut alkaen 110,00 €
Tai nouto myymälästä 0 €

Tuotetta on varastossa: 15 kpl

3490,00

Testatusti toimiva Toimitus 1-3 päivässä 14 päivän palautusoikeus
 • Meillä on mökki saaressa missä ei ole säkö. Meillä on 2 x 250 Amp akkuja joka latautuu 80 wattin aurinkopaneelilla. Saako järjestelmä toimimaan ???

  | 27.04.2023

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Käänteisosmoosiyksikön paineenkorotuksen osalta 36 litran tuottamiseksi energiaa kuluu noin 132 Wh *Pumpun sähkönkulutukseen vaikuttaa veden lämpötila, suolapitoisuus sekä suodattimien käyttöaste. Lisäksi energiankulutukseen vaikuttaa mahdollinen kaivo-, meri- tai järvivesipumppu sekä jakelupumppu, joka käy ajoittain, kun vettä otetaan käyttöön. Esimerkiksi 500 W merivesipumppua käytettäessä voidaan arvioida sen energiatarpeeksi per 36 litraa vettä noin 180 Wh. Tällöin meriveripumppu ja paineenkorotuspumppu kuluttaisivat yhteensä noin 312 Wh energiaa 36 puhdasvesilitran tuottamiseksi. Sähkön riittoisuus kannattaa vielä arvioida sähkösuunnittelijalla.

  Aqva Finland | 02.05.2023

 • Hei, Mökkinaapuri oli saanut tiedon, että käänteisosmoosikalvot pitää pitää kosteana ja säilyttää jääkaappilämpötilassa. Pitääkö tämä paikkansa?

  | 09.11.2021

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kalvoja ei saisi päästää kuivumaan. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että kalvot tukkeutuvat ja ei päästä vettä läpi seuraavana kautena. Kalvot olisi myös hyvä säilyttää viileässä tilassa, joten yksi esimerkki tapa säilyttää kalvot on huuhdella kalvot makealla vedellä, jonka jälkeen kalvot voi laittaa esim. minigrip pussiin ja tämän jälkeen jääkaappiin.

  Aqva Finland | 10.11.2021

 • Moikka. Tuossa oli jo osaltaan vastaus talvea ajatellen, mutta haluaisin vielä varmistaa. Meillä on Aqva Saimaa ollut nyt tämän kesän käytössä saaressa Loviisassa ja alkusäätöjen jälkeen on toiminut hyvin. Kohta on aika laittaa paikat säppiin talveksi, kohteessa ei lämmitystä. Ajatuksenani oli tyhjentää vedet kaikista putkista sekä säiliöstä. Pitääkö suodatinsäiliöt tyhjentää vedestä myös? Entä miten on pumppujen laita (ottopumppu ja jakelupumppu), pitääkö ne irrottaa ja laittaa lämpimään? Mainitsette toisessa viestissä, että osmoosiyksikkö pitää tuoda lämpimään ja tulpata talveksi. Miten tämä tulppaus käytännössä tapahtuu? Ei mitään käsitystä. Saako osmoosiyksikön irti vain irrottamalla laitteen seinästä ja letkujen päät irti?

  | 02.11.2021

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Hieno kuulla, että laitteisto on toiminut oletetulla tavalla. Esisuodattimet, sekä jälkisuodattimien kotelot tulee tyhjentää ja kotelot voi jättää auki. Suodattimet tulee säilyttää lämpöisessä talven ajan, mikäli näitä ei vielä tarvitse vaihtaa. Pumput suosittelisin tyhjentämään ja ottamaan lämpöiseen talven ajaksi. Käänteisosmoosilaitteen kolme pikaliitäntää (syöttö, rejekti, ja puhdasvesi kanava) tulee ottaa irti ja tulpata laitteen mukana tulleilla tulpilla. Mikäli teillä on mahdollisuus, huuhdella käänteisosmoosilaite makealla vedellä, niin tämä olisi suositeltavaa. Tämä onnistuu syöttämällä laitteen läpi esim. kunnallisvettä muutaman minuutin ajan.

  Aqva Finland | 03.11.2021

 • Hei! Pitääkö merivesi pumpun paikka olla lähellä veden ottopaikkaa vai voiko se olla n. 10m päässä? Putkimies sanoi, että sen ollessa kauempana otto paikasta putkeen voi mennä ilmaa ja se haittaa toimintaa.

  | 05.06.2021

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Painevesiautomaatin sijoittamiseksi tulee tarkistaa pumpun imukyky. Vedenottopäähän tulee asentaa roskasihti esim. tuotekoodi S-1504 ja ennen tätä takaiskuventtiili, jolloin putkisto ei pääse tyhjentymään, jolloin putkistoon ei kuuluisi päästä ilmaa.

  Aqva Finland | 09.06.2021

 • Kuinka syvän kohdan meressä tulee olla, jotta vettä voidaan suodattaa käänteisosmoosilaitteen avulla?

  | 25.05.2021

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Tarkkaa rajaa ei ole, mutta vedenottopää olisi syytä olla hyvin irti pohjasta, mutta ei kuitenkaan täysin pinnassa. Vedenottopää tulisi asettaa keskiveteen. Mikäli vesi on käytössä ympärivuoden, tulee vedenottopää asettaa sellaiseen kohtaan, ettei se pääse jäätymään.

  Aqva Finland | 27.05.2021

 • Hei, poistaako AQVA Saimaa vedestä sinilevän ? Tulee käytöön ensi kesänä Porin saaristoon.

  | 16.03.2021

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä suodattaa. Käänteisosmoosi on ainut suodatusmenetelmä, joka suodattaa myös sinilevän erittämän toksiinin vedestä.

  Aqva Finland | 16.03.2021

 • Hei, kuinka paljon osmoosikalvojen vaihto maksaa ja onko ne vaihdettava vuosittain? Vielä, kuinka voimakas ääni laittesta lähtee sen ollessa päällä?

  | 19.08.2020

  Hei, osmoosikalvojen tuotekoodi on AQ061-B. Niitä menee laitteeseen kaksi. Niiden vaihtoväliin vaikuttaa käyttömäärät ja ehkä vielä suuremmin raakaveden laatu. Jos kiinteistö sijaitsee esim . joen laskuvesistön läheisyydessä on vedessä yleensä humusta runsaammin, joka on meressä ehkä voimakkaimmin kalvojen elinkaareen vaikuttava tekijä. Tyypillisesti, keskivaikealla vedellä, noin 20 000 litran vuosikulutuksella kalvoja vaihdetaan kerran vuodessa. Kokonaisuudessaan keskimääräiset vuosikustannukset em. kulutusmäärillä liikkuvat 280 - 350€ luokassa.

  Aqva Finland | 20.08.2020

 • Voiko käänteisosmoosilaitteen altistaa pakasselle. Syksyllä saattaa olla hallaa ja möki on saaressa joten ei ole lämmitystä talvella.

  | 18.08.2020

  Hei, jäätymistä laitteisto ei kestä. Toisaalta tämä yksikkö on helppo tyhjentää vedestä ennen ensimmäisiä pakkasia. Muut komponentit tavallisesti jätetään avattuina mökillä, mutta kevyt käänteisomoosiyksikkö tulpataan ja tuodaan talveksi lämpimään. LIsätietoa tuotteen "ladatut tiedostot" välilehdeltä, käyttö- ja asennusohjeesta.

  Aqva Finland | 19.08.2020

 • Hei, onko mahdollista asentaa yksikkö sitten että vettä puhdistetaan erissä. Siis tankki täyteen ja sitten lähinnä tyhjäksi ja sitten taas täyteen ? Syy tähän on ääni joka tulee painevesi syöttöpumpusta joka menee päälle ja pois useampaan otteeseen päivässä. Toinen kysymys on jos toimitatte myös sopivan painevesipupun AQVA saimaa yksikölle murtovedeteen sopivana.

  | 18.08.2020

  Hei, kyllä on. Tällöin riittää kun suljette laitteiston esisuodattimen sulkuhanan. Näin laitteen alipainekytkin, joka estää kuivakäyntiä, pitää laitteiston seisontatilassa. Murtovedelle sopiva painevesipumppu, joka toimii tämän laitteiston kanssa oikein hyvin, on hiljainen Scala2. Se löytyy myös verkkokaupastamme.

  Aqva Finland | 20.08.2020

 • Hei, kysyisin vielä kuinka paljon vettä menee " viemäriin" ja onko se mahdollista mökkikäytössä imeyttää maahan? Lisäksi käyttöohjeiden mukaan pakettiin kuuluu 200 l tankki ja tuotteen tiedoissa tankki on 300 l, kumpi on tähän järjestelmään kuuluva?

  | 12.08.2020

  Hei, huuhteluveden määrää viemäriin on mahdollista säätää laitteen huuhteluventtiilistä. Toki mitä pienemmällä huuhtelua käytetään, sitä enemmän se vaikuttaa suodattimien elinkaareen, eli vaihtoväliin. Tähän pakettiin kuuluu 300L tankki. Mikäli otatte vetenne merestä, huuhteluvesi yleensä johdetaan takaisin mereen. Merivesikäytössä laite tuottaa huuhteluvettä tyypillisesti 1-2 litraa per tuotettu puhdasvesilitra.

  Aqva Finland | 12.08.2020

 • Hei, minlälaisen tilan ko laite vaatii, mikä on minimikoko mihin se hyvin mahtuu? Voiko vesitankilta ottaa vettä myös suoraan, jos osa mene vesijohdon kautta rakennukseen?

  | 10.08.2020

  Hei, suodattimien vaihdon ja tuotepaketin käytön kannalta sopiva minimitila on lattiapinta-alaltaan noin 2 neliömetriä. Korkeutta seisomarorkeuden verran. Toki komponentit on mahdollista mahduttaa tiiviimminkin. Suurin yksittäinen komponentti on vesitankki, jonka halkaisija on noin 60cm ja korkeus noin 110cm. Tankin huoltoluukku on päällä, jolloin se määrittää minimikorkeutta. Ladatut tiedostot välilehdeltä voitte löytää käyttö- ja asenusohjeet komponenttierittelyineen. Oleusarvoisesti veden ottoon tankista käytetään paketin sisältämää jakelupumppua, jolla vesi paineistetaan kiinteistön vesijohtoverkkoon ja kulutukseen.

  Aqva Finland | 11.08.2020

 • Hei, meillä on mökki saaressa(Pernaja) ja tällä hetkellä vesi saadaan porakaivosta. Kaivon vesi on kuitenkin rikkipitoista ja tarvitsee suodatuksen. Aina vesi ei ole silti kirkkaan näköistä eikä sitä voi juoda. Nyt olemme miettineet vaihtoehtoja veden saantiin. Miten kyseinen järjestelmä asennetaan niin että vesi saadaan tulemaan hanasta? Kuka asennuksen tekee ja mitä se maksaa? Onko vaihtoehtoja porakaivoveden puhdistukseen? Kiitokset, t. Anu

  | 14.07.2020

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Onko teille teetettynä vesianalyysiä vedestä, kun se on ns. pahimmillaan? Voisitteko lähettää mahdolliset analyysin tulokset meille sähköpostitse osoitteeseen vesi@aqva.fi niin katsotaan teille sopiva ratkaisu. Asennuksen voi pyytää paikalliselta lvi-asennusliikkeeltä. Asennusaikaan vaikuttaa kohteen tila ja kuinka paljon joutuu tekemään uusia putkivetoja. Tuntiveloitukset on myös yrityskohtaisia. Toki vedenotto on mahdollista ottaa merestä.

  Aqva Finland | 15.07.2020

Katso miten muut ovat arvioineet tätä tuotetta:

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja...

Käänteisosmoosilaitekokonaisuus, juoma- ja käyttöveden puhdistamiseen merivedestä. Tuottaa tunnissa 36 litraa puhdasta juomavettä.

 • Toimitus/nouto 1-3 arkipäivän sisällä tilauksesta
 • Tilaus verkkokaupasta, sähköpostitse tai puhelimitse
   

Helppo asentaa, ottaa käyttöön ja käyttää! Sisältää kaikki tarvittavat osat, letkut ja komponentit. Tarvitset vain sopivan syöttöpumpun, joka tuo laitteiston esisuodattimelle paineveden. Vesitankilta - kulutukseen tarvittavan jakelupumpun, jälkisuodattimet ja sulkuventtiilit paketti sisältää myös, mutta näiden asennus putkitukset eivät kuulu pakettiin, sillä ne ovat kiinteistön vesitekniikkaan kuuluvia.

Paketin sisältämä paineenkorotuspumppu asennetaan JG-pikaliittimillä, esisuodatinyksikön ja käänteisomoosiyksikön väliseen vesilinjaan. Erillisenä yksikkönä helppo kiinnittää seinälle.

 • Riittää helposti kattamaan keskimääräisen suomalaisen perheen vedenkulutuksen.
 • Helppo käyttö ja ylläpito, jopa kausittaisessa mökkikäytössä.
 • Poistaa vedestä myös muuten vaikeasti poistettavissa olevat yhdisteet, kuten uraanin, arseenin, sinilevän (99,9%), fluoridin ja kloridin. Tuottaa kirkasta ja puhdasta vettä. Vesistön kiintoaine- ja humuspitoisuus vaikuttaa jonkin verran suodattimien riittoisuuteen, mutta tavallisesti esisuodattimet vaihdetaan kerran vuodessa ja osmoosikalvot kerran kahdessa vuodessa. (Esteettisesti puhtaahkolla vedellä, 30 000 - 50 000 litran vuosikulutuksella)
 • Sisältää kolmivaiheisen esisuodatuksen AQVA L- koon suodatinpakettina.
 • Tekee puhdistettua vettä, pakettiin sisältyvään, 185 litran tankkiin, joka toimii keskeytyksettömänä puskurina kulutuspiikkien aikana. (myös muita tankkikokoja ja- muotoja saatavana)
 • Vesitankissa veden pintaa säätää automaattinen uimurivippa. Kun vettä käytetään, avautuu vesikanava ja paineenkorotuspumppu käynnistyy, pitääkseen tankin aina täynnä.
 • Vedenpuhdistuskapasiteetti 9 bar. syöttöpaineella, 5 promillen suolapitoisuudella, noin 36 litraa tunnissa. (Suomen rannikkoalueiden suolapitoisuus, sijainnista riippuen tyypillisesti 2 - 7 promillen välillä.
 • Paineenkorotuspumpun tiedot:
 • Jännite 24 VDC
 • Nominaalivirta 5,5 ampeeria @ 10 baaria
 • Nominaali tehontarve 132 wattia
 • Käänteisosmoosiyksikön paineenkorotuksen osalta 36 litran tuottamiseksi energiaa kuluu noin 132 Wh
 • *Pumpun sähkönkulutukseen vaikuttaa veden lämpötila, suolapitoisuus sekä suodattimien käyttöaste. Lisäksi energiankulutukseen vaikuttaa mahdollinen kaivo-, meri- tai järvivesipumppu sekä jakelupumppu, joka käy ajoittain, kun vettä otetaan käyttöön. Esimerkiksi 500 W merivesipumppua käytettäessä voidaan arvioida sen energiatarpeeksi per 36 litraa vettä noin 180 Wh. Tällöin meriveripumppu ja paineenkorotuspumppu kuluttaisivat yhteensä noin 312 Wh energiaa 36 puhdasvesilitran tuottamiseksi.

 • Suositeltu käyttöpaine paineenkorotuspumpun kautta 7-9bar. Paine säädettävissä osmoosiyksikön huuhteluvesiventtiilistä.
 • Tehokkaammilla AQVA Baltic osmoosikalvoilla suolanpoistoteho 95 - 97%. Veden lämpötilalla, kalvojen käyttöasteelle ja säädetyllä syöttöpaineella on vaikutusta.

Järjestelmäkokonaisuus sisältää:

 • AQVA SAIMAA merivedelle -käänteisosmoosiyksikön (tuotekoodi: AQRO-SA-B)
 • Kolmivaiheisen esisuodatuksen kiintoaineille, humukselle, hajuille, sekä vedenpehmennyksen AQVA L- koon suodatinpakettina. Suodatinkotelon tuotekoodi AQ3L
 • 185 litran vesitankki tarvittavilla läpivienneillä ja liittimillä. Laskennallinen riittoisuus huippukulutuksen aikaan merivedestä tuotettuna tällä säiliökoolla, on noin 220 litraa tunnissa. (tuotekoodi: AQ-TAN-185)
 • Yhden mikrometrin korvausilmasuodatin (tuotekoodi: AQMF1-M)
 • Lähes äänetön jakelupumppu puhdasvesitankilta kulutukseen, Grundfossin painevesiautomaattityyppinen. (tuotekoodi: Scala2)
 • Jälkisuodatus AQVA M-koon kotelossa (tuotekoodilla: AQUF01-M), joka varmistaa vesitankista otetun veden hygieenistä laatua.
 • Neutralointisuodatinpaketin, joka säätää pH-arvon sopivaksi ennen veden syöttämistä jakeluverkkoon. Sisältää luonnollista kalsiumia. (tuotekoodi: CALBB20)
 • Yhteet käänteisosmoosilaitteen liittämiseksi esisuodattimeen ja vesitankkiin

Tyypilliset vuosittaiset käyttökustannukset syntyvät suodattimien vaihdosta. Esimerkiksi noin 50 000 litran vuotuisella käytöllä, vettä tuotettaessa järvestä, jossa humuspitoisuus on tyypillinen COD 30mg/l, ovat keskimääräiset käyttökustannukset 240€ luokkaa.

Suodattimet, jotka vaihdetaan joka toinen vuosi:

 • Käänteisosmoosikalvo x 2,  AQ061-B
 • Jälkimineralisointi,  CALBB20
 • Jälkisuodatin,  AQUF01-M

Esisuodattimet, jotka vaihdetaan kerran vuodessa:

 • AQCB-L, AQPF-L
 • AQMF1-L, mekaaninen hienosuodatin (18,90€) voi mennä vaihtoon useammin, veden sakka ja kiintoainepitoisuudesta riippuen

Talvisäilytys

Käänteisosmoosilaitteiston talvisäilytys onnistuu ilman lisäventtiilistöä tulppaamalla käänteisosmoosiyksikön vesilinjat laitteen mukana tulevilla tulpilla ja siirtämällä käänteisosmoosiyksikkö lämpimään tilaan. Ensin vesilinja suljetaan, vesilinjaston putket ja kotelot tyhjennetään ja tämän jälkeen käänteisosmoosiyksikkö tulpataan ja viedään lämpimään säilytystilaan. Tällöin kalvoja ei tarvitse irrottaa. Keväällä käänteisosmoosilaitteistoa uudelleen käyttöön otettaessa vettä voi valuttaa esim. 30 min viemäriin, jotta kalvot huuhtoutuvat. Tämän jälkeen vettä voi käyttää normaalisti.

Kuvaus järjestelmäkokonaisuuden komponenteista ja liittämistavasta:

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja eduista sekä ajankohtaista tietoa.

Tietosuojaseloste