HUOMIO UUSI OSOITE

Puusepänkatu 2D, 00880 Helsinki

Mistä on tehokkaat vedenpuhdistuslaitteet tehty? Tässä pieni infopaketti yleisemmin käytetyistä vedenpuhdistusmenetelmistä.  
 

Adsorptiosuodattimet: aktiivihiili (rakeinen, kuitu ja bituminen puriste)

Adsorptiosuodatin on kuin pesusieni, joka imee epäpuhtauksia itseensä ja päästää veden läpi. Suodattimena käytetään aktiivihiiltä, joiden imupinta-aloissa on eroja. Rakeinen aktiivihiili soveltuu hyvin esimerkiksi kaivovesien suodatukseen, nanokuituinen puolestaan kannu- ja hanasuodattimeen. Nanokuidussa on pienessä tilassa valtavasti tehoa. Sen käyttöikä voi olla satakertainen rakeiseen aktiivihiileen verrattuna.

Mihin tarkoitukseen? Yleishyvä suodatin, joka korjaa moninaisia veden ongelmia. Sen avulla vedestä voidaan suodattaa hajua, makua, väriä, antibiootti-, lääke- ja hormonijäämiä, orgaanisia yhdisteitä, radonia ja useita radioaktiivisia isotooppeja.

Ioninvaihtomassat

Ioninvaihtomassojen pikku rakeisiin on ladattu sähköinen varaus. Ioninvaihto pilkkoo epäpuhtaudet ihmiselle haitattomiksi yhdisteiksi tai sitoo ne itseensä. Maailmassa on satoja erilaisia ioninvaihtomassoja ja niitä voidaan sekoitella erilaisiin käyttötarkoituksiin. Niillä voi erottaa vedestä vaikkapa kultaa tai rautaa.

Mihin tarkoitukseen? Ioninvaihtosuodattimet sopivat kaikentyyppisien veden epäpuhtauksien suodattamiseen, silloin kun ioninvaihtosuodattimien laatu ja käyttötarkoitus on oikea. Niitä käytetään esimerkiksi raudan, mangaanin, nitraatin ja uraanin poistoon sekä veden kovuuden vähentämiseen.

Hapetus-pelkitysreaktio

Hapetus-pelkistysreaktio on kemiallinen reaktio, jossa yksi tai useampi elektroni siirtyy kokonaan tai osittain atomilta toiselle. Reaktion avulla haitalliset epäpuhtaudet muutetaan harmittomiksi ainesosiksi.

Mihin tarkoitukseen? Menetelmä puhdistaa tehokkaasti vedestä mikro-organismeja, leviä, klooria ja raskasmetalleja. Sopii myös kaasumaisten epäpuhtauksien, kuten esimerkiksi rikkivedyn neutraloimiseen.

Ultrasuodatus

Ultrasuodatus on mekaaninen puhdistustapa. Suodatettava vesi valutetaan tiukan suodattimen läpi.

Mihin tarkoitukseen? Ultrasuodatusta käytetään bakteereiden ja homeiden suodattamiseen.  Se suodattaa kaikki kiintoaineet ja sakat aina 0,1 mikrometriin eli 1/10 000-millimetriin asti, joka on pienempi kuin mikään tunnettu bakteeri. Näin kaikki hiivat, homeet, alkueläimet ja muut mikrobiologiset epäpuhtaudet pysähtyvät suodattimeen.

Käänteisosmoosi

Käänteisosmoosi on tehokkain puhdistustekniikka yksityiskäytössä: ainoastaan puhdas vesimolekyyli pääsee suodattimen läpi ja kaikki veden epäpuhtaudet huuhtoutuvat. Menetelmä takaa veden hygieenisen laadun. Koska käänteisosmoosimenetelmä poistaa vedestä myös lähes kaikki mineraalit, suolat, orgaaniset aineet, metallit ja raskasmetallit sekä kaikki mikrobit, on sen jälkeen vesi puhtaudeltaan lähestulkoon tislatun veden tasoista. Seulakoko on 0,0001μm (0,0000001 millimetriä).

Mihin tarkoitukseen?  Käänteisosmoosilla voidaan puhdistaa mistä tahansa vedestä täysin juomakelpoista, jopa merivedestä.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja eduista sekä ajankohtaista tietoa.

Tietosuojaseloste