Reverse osmosis assembly that produces 960 to 2520 liters of pure water per day from municipal-, card card-body- or lake water.
 

The reverse osmosis unit does not use electricity! Operates solely by the pressure of the pump or from any pressurized constant water supply.


A unique valve solution automatically controls the unit. The amount of mechanical components is minimized, taking the system reliability into new level.

 • It is enough to cover the water consumption of an average family, up to 6 family members or more.
 • Also removes otherwise difficultly removable compounds such as uranium, arsenic, blue-green algae (99,9%), fluoride and chloride. Provides clear and clean water even from difficult water sources. The solids and organic matter content of the lake or river has some influence on the life span of the filters, but usually the prefilter is replaced once or twice a year and the osmosis membranes once a year.
 • Includes three phase prefilter for solids, organic matter, smells and softening AQVA L-size filter set.
 • Produces purified water, into a 200 liter tank, which is included in the package. Tank acts as an uninterrupted reservoir during the water consumption peaks. (other tank sizes and shapes available also)
 • In the water tank the surface of the water is adjusted by the automatic float valve. When water is used, a water channel opens, whereby the reverse osmosis opens the water channels to keep the tank full.
 • Water purification capacity at 4 bar, feed pressure, for example from a well or bore hole pump, is 2520 liters from fresh water in 24hours or 105 liters in a hour.
 • Minimum recommended input water pressure 2 bar. Maximum input pressure 6bar.
 • The package is not suitable for purifying seawater, but for the purification of moderately salty water yes. 

The system includes:
(For more details, see the "Specifications" tab)

 • AQVA RO-2 reverse osmosis unit (product code: AQRO-SA)
 • Three-stage prefilter for solids, organic matter, smells and softening as AQVA L-size filter pack. (Product code for housings AQ3L)
 • 200 liter water tank with the necessary tubing, fittings, valves and automatic filling valve. (product code: 14020)
 • One micrometer air filter, to protect water tanks intake air quality (product code: AQMF1-M)
 • Silent (47dB) distribution pump from water tank to consumption, Grundfoss constant pressure type. (Product Code: Scala2)
 • Post filtering in the AQVA M-size enclosure (product code: AQUF01-M), which ensures the hygienic quality of the water taken from the water tank.
 • A neutralization filter package that adjusts the pH to suit the water supply to the distribution network. Contains natural calcium. (product code: AQ1XL-PH)
 • Couplings for connecting a reverse osmosis device to a prefilter and water tank

Product code: AQ011-2


If you want, you will get a notification about the answer to your question to your email address
question

Hei, pystyykö tätä laitetta käyttämään talviaikana? Esim jos sijoittaa pumpun ja laitteet lämpimään tekniseen tilaan ja ottaa veden mahdollisimman syvältä järvestä?

05.07.2021
answer

Pystyy käyttämään. Lisäksi olisi hyvä kaivata vedenottoletkun maan alle tai asentaa saattolämmitys matkan varrelle.

06.07.2021
question

Pitääkö suodatuksesta jätteeksi tuleva vesi puhdistaa jotenkin, vai saako sen vain valuttaa suoraan luontoon

20.04.2021
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Käänteisosmoosi ei puhdistusprosessissa lisää veteen mitään, esim. kemikaalia. Käänteisosmoosin huuhteluvesi on jo esisuodatettu kolmevaiheisessa linjasuodattimessa, jolloin huuhteluvesi on puhtaampaa, kuin kaivosta tuleva raakavesi. Näin ollen veden voi ohjata imeytyskenttään. Kunnilla on myös kuntakohtaisia vaatimuksia, joten mikäli ajatte veden suoraan luontoon, niin tämä tulisi varmistaa omalta Kunnalta.

22.04.2021
question

Puhdistaako laite vedestä e-coli ja enterokokki bakteerit?

27.01.2021
answer

Hei, Laite puhdistaa myös bakteerit. Kuitenkin kyse on teknisestä laitteesta, jolloin siihen tulee suhtautua myös tämän osalta sen mukaisesti. Veden laatua ja laitteen toimintaa kannattaa seurata vesianalyyseilla ja pitää huoli riittävästä suodattimien vaihtosta ja muista ylläpitotoimista. Tuotesivun välilehdiltä voitte löytää listietoa ohjeiden ja mm. takuuehtojen muodossa.

29.01.2021
question

Jos tekee kiinteen kopin laitteistolle saunan seinään ulkopuolelle, niin tuleeko häiritsevää runkoääntä? Olisko parempi rakentaa ihan erillinen koppi?

24.01.2021
answer

Hei, Hieman toki seinämateriaali ja korvan herkkyys vaikuttavat asiaan, mutta sanoisin tuntumana, että jos kyse on hirsiseinästä ja pumpun alle laitetaan kumitassut, niin luultavasti sisään ei kuulu juuri mitään. Kokonaisuuden ainoat ääntä pitävät komponentit ovat syöttö- ja jakelupumput, joiden desibelitaso on teorissa alle 50. Voitte löytää pumpusta lisätietoa tuotekoodin Scala2 sivulta.

25.01.2021
question

Poistaako Aqva Saimaa mahdollisesti järvedessä olevat sinileväbakteerit? Jos ei, miten sinilevän saa poistettua?

12.01.2021
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä suodattaa. Käänteisosmoosi on puhdistusmenetelmältään ainut, jolla saa suodatettua myös sinilevän erittämän toksiinin.

13.01.2021
question

Mitä jos mökille tulee astianpesukone, voiko tämän paketin liittää siihen, että se pesisi astiat puhtaalla vedellä? Toimiiko astianpesukoneessa? Mökkiin ei siis tule muuten kun järvestä vettä.

01.11.2020
answer

Hei! Laitteiston tuottamaa vettä voidaan huoletta käyttää kaikissa kodinkoneissa.

02.11.2020
question

Olen kuullut, että vesisäiliön seinämiin voi kerääntyä limaa ja bakteerikasvustoa, kun se on esim. talviajan kuukausia tyhjillään. Onko tässä perää? Ts. täytyykö puskurisäiliö desinfioida syksyisin/ keväisin?

02.10.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Välivesisäiliö on umpisäiliö, jossa on korvausilmasuodatin 1µm. Ulkopuolelta säiliöön ei pääse epäpuhtauksia, kunhan huoltokorkki on kunnolla kiristetty. Mikäli säiliössä vedenvaihtuvuus on hidasta, niin tällöin säiliö saattaa alkaa limottumaan. Säiliön puhdistusväli on asiakaskohtaista ja tulee tehdä tarpeen mukaan. Mikäli säiliön puhdistaa ja desinfio esim. joka kevät, niin ei tästä haittaakaan ole.

05.10.2020
question

Miten vesi säilyy "puskurisäiliössä" hyvälaatuisena jos esim. mökillä ei ole vedenkulutusta 2-3 viikkoon?

08.09.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Välivesisäiliö on umpinainen, joten ulkopuolelta säiliöön ei pääse mitään. Säiliöön korvausilma tulee suodattimen läpi. Säiliön jälkeiseen vesilinjaan pumpun jälkeen tulee asennettavaksi vielä tiukka aktiivihiilisuodatin, joka suodattaa vedestä "seisseen" veden maun, mikäli vesi seisoo säiliössä esim. 3 viikkoa. Mikäli vesi seisoo säiliössä yli kuukauden, niin tällöin on syytä vaihtaa vesi uuteen tai mikäli tietää ettei pääse kohteeseen seuraavaan kuukauteen, voi vesisäiliön tyhjentää ennen kohteesta lähtemistä.

09.09.2020
question

Hei.poistaako laite bakteerit vedestä?

04.07.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laite suodattaa vedestä eri epäpuhtauksia 85 - 99,9999%. Bakteerien osalta käänteisosmoosisuodattaa 99,9999%

07.07.2020
question

Hei, onko marina painevesiautomaatti sopiva syöttö pumppu, AQVA SAIMAA -käänteisosmoosipakettin .

30.06.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laite vaatii minimissään kahden baarin syöttöpaineen. Mikäli paineen saa suuremmaksi, kasvaa tällöin puhtaanveden tuottonopeus. Painevesiautomaatilta olisi hyvä saada esim. 4 baaria syöttöpainetta laitteelle.

01.07.2020
question

Riittääkö vedensyöttöön pelkkä kaivossa oleva porakaivopumppu?

18.06.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteelle syöttöpaine tulee olla 2-10 bar. Mitä suurempi syöttöpaine, sitä suurempi puhtaanveden tuotto laitteella on.

23.06.2020