Laadukas vesi on aina sekä esteettisesti moitteetonta että terveydelle turvallista: se on hajutonta, kirkasta ja tutkittu haitallisten aineiden varalta. Aqvan vesilaboratorio tekee kaivovesi-, luonnonvesi- ja kunnallisvesianalyysit nopeasti ja tarkasti hyväksyttyjä menetelmiä ja laadukkaita laitteistoja käyttäen. Saat varmuuden käyttö- ja juomavetesi mikrobiologisista ja kemiallisfysikaalisista ominaisuuksista. Vesianalyysi kertoo esimerkiksi:

  • veden väriin, hajuun tai makuun vaikuttavat seikat.
  • onko vedessä mahdollisesti terveydellistä haittaa aiheuttavia ainesosia, kuten bakteereja tai maaperästä liukenevia epäpuhtauksia, jotka voivat kertyä elimistöön.
  • Vesianalyysilla saat myös tietoa, onko vedessä ainesosia, jotka voivat aiheuttaa vaurioita kiinteistön tekniikkaan, pesukoneisiin tai muihin laitteisiin.

Pystymme auttamaan vaikeidenkin vedenlaatua koskevien haasteiden tutkimisessa ja tulkinnassa. Asiantuntijamme auttavat mielellään sopivan analyysin valitsemisessa. Huomioithan, että emme analysoi jätevesiä.

Näin tilaat vesianalyysin

  1. Tilaa tarpeeseesi soveltuva vesianalyysi verkkokaupastamme. Vesianalyysin näytteenottopullo ohjeineen tulee valitsemaasi Postin toimipisteeseen.
  2. Ota näyte. Täytä näytteenottopullo vedellä ohjeiden mukaan, se on helppoa.
  3. Täytä näytelähete.
  4. Vie postiin. Laita näytteenottopullo ja täytetty näytelähete lähetyspakkaukseen takaisin, sulje huolellisesti ja vie Postin toimispisteeseen. Palautus on valmiiksi maksettu. Sopimuksemme Postin kanssa takaa, että näyte toimitetaan laboratorioon vaaditussa ajassa. Voit myös tuoda vesinäytteen suoraan meille. Osoite on Haukilahdenkatu 4, 00550 Helsinki.

Tiedot sähköpostissa kotiin

  1. Saat vastauksen noin kahden viikon sisällä. Aloitamme näytteen analysoinnin sen saapumispäivänä. Analyysi valmistuu noin kahdessa viikossa riippuen halutusta analyysin laajuudesta.
  2. Pulmatilanteissa meiltä järkihintainen ratkaisu. Jos vedessä löytyy tarvetta puhdistukselle, voit täydentää tulokset verkkosivuillamme suodatinhakukoneeseen. Hakukone määrittää, miten vettä voi vaivattomimmin puhdistaa ja ehdottaa sopivia ja kustannustehokkaista ratkaisuja. Vesiasiantuntijamme auttavat myös mielellään valinnassa.
  3. Helppo tilata verkkokaupasta. Kaikki tuotteemme voit tilata vaivattomasti verkkokaupastamme. Vedensuodattimien asennus ja käyttöönotto on helppoa.


HUOM! Palautuskäytäntömme on muuttunut 11.9.2019 alkaen. Tämän jälkeen meiltä tilatut analyysit on palautettava Postin toimipisteeseen, ei vanhan käytännön mukaisesti Postin keltaiseen postilaatikkoon. Muutos mainitaan myös näiden uusien vesianalyysien ohjeissa. 

Kaivoissa vedenlaatu voi muuttua vuotuisen sadannan tai vuodenaikojen vaikutuksesta, joten tarkastamista suositellaan parin vuoden välein. Veden laatu vaikuttaa putkistoihin, vettä käyttäviin laitteisiin ja terveyteen.

Lisätietoja vesianalyyseistä voi kysellä suoraan sähköpostilla vesi@aqva.fi

 
Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube