HUOMIO UUSI OSOITE

Puusepänkatu 2D, 00880 Helsinki

AQ2XL-RAD

AQVA XL suodatinyhdistelmä - radon

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja

Toimituskulut alkaen 7,90 €
Tai nouto myymälästä 0 €

Tuotetta on varastossa: 21 kpl

350,00

Testatusti toimiva Toimitus 1-3 päivässä 14 päivän palautusoikeus
 • Onko jos on radonia 2700 niin tämä hyvä suodatin talous veteen

  | 04.08.2020

  Hei, tämä on hyvä suodatin, mikäli vedenvirtausnopeudet sen läpi pysyvät 15 litraa minuutissa suuruusluokassa. Toki suodatin poistaa vedestä muutakin, joten esim. etenkin rauta, mangaani ja humus vedessä vaikuttavat sen tehoon ja riittoisuuteen. Tästä syystä olisi tärkeää katsoa vesianalyysin kokonaisuutta ja ottaa huomioon mahdolliset kausivaihtelut kaivoveden laadussa. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään.

  Aqva Finland | 05.08.2020

 • Hei, onko tästä yhdistelmästä edes karkeaa suorituskyky tietoa, esim. kun radonia 5000 Bq/l ja uraania 50 µg/l?

  | 25.06.2020

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Aktiivihiilisuodatusta ei suositella yli 5 000 Bq/l radonpitoisuuksien poistamiseen, jotta suodattimen säteilytaso ei nousisi liian suureksi.

  Aqva Finland | 26.06.2020

Katso miten muut ovat arvioineet tätä tuotetta:

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja...

Aktiivihiilisuodatinpaketti radonin poistoon talousvedestä.

Aktiivihiiltä on perinteisesti käytetty radonin poistoon vedestä sen erinomaisen sitouttamiskykynsä vuoksi. Veden tyypillä ja laadulla on vaikutusta sitoutumistehoon, joten AQVA:n paketeissa on yhdistetty eri aktiivihiilityyppejä tehon maksimoimiseksi. Ne sisältävät rakeista aktiivihiiltä ja rakeista aktiivihiiltä bitumisena puristeena, joka poistaa myös kiintoaineita ja sedimenttiä 10µm kokoluokkaan asti.

Aktiivihiilisuodatuksessa radonpitoinen vesi johdetaan aktiivihiilipatjan läpi ja radon sitoutuu aktiivihiileen. Käyttöönoton jälkeen aktiivihiilisuodattimeen saavutetaan muutamassa viikossa tasapainotila, jolloin sitoutunut radon hajoaa yhtä nopeasti kuin uutta radonia sitoutuu. Tämän jälkeen suodattimen radoninpoistokapasiteetti ei periaatteessa enää pienene.

Aktiivihiilisuodatusta ei suositella yli 5 000 Bq/l radonpitoisuuksien poistamiseen, jotta suodattimen säteilytaso ei nousisi liian suureksi.

Suodatinyksikölle maksimi radon määrä 3000 Bq/l.

Paketti sisältää kaksi AQVA XL koon suodatinkoteloa (AQ1XL) sulkuventtiilit, kotelon kiristysavaimen sekä suodattimet (rakeinen aktiivihiilisuodatin FCCBHD20BB ja aktiivihiilisuodatinblokki, AQCB-XL)

 • 1" yhteet.
 • Kotelon koko K74 x L19 cm x 2kpl.
 • Käyttöpaine enintään 2-10 bar
 • Toimintalämpötila: 2-30 °C.

Suositukset:

 • Tyypillinen virtaama alle 15 litraa minuutissa
 • Vaihtovälisuositus 6 - 12 kk. Suosittelemme seuraamaan radonpitoisuutta säännöllisillä vesianalyyseillä. Veden laadulla ja muilla epäpuhtauksilla voi olla vaikutusta riittoisuuteen.

Aktiivihiilisuodatukseen liittyviä huomiota

 • On hyvä huomata että suodattimesta tulee säteilylähde, koska pidättyneen radonin hajoamisessa syntyvät aineet aiheuttavat gammasäteilyä. Tämä on kuitenkin ratkaistavissa varsin yksikertaisilla toimenpiteillä: Sijoita suodatin sellaisiin tiloihin, joissa ei oleskella ja joissa suodatin ei pääse aiheuttamaan säteilyannosta, esim. kellariin. Säteily vaimenee nopeasti etäisyyden kasvaessa ja parin – kolmen metrin etäisyydellä suodattimesta säteily on jo taustasäteilyn tasolla. Säteilyturvakeskus suosittelee aktiivihiilisuodattimen sijoittamista kokonaan erilliseen rakennukseen tai kaivon huoltotilaan, jos sellainen on käytettävissä.Voit myös suojata suodattimet lyijylevyllä.

 • Suodattimen käytöstä poiston jälkeen kestää noin 3 viikkoa, että suodattimesta tulevan säteilyn aiheuttama annosnopeus on pienentynyt taustasäteilyn tasolle.

 • Aktiivihiilisuodattimen asentamisessa on huomioitava veden uraanipitoisuus. Jos uraania on yli 100 µg/l, uraani on poistettava vedestä ennen aktiivihiilisuodatinta. Uraani heikentää aktiivihiilen radoninpoistokapasiteettia.

 • Myös muut vedenlaatuominaisuudet mm. veden korkea humuspitoisuus, metallit tai bakteerit voivat heikentää radoninpoistokapasiteettia. Ole yhteydessä AQVA:n neuvontaan jolloin voimme tarkistaa veden laadun sopivuuden tai mahdollisen lisäsuodatus tarpeen.

Käsitellyn veden radonpitoisuutta ja laatua yleisesti tulee seurata säännöllisin väliajoin laboratorioanalyysein!

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja eduista sekä ajankohtaista tietoa.

Tietosuojaseloste