Tuotekoodi: LAB09

Hinta

75,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa


Laboratorioanalyysi maatalousravinnejäämille

Tätä analyysia suositellaan täydentämään muita vesianalyyseja siinä tapauksessa, mikäli kaivon lähistöllä on tai on ollut aikaisemmin maatalouspeltoja. Jotkin maatalousravinnejäämät voivat säilyä maaperässä tai pohjavesissä jopa vuosikausia.

Tuote sisältää näytteenottopakkauksen, jonka lähetys laboratorioon on ennalta maksettu, sekä selkeät näytteenotto-ohjeet.

Saat tulokset sähköpostiisi kahden viikon kuluessa näytteen saapumisesta laboratorioon.

Analyysi sisältää seuraavat tutkittavat ominaisuudet:

  • Ammonium
  • Fosfaatti
  • Nitraatti
  • Nitriitti

Tutkimusseloste sisältää lausunnon, joka laaditaan sosiaali- ja terveysministeriön asettamien raja-arvojen mukaisesti. Lausunto perustuu veden tutkittaviin ominaisuuksiin.

Tuotekoodi: LAB09


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Terve! Tilasin kaivovesi analyysin teiltä kesällä ja tulokset olivat kaivovedestä: Ammonium: 0.06 RA 0.5 Fosfaatti : 0 Nitraatti : 15.6 RA 50mg (Aika korkearaja arvo myrkylle annettu thl:n psykopaattikukkulalta, niinkuin suomessa yleensä mille tahansa myrkylle,kansan terveyttä ei arvosteta eikä ole koskaan arvostettu:) Nitriitti: 0.03 Ra: 0.1 Kysymykseni on seuraavanlainen: Voiko puhtaanluonnon vedenpitoisuudet olla Esim. nitraatin osalta olla noinkin korkeita. Ja jos nitraatti on peräisin kemiallisista väkilannotteista niin 15.6 mg per litra kemiallisia suoloja kuulostaa aika pahalta. Ei ole todellakaan sama onkonitraatti iperäisin hevosen paskasta vai väkilannoittesta. Paska vielä hajoaa maaperässä mutta sitä ei sidota myrkkysuoloihin kuten väkilannoitteita. Jos juot lasillisen väkilannoitetta niin se on sairaala reissu tai henkipois. Suomessa lain mukaan naapuri voi myrkyttää kaivosi jos huvittaa. THL raja arvoilla voi pyyhkiä persettä kuten koko laitoksella . kiitos avusta! Ystävällisin terveisin Jarno kuosa

02.12.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kohonneet pitoisuudet voivat johtua lannoitteista, karjanlannasta, jätteistä tai jätevesistä. Nitraattia esiintyy myös luonnossa kasveissa luontaisesti.

03.12.2020