HUOMIO UUSI OSOITE

Puusepänkatu 2D, 00880 Helsinki


“En olisi ikinä uskonut, miten iso merkitys suodatetulla hanavedellä voi olla. Perheemme ei enää luovu puhtaasta vedestä”, Elina Väljä Turusta kertoo. Lue, miten Aqvan vedensuodatin vaikuttaa allergiaperheen arkeen.


Lähes kaikkea oli jo kokeiltu lapsen allergiaoireiden helpottamiseksi. “Lapsi on hyvin laajasti allerginen, eli suolisto oireilee ja kipuilee kaikesta mahdollisesta”, Elina kertoo puhelimessa.

Elina asuu miehensä ja viisivuotiaan lapsensa kanssa Turussa. Allergisen lapsen kivut ovat valvottaneet ja huolettaneet perhettä pitkään. Monenlaisesta selvittelystä ja kokeilusta huolimatta hanaveden vaikutusta ei tultu ensin ajatelleeksi.

“Sitä on jotenkin aina ajatellut, että tottakai Suomen hanavesi on tosi puhdasta”, Elina huomauttaa.


Lapsen olo helpottui mummalassa – voisiko juomavesi vaikuttaa allergiaoireisiin?

“Olimme mummalassa Porvoossa ja huomasimme, että lapsen allergiaoireet helpottuivat kyläreissun aikana. Kun oireet palasivat ennalleen kotiinpaluun jälkeen, aloimme selvitellä ja googlailla asiaa”, Elina selventää.

“Vertailimme kaupunkien vesiraportteja ja todettiin, että mummalassa hanavesi on luontaisesti puhtaampaa. Kotona hanavedessämme on enemmän mm. klooria ja rautaa.”

Ajatus hanaveden vaikutuksesta allergiaoireisiin tuntui hankalalta uskoa, vaikka allergialasten vertaistukiryhmästä löytyi samanlaisia kokemuksia. Elina päätti testata asiaa pullovedellä ja perhe huomasi nopeasti, että vaikutus oli merkittävä.

“Ero lapsen olotilassa oli niin kiistaton, että pakko se oli uskoa. Onhan veden rooli arjessa iso, koska sitähän juodaan aamusta iltaan.”

Koska pulloveden kantaminen ei ole pitkän tähtäimen ratkaisu, lähti Elina selvittämään erilaisia ratkaisuja kodin hanaveden suodattamiseksi. Muiden allergiaperheiden suositusten pohjalta Elina päätyi kokeilemaan Aqvan vedensuodatinta.
 


“En ikinä unohda sitä hetkeä, kun lapsi kertoi, ettei häneen satu nyt ollenkaan”

Hanaveden suodattaminen on ollut koko perheelle valtava helpotus. “Muistan ikuisesti ne ensimmäiset kokonaiset yöt, kun lapsi nukkui ilman vatsakipuja”, Elina kiittelee.

Elina pohtii lapsen oireilun johtuvan joko veden kemikaaleista tai putkistoista irtoavista epäpuhtauksista.

“Lienee mahdotonta tarkalleen sanoa, mikä oireilun aiheuttaa, koska se voi olla monen asian summa. Lapsi on hyvin herkkä ja allerginen monelle eri asialle. Kokonaan oireetonta hänestä tuskin saadaan, mutta puhdas vesi on helpottanut tilannetta merkittävästi. Siitä olemme hyvin kiitollisia.”

Elina on aktiivinen allergiaperheiden vertaistukiryhmissä ja tuntee myös muita allergiaperheitä, jotka ovat saaneet apua suodatetusta vedestä.

“Suosittelisin Aqvaa melkein kaikille. Etenkin, jos on jotain oireita, jotka ei meinaa selittyä millään. En olisi itse ikinä uskonut, mikä merkitys juomavedellä voi olla! Vaikutuksen huomaa siitäkin, että kun suodattimen vaihto lähestyy, lapsen allergiaoireet voimistuvat. Onneksi vaihtosuodattimien tilaaminen ja vaihtaminen käy sujuvasti.”


Perheen ennakkoluuloisinkin on vaihtanut suodatettuun veteen

Perheellä on keittiössä käytössään hanasuodatin ja vedenpuhdistuskannu, mutta he harkitsevat myös suihkusuodattimen hankintaa. “Lapsen allergia oireilee enimmäkseen vatsalla, mutta silmätkin ovat herkät. Uskon, että suihkusuodattimestakin olisi meille hyötyä.”

Entäs Elina ja hänen miehensä, vieläkö heille maistuu tavallinen hanavesi?

“Kyllähän siihen suodatetun veden raikkauteen on tottunut ja eron tavalliseen hanaveteen huomaa aivan selvästi. Jopa aluksi kovin ennakkoluuloinen mieheni on siirtynyt juomaan suodatettua vettä ja kantaa sitä pullossa mukanaan”, Elina naurahtaa.

“Ai terveisiä Aqvan porukalle? No, kyllähän päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus siitä, että lapsemme voi oikeasti paremmin”, Elina lopettaa.
 

Tutustu hanaveden suodatinvaihtoehtoihin ja vesianalyyseihin:

Hanavedensuodattimet

Vesianalyysit

Lue lisää

Kokemuksia

Suihkusuodattimesta apu ihottumiin

Enää luokanopettaja ei herää ihon kutinaan tai joudu peittelemään atopian läikittämää ihoaan. Aqvan suodattava suihkupää on ollut käytössä kaksi kuukautta ja iho on nyt hyvässä kunnossa. ”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen pärjännyt viisi viikkoa ilman kortisonia”.

Lue lisää

Kokemuksia

Järvivedestä juoma- ja pesuvesi mökille

Puhtaan juomaveden saaminen mökille voi joskus olla hankalaa. Jesse Rask ratkaisi pulman AQVA Finlandin käänteisosmoosilaitteistolla, joka puhdistaa läheisen järven vettä juomakäyttöön. 

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja eduista sekä ajankohtaista tietoa.

Tietosuojaseloste