HUOMIO UUSI OSOITE

Puusepänkatu 2D, 00880 HelsinkiMutkatonta elämää omassa saaressa Nauvossa

Marko Sandberg on omistanut oman saaren Nauvon sisäsaaristossa, Korppoon lähellä jo yli 20 vuotta. Vanha saunamökki kävi ahtaaksi useammalle kuin kahdelle hengelle, ja hän päätti rakentaa uuden, tilavan mökin saareen kaikilla mukavuuksilla.

”Sähköjen saanti helpotti elämää paljon. Olen omistanut saunamökin ja saaren vuodesta 2000 lähtien ja varsinaisen mökin rakentamisen aloitin vuonna 2021.”

Taloudellisten syiden vuoksi mökin rakentamisen aloittaminen viivästyi ja myöskin odotin, että kunnes markkinoille tulee järkevän hintaisia moderneja hirsimökkejä isoilla ikkunapinnoilla. Aiemmin vietin aikaa saaressa lähinnä keväästä syksyyn, mutta tulevaisuudessa mökillä tulee oltua ympäri vuoden kun töitä voi tehdä etänä sieltä käsin.”


AQVA SAIMAA apuna rakennusvaiheessa

Mökin vesihuolto oli ennen AQVA Finland Oy:n valmistamia kotimaisia SAIMAA ja AHTI L- käänteisosmoosilaitteistoja suuri ongelma. Saaressa ei ollut kaivoa ja kaikki käyttö-ja juomavesi piti kantaa kanistereissa saareen. 20 vuoden aikana tuli kannettua kymmeniä tuhansia litroja vettä. Voitte kuvitella mikä työ se on ollut! Ensimmäiseksi hankin SAIMAA-merivesilaitteiston rakennusajan betonivaluja ja noin 10 hengen vesihuoltoa varten, kun puhtaan veden tarve oli ratkaistava suurta kulutusta varten. 

SAIMAA-merivesilaitteisto oli pelastus, kun nappia painamalla vettä alkoi tulla noin 40 litraa tunnissa. Sitä mietti, että miksi tuota laitetta ei tullut hankittua aikaisemmin. Olisi jäänyt nuo kymmenet tuhannet litrat vettä kantamatta. ” 

 


Käyttömukavuus ja laatu edellä suunnittelussa

”Varsinainen uusi mökkini pitää sisällään kaikki mukavuudet ja siellä on juokseva hanavesi, kuumavesivaraaja, astian- ja pyykinpesukone sekä suihku saunan yhteydessä. Rantasaunassa on puusauna ja päämökissä sähkösauna. 

 Suuremman vedenkulutuksen vuoksi päädyin suuremman kapasiteetin omaavaan laitteeseen, eli AQVA AHTIIN, hyvien AQVA SAIMAA-laitteen kokemusten perusteella. Lisäksi yrityksen suomalaisuus, pitkä kokemus alalta, hyvä asiakaspalvelu, suodattimien helppo vaihdettavuus ja järki hinta olivat valintakriteereitä. 

AHDIN tuotto on noin 120-150 litraa tunnissa ja lisäsuodattimilla vielä tuplaten tuo jos haluaa vielä enemmän puhtaan veden tuottoa. Välillä meillä saattaa olla lähes 10 henkeä paikalla, joten veden kulutuskin on suurta. Pääsääntöisesti kuitenkin olen mökillä avovaimoni Ninan kanssa.”


Helppo asentaa, ylläpitää ja huoltaa

”AQVA AHTI käänteisosmoosilaitteistolle rakensin saunamökin viereen varastorakennuksen, jonka toisen huoneen eristin Finnfoamilla. Eristettyyn tilaan sijoitin AHDIN suodattimet, pumput ja 300 litran puhtaan veden astian. Vesi imetään ensin merestä poijun päässä olevasta imuputkesta AHTI-käänteisosmoosilaitteiston kautta vesisäiliöön, jonka jälkeen puhdas, suodatettu vesi pumpataan sitten säiliön jälkeen vielä jälkisuodatettuna ja alkalisoituna päämökkiin. Tuon asennuksen teki putkimieheni.

Mitään sen kummempia valmisteluja ei tarvinnut tehdä ennen asennusta kuin varmistaa sähkörasioiden olemassaolo laitteen vierestä ja laittaa mereen poiju syöttövesiletkua varten.

Toki asennusta olisi nopeuttanut valmis esikasattu moduuliratkaisu mutta sen vastapainoksi tuotteen erilliset komponentit helpottavat sijoittelua, sekä huollettavuus on helppoa, kun koko laite ja suodattimet eivät ole liian ahtaassa paketissa. 

En oikeastaan miettinyt muita vaihtoehtoja kun kokemukset AQVA SAIMAASTA olivat hyvät. Hinnoissa ei ole tietääkseni juurikaan eroja laitteiden välillä ja ilmeisesti AQVA Finlandin SAIMAA ja AHTI laitteiden suodattimien käyttöikä on markkinoiden pisimpiä, mikä on erittäin hyvä seikka käyttökustannusten kannalta. 

AQVA Finlandin kanssa on ollut mukava asioida kun asiakaspalvelu ja tekninen tuki on toiminut hyvin. Lisäksi kotimaisuudesta iso plussa. Ennen kaikkea laitteiden toimivuus on merkittävä asia.” 

Marko on kirjoittanut Instagramissa rakennusprojektin kokemuksista ja etenemisestä nimimerkillä Loghouseinisland. 

”Käytin kolme vuotta kaiken tiedon etsimiseen ja ratkaisujen etsimiseen, joten haluan auttaa mökin rakentajia ja kunnostajia omilla kokemuksillani. Ehkä mullistavin ja mielenkiintoisin asia oli AQVA Finlandin SAIMAA ja AHTIkäänteisosmoosilaitteiden käyttöönotto mökin vesihuollon takaamiseksi.

Monet ihmiset kuten itsekin, eIvät tiedä käänteisosmoosilaitteista mitään ja omalla kokemuksellani haluan edesauttaa mökkiläisten ja omakotiasujien tietoisuutta puhtaan veden saamiseksi. Toivon, että ihmisten ei tarvitsisi kantaa vesikanistereita mökille tai käyttää huonolaatuista vettä kun tuohon ongelmaan on saatavilla kohtuuhintaisia ratkaisuja.”

Lue lisää AQVA AHTI käänteisosmoosilaitteistosta:

AQVA AHTI L- MERIVESILAITTEISTO


Marko Sandberg kertoo kokemuksistaan AQVA AHTI- käänteisosmoosilaitteiston hankinnasta:LUE LISÄÄ

Kokemuksia

HYVÄÄ JUOMAVETTÄ MERIVEDESTÄ ISON PERHEEN TARPEISIIN

Jan Bäckströmin mökillä juoma- ja käyttövesi suodatetaan merivedestä. AQVAn käänteisosmoosilaitteen teho riittää hoitamaan isonkin porukan vedenkulutuksen. ”Vesi ei ole kertaakaan päässyt loppumaan, vaikka meitä on usein seitsemän aikuista ja viisi lastenlasta lotraamassa.”

Lue lisää

Kokemuksia

Järvivedestä juomavettä mökille

Puhtaan juomaveden saaminen mökille voi joskus olla hankalaa. Jesse Rask ratkaisi pulman AQVA Finlandin käänteisosmoosilaitteistolla, joka puhdistaa läheisen järven vettä juoma- ja peseytymiskäyttöön. 

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja eduista sekä ajankohtaista tietoa.

Tietosuojaseloste