Tuotekoodi: LAB10

Hinta

59,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa


Sisältää näytteidenottopakkauksen, jossa näytteiden lähetys laboratorioon on maksettuna
sekä seuraavat määritykset:
 

  • Uraani

Uraani on hajuton ja mauton epäpuhtaus, jota esiintyy koko Suomen alueella vaihtelevissa määrin. Yleisimmin ja suurimpia pitoisuuksia löytyy Etelä-Suomesta Salpausselän vyöhykkeellä ja Uudellamaalla.

Suomessa ei ole raja-arvoa juomaveden uraanipitoisuudelle, mutta maailman terveysjärjestö on asettanut ylimmäksi sallituksi määräksi 15µg litrassa.

Uraanilla tiedetään olevan haitallinen vaikutus munuaisten toimintaan ja sillä on verenpainetta nostava vaikutus. Se on myös luonnossa esiintyessään vain lievästi radioaktiivinen ja sen myrkyllisyyttä pidetään vakavampana haittana.

Tuotekoodi: LAB10


Kuva: Suuntaa-antava kartta, jossa punaisella uraanin korkeat pitoisuusalueet ja keltaisella keskikorkeat pitoisuusalueet (Lähde: GTK).

Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Haluan seurata 20 vuotta palvelleen porakaivon veden laatua. Käsittelylaitteita ei ole, mutta lievää keltaisuutta havaittu joskus talvella, ei kuitenkaan makuja eikä hajuja. Olen tilaamassa 9-pak?austa. Radonista on puhuttu myös, riittääkö uraanin mittaus väi mikä on suosituksenne? Asun Pohjois-Espoossa.

25.08.2016
answer

Väri voi johtua kolmesta tekijästä tai niiden yhteisvaikutuksesta. Nämä tekijät ovat Humus (COD), rauta tai mangaani. 9-testin pakkaus ei sisällä mangaania eikä humusta. Suosittelen tekemään perus kaivoanalyysin (tuotekoodi LAB01) tai jos haluatte varmistua laajemmin mm. juomavesikelpoisuudesta niin laajempi kaivovesianalyysi (LAB02)

15.05.2019