HUOMIO UUSI OSOITE

Puusepänkatu 2D, 00880 Helsinki

FCCBKDF20BB

AQVA yleissuodatin 20 tuuman BB / XL-koko

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja

Toimituskulut alkaen 7,90 €
Tai nouto myymälästä 0 €

Tuotetta on varastossa: 18 kpl

99,00

Testatusti toimiva Toimitus 1-3 päivässä 14 päivän palautusoikeus
 • Vähentääkö tämä suodatin myös rautaa? Minulla on porakaivossa Aqva-XL Iron lankasuodatin mutta sen teho ei ole enää ollut riittävä (keväällä uusittu). Onko raudalle muita suodatinvaihtoehtoja XL-koteloon?

  | 12.08.2020

  Hei, luultavasti rautaa on sen verran paljon tai veden laatu on kausivaihteluista tai käyttömäärien muutoksesta johtuen, muuttunut sen verran radikaalisti että suodatin ei enää jaksa toimia. Tämä suodatin on myös suunniteltu raudan suodattamiseen, mutta tuotekoodi on muuttunut. Vastaava suodatin olisi tuotekoodilla: AQFE-XL. Jos linjasuodattimet eivät teillä riitä, olisi pysyvämpi ratkaisu monitoimisuodatin tuotekoodilla: AQCABINET

  Aqva Finland | 12.08.2020

 • Hei, Kuinka usein suodatin pitää vaihtaa? Kyseessä siis Arseeni - Rikkivety - Raskasmetallit - Rauta- Kloori suodatin AQVA XL koteloolle ja ostin sen viime vuonna EMPRO-100 vedenpuhdistamon jatkeeksi. Raakavesi on otettu suoraan merestä. On ollut käytössä mökillä ja suodattimen läpi mennyt ehkä 500 litraa puhdasta vettä mutta loppukesästä alkoi jo tulemaan paha haju läpi. Aktiivihiilisuodattimet vaihdettu mutta silti hajuhaittaa.

  | 22.03.2019

  Hei, kiitos kysymyksestänne. FCCBKDF20BB-suodattimen teoreettinen maksimiriittoisuus on 137700 litraa, mutta tähän vaikuttaa veden laatu ja veden virtausnopeus (max 15 L/min). Miläli veden virtausnopeus on ollut suurempaa ja vesi tavanomaista likaisempaa niin puhdistuskapasiteetti ei ole välttämättä riittänyt. Suodattimen kapasiteetti on saattanut loppua esimerkiksi. jos meriveden laatu on muuttunut. On mahdollista, että EMPRO-100-laiteesta on jostain syystä päässyt läpi epäpuhtauksia, jotka tukkivat tai haittaavat FCCBKDF20BB-suodattimen toimintaa. Tarvittaessa käänteisosmoosilaitteelta tuleva vesi voidaan testata käänteisosmoosilaitteen seuranta-analyysillä: LAB82 Kun käytätte suodatinta kesämökillänne, kannattaa syksyllä suodattimet irrottaa ja kuivattaa sillä aikaa, kun ette ole mökillä, jotta vesi ei seisoisi pitkiä aikoja. Mikäli ette halua kuivattaa rikkivetysuodatinta, niin se voidaan vaihtaa uuteen vuosittain. Vesiasiantuntijamme auttavat mielellään ratkaisemaan ongelmanne. Voitte soittaa meille arkisin klo 09-17 Puh. 010 321 5080

  Aqva Finland | 25.03.2019

Katso miten muut ovat arvioineet tätä tuotetta:

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja...

AQVA XL koon 20"BB yhdistelmäsuodatin. Vähentää Arseenia, hajuja, makuja ja humusta.

Suodatin on erinomainen yleissuodatin joka sisältää KDF hapetus- ja pelkistysmassaa, jossa on kevyt ioninvaihdon tyyppinen ominaisuus. Lisäksi suodatin sisältää perinteistä aktiivihiiltä, joka toimii useisiin haju- ja makuhaitoihin. Vähentää myös lievää rikkivedyn hajua.

Suodatin vähentää myös arseenia. Suositellaan käytettäväksi Arseenitasoa vähentävänä. Arseeni on haitallista pienempinä määrinä nautittuna, mutta yli 100µg/l määrät voivat olla haitallisia myös käyttö- ja kylpyvedessä. Arseenin tyypistä riippuen suodatin poistaa sitä 30 - 70%.

 • Puhdistaa: lyijy, arseeni, kadmium, elohopea, rikkkivety, rauta, kalkki, fenolit, kloori.
 • Suodattimen riittoisuus noin 137 000 litraa (veden kokonaisominaisuudet vaikuttavat riittoisuuteen)
 • Tyypillinen virtaama enintään 15 litraa minuutissa
 • Suositusmaksimi humukselle 10mg/l (COD) ja 40mg/l (KMnO4)
 • Suositusmaksimi Arseenin poistoon juoma- ja ruokavesikäytössä 10mg/l (vähentävä)
 • Suositusmaksimi käyttö- ja kylpyvesikäytössä 100µg/l (vähentävä)

*Arseeni voidaan poistaa erikseen juoma- ja ruokaveden osalta tehokkaimmin pienellä käänteisosmoosiyksiköllä. Voitte löytää kyseistä tuotetyyppiä käänteisosmoosivalikostamme.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja eduista sekä ajankohtaista tietoa.

Tietosuojaseloste