Käänteisosmoosilaitekokonaisuus, joka tuottaa kaivo- tai järvivedestä vuorokaudessa 960 - 2520 litraa puhdasta vettä.

Tuotteen toimitusaika 3 - 4 arkipäivää.

Käänteisosmoosiyksikkö ei käytä sähköä! Toimii pelkällä kaivo- tai järvivesipumpun paineella.

Toimintavarma venttiiliratkaisu ohjaa laitetta automaattisesti. Mekaanisten kuluvien komponenttien määrä on minimoitu, vain yksi automaattiventtiili sammuttaa ja käynnistää laitteistoa.

Helppo asentaa, ottaa käyttöön ja käyttää! Sisältää kaikki tarvittavat osat, letkut ja komponentit. Tarvitset vain sopivan syöttöpumpun, joka tuo laitteiston esisuodattimelle paineveden. Vesitankilta - kulutukseen tarvittavan jakelupumpun, jälkisuodattimet ja sulkuventtiilit paketti sisältää myös, mutta näiden asennus putkitukset eivät kuulu pakettiin, sillä ne ovat kiinteistön vesitekniikkaan kuuluvia.

 • Riittää helposti kattamaan keskimääräisen suomalaisen perheen vedenkulutuksen.
 • Helppo käyttö ja ylläpito, jopa kausittaisessa mökkikäytössä.
 • Poistaa vedestä myös muuten vaikeasti poistettavissa olevat yhdisteet, kuten uraanin, arseenin, fluoridin ja kloridin. Tuottaa kirkasta ja puhdasta vettä. Järven tai joen kiintoaine- ja humuspitoisuus vaikuttaa jonkin verran suodattimien riittoisuuteen, mutta tavallisesti esisuodattimet vaihdetaan kerran vuodessa ja osmoosikalvot kerran kahdessa vuodessa.
 • Sisältää kolmivaiheisen esisuodatuksen kiintoaineille, humukselle ja raudalle, AQVA L- koon suodatinpakettina.
 • Tekee puhdistettua vettä, pakettiin sisältyvään, 200 litran tankkiin, joka toimii keskeytyksettömänä puskurina kulutuspiikkien aikana. (myös muita tankkikokoja ja- muotoja saatavana)
 • Vesitankissa veden pintaa säätää automaattinen uimuriventtiili. Kun vettä käytetään, avautuu vesikanava, jolloin käänteisosmoosilaite avaa vesikanavat, pitääkseen tankin aina täynnä.
 • Vedenpuhdistuskapasiteetti syöttöpaineesta riippuen jopa 105 litraa tunnissa (4-5bar.) Pienemmällä paineella hitaampi tuotto ja suuremmalla nopeampi. Veden lämpötilalla, kalvojen käyttöasteella ja veden sähkönjohtavuutta aiheuttavilla yhdisteillä on vaikutusta tuottonopeuteen.
 • Puhdistaa eri tyyppisisiä epäpuhtauksia 85 - 99,9999% hyötysuhteella. Veden lämpötilalla, osmoosikalvojen käyttöasteella ja veden syöttöpaineella voi olla pientä vaikutusta suuntaan ja toiseen.
 • Paketti ei sovellu meriveden puhdistamiseen sellaisenaan, mutta melko suolaisten kaivojen veden puhdistamiseen kyllä. Ks. käyttöohjeesta viitteelliset paine / suolapitoisuustalukot, suhteessa puhtaan veden tuottonopeuteen. Merivedelle tai hyvin suolaiselle kaivovedelle ks. AQVA Saimaa merivedelle, tuotekoodilla AQ011-1-B

Järjestelmäkokonaisuus sisältää:

 • AQVA SAIMAA -käänteisosmoosiyksikön (tuotekoodi: AQRO-SA)
 • Kolmivaiheisen esisuodatuksen kiintoaineille, humukselle ja raudalle, AQVA L- koon suodatinpakettina. (tuotekoodi: AQ3L-MF1-IRON-MAX)
 • 200 litran vesitankki tarvittavilla läpivienneillä, liittimillä ja automaattisella täyttöventtiilillä. Laskennallinen riittoisuus huippukulutuksen aikaan makeasta vedestä tuotettuna tällä säiliökoolla, on noin 260 litraa tunnissa. (tuotekoodi: 14020)
 • Yhden mikrometrin korvausilmasuodatin (tuotekoodi: AQMF1-M)
 • Lähes äänetön jakelupumppu puhdasvesitankilta kulutukseen, Grundfossin painevesiautomaattityyppinen. (tuotekoodi: Scala2)
 • Jälkisuodatus AQVA M-koon kotelossa (tuotekoodilla: 050403), joka varmistaa vesitankista otetun veden hygieenistä laatua.
 • Neutralointisuodatinpaketin, joka säätää pH-arvon sopivaksi ennen veden syöttämistä jakeluverkkoon. Sisältää luonnollista kalsiumia. (tuotekoodi: AQ1XL-PH)
 • Yhteet käänteisosmoosilaitteen liittämiseksi esisuodattimeen ja vesitankkiin

Tyypilliset vuosittaiset käyttökustannukset syntyvät suodattimien vaihdosta. Esimerkiksi noin 50 000 litran vuotuisella käytöllä, vettä tuotettaessa järvestä, jossa humuspitoisuus on tyypillinen COD 30mg/l, ovat keskimääräiset käyttökustannukset 240€ luokkaa.

Suodattimet jotka vaihdetaan joka toinen vuosi:

 • Käänteisosmoosikalvo x 2,  AQ061
 • Jälkimineralisointi,  CALBB20
 • Jälkisuodatin,  050403


Esisuodattimet, jotka vaihdetaan kerran vuodessa:

 • AQ3L-MF1-IRON-MAX-V (suodatinpaketti)
 • AQMF1-L, mekaaninen hienosuodatin (15€) voi mennä vaihtoon useammin, veden sakka ja kiintoainepitoisuudesta riippuen

 

Talvisäilytys

Käänteisosmoosilaitteiston talvisäilytys onnistuu ilman lisäventtiilistöä tulppaamalla käänteisosmoosiyksikön vesilinjat laitteen mukana tulevilla tulpilla ja siirtämällä käänteisosmoosiyksikkö lämpimään tilaan. Ensin vesilinja suljetaan, vesilinjaston putket ja kotelot tyhjennetään ja tämän jälkeen käänteisosmoosiyksikkö tulpataan ja viedään lämpimään säilytystilaan. Tällöin kalvoja ei tarvitse irrottaa. Keväällä käänteisosmoosilaitteistoa uudelleen käyttöön otettaessa vettä voi valuttaa esim. 30 min viemäriin, jotta kalvot huuhtoutuvat. Tämän jälkeen vettä voi käyttää normaalisti.

 

Kuvaus järjestelmäkokonaisuuden komponenteista ja liittämistavasta:

 

Tuotekoodi: AQ011-2


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Olen kuullut, että vesisäiliön seinämiin voi kerääntyä limaa ja bakteerikasvustoa, kun se on esim. talviajan kuukausia tyhjillään. Onko tässä perää? Ts. täytyykö puskurisäiliö desinfioida syksyisin/ keväisin?

02.10.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Välivesisäiliö on umpisäiliö, jossa on korvausilmasuodatin 1µm. Ulkopuolelta säiliöön ei pääse epäpuhtauksia, kunhan huoltokorkki on kunnolla kiristetty. Mikäli säiliössä vedenvaihtuvuus on hidasta, niin tällöin säiliö saattaa alkaa limottumaan. Säiliön puhdistusväli on asiakaskohtaista ja tulee tehdä tarpeen mukaan. Mikäli säiliön puhdistaa ja desinfio esim. joka kevät, niin ei tästä haittaakaan ole.

05.10.2020
question

Miten vesi säilyy "puskurisäiliössä" hyvälaatuisena jos esim. mökillä ei ole vedenkulutusta 2-3 viikkoon?

08.09.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Välivesisäiliö on umpinainen, joten ulkopuolelta säiliöön ei pääse mitään. Säiliöön korvausilma tulee suodattimen läpi. Säiliön jälkeiseen vesilinjaan pumpun jälkeen tulee asennettavaksi vielä tiukka aktiivihiilisuodatin, joka suodattaa vedestä "seisseen" veden maun, mikäli vesi seisoo säiliössä esim. 3 viikkoa. Mikäli vesi seisoo säiliössä yli kuukauden, niin tällöin on syytä vaihtaa vesi uuteen tai mikäli tietää ettei pääse kohteeseen seuraavaan kuukauteen, voi vesisäiliön tyhjentää ennen kohteesta lähtemistä.

09.09.2020
question

Hei.poistaako laite bakteerit vedestä?

04.07.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laite suodattaa vedestä eri epäpuhtauksia 85 - 99,9999%. Bakteerien osalta käänteisosmoosisuodattaa 99,9999%

07.07.2020
question

Hei, onko marina painevesiautomaatti sopiva syöttö pumppu, AQVA SAIMAA -käänteisosmoosipakettin .

30.06.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laite vaatii minimissään kahden baarin syöttöpaineen. Mikäli paineen saa suuremmaksi, kasvaa tällöin puhtaanveden tuottonopeus. Painevesiautomaatilta olisi hyvä saada esim. 4 baaria syöttöpainetta laitteelle.

01.07.2020
question

Riittääkö vedensyöttöön pelkkä kaivossa oleva porakaivopumppu?

18.06.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteelle syöttöpaine tulee olla 2-10 bar. Mitä suurempi syöttöpaine, sitä suurempi puhtaanveden tuotto laitteella on.

23.06.2020