Tuotekoodi: HB201MIRON

Hinta

459,00 €

sis. alv. 24.00 %

Kysy toimitusaika

Poistuva tuote. Tämä tuote on korvattu uudistetulla suodatinpaketilla. Uusi tuotekoodi on AQ3XL-MF1-FE-IRON

Kolmen suodattimen paketti XL-koossa. Sopii suuremmille rauta ja mangaania määrille. Vähentää myös humusta

Kolmivaiheinen suodatus sopii veden puhdistukseen, kun rauta ja mangaani pitoisuus yhteensä enintään 8 mg/l. (8000µg/l). Alempaa tarkemmat teoreettiset riittoisuudet ja suositusmäärät epäpuhtaustyypeittäin.

Paketti sisältää:

 • 1 µm esisuodattimen (FCPS1M20B), joka poistaa mekaanisesti humuksesta keskimäärin 30%, sekä kaikki kiintoaineet ja sakat 1µm asti (1/1000 osa mm)
 • Aqva Iron -suodattimen (AQ052), joka poistaa rautaa ja mangaania, sekä lisää mahdollista humusta
 • Rauta-mangaani-pH -suodattimen (FCCFE20BB), joka poistaa lisää rautaa ja mangaania, sekä nostaa pH arvoa, lähtötilanteesta riippuen noin 0,8 yksikköä. 
 • Kolmen suodatinkotelon telineen tarvikkeineen (HHBB20B), joka sisältää valmiiksi telineeseen asennetut suodatinkotelot, painemittarit ja koteloavaimen. Painemittareista voit arvioida suodattimen vaihtotarvetta.

 Suorituskyky:

 • Suurin rautamäärä 6mg/l (6000µg/l). Suositus 4mg/l (4000µg/l).
 • Suurin mangaanimäärä 2,4mg/l (2400µg/l). Suositus 1,2mg/l (1200µg/l).
 • Suurin humus 15mg/l (COD). Suositus 10mg/l. Suodatin voi poistaa humuksen tyypistä ja koostumuksesta riippuen, jopa suurempiakin määriä.
 • Suurin suositusvirtaama maksimi epäpuhtausmäärillä: 15 litraa minuutissa, joka vastaa noin kahden tai kolmen vesipisteen saman aikaista käyttöä. Suodattimen läpi tarvittaessa kulkee vettä nopeamminkin.
 • Suositeltu humuksen maksimimäärä noin COD 15mg/l tai KMnO4 60mg/l (permanganaatti)
 • Tyypillinen paineen alenema kun virtaama 10 litraa minuutissa: noin 0,8bar. Käyttömäärä ja veden epäpuhtaus määrät vaikuttavat. Ensimmäinen 1µm esisuodatin tukkeutuu mekaanisesti, jolloin paineen alenemaa syntyy.

Teoreettinen riittoisuus, m3 (vesikuutiota):

 • Kun kokonais määrät rautaa, mangaania ja humusta (COD) on 1mg/l (1000µg/l): 600
 • Kun kokonais määrät rautaa, mangaania ja humusta on (COD) 5mg/l (5000µg/l): 120
 • Kun kokonais määrät rautaa, mangaania ja humusta (COD) on 10mg/l (10000µg/l): 60
 • Poikkeuksena, ensimmäinen 1µm hienosuodatin, jonka riittoisuuteen vaikuttaa kiintoaineiden ja sakkojen määrä. Tämän riittoisuus vaihtelee tyypillisesti 24 - 50m3 välillä. (näitä edullisia suodattimia kannattaa ottaa yksi tai kaksi varalle hyllyyn)

* Riittoisuusmäärät ja epäpuhtauksien poistokyky ovat tutkittu ja testattu sisäisesti AQVA vesilaboratorion ja kehityksen yhteistyönä, sekä käytännön olosuhteissa. Käytännön olosuhteissa veden laatu ja tyyppi, sekä kaivoissa usein tuntemattomat kausivaihteluiden määrät voivat vaikuttaa suorituskykyyn ja suodattimien riittoisuuteen.

Tuotekoodi: HB201MIRON


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Suodattimet pudottavat käyttöveden painetta. Vesinäytteen mukaan humuspitoisuus on pieni. Jos jättäisin tuon suodattimen pois kotelosta, auttaisikohan se vesipaineeseen? Tuo narukeräkö on humus suodin?

15.06.2020
answer

Hei, helpoin tapa parantaa virtaamaa on yleensä syöttöpaineen nostaminen pumpulta. Uudet suodattimet eivät kovinkaan paljon virtausvastusta, eli paineenalenemaa synnytä, mutta toki käytön myötä, etenkin jos vedessä on runsaammin kiintaoaineita ja sakkoja, suodatinpaketin ensimmäinen suodatin tukkeutuu mekaanisesti. Tällöin suodatin kannattaa vaihtaa uuteen. Ilman ensimmäistä suodatinta ei yleensä kannata pakettia käyttää, sillä se suojaa varsinaisia massasuodattimia. Narukerä on ns. ioninvaihtoon perustuva suodatin ja se toimii jossain määrin myös humukseen. Käytännössä myös suodatinpaketin ensimmäinen 1µm hienosuodatin poistaa mekaanisesti humuksesta noin 20%. Tästä läpipääsevää humusta pyritään sitten sitomaan seuravilla vaiheilla, jotka perustuvat muihin tekniikoihin. Humuksen poistoa pyritään siis maksimoimaan kaikkien suodattimien yhteistoiminnalla.

15.06.2020
question

Moi! Tällainen XL paketti tuli hankittua mökille ja hyvin pelaa. Kysymys, mökkiä ei käytetä talvella noin neljään kuukauteen eli mitä pitäsi tehdä suodattimen kanssa? Voiko suodattimet jättää seisomaan vedellä täytettyyn suodatinkotelon vai kuivattaa kokonaan (miten)? Tila on lämmitetty noin +10asteeseen. t. Kurt

22.08.2019
answer

Hei, kiitos kysymyksestä. Jos tila on lämmitetty, eivätkä suodattimet pääse jäätymään niin ne voi jättää paikalleen. poissaolon ajaksi. Muussa tapauksessa jos kyseessä olisi kylmätila niin vesilinjat suljetaan, suodatinkotelot avataan koteloavaimella ja suodattimet nostetaan kuivumaan, esim. kuivauskaappiin.

22.08.2019