Tuotekoodi: LAB10

Hinta

59,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa


Uraanianalyysi

Uraani on hajuton ja mauton epäpuhtaus, jota esiintyy koko Suomen alueella vaihtelevissa määrin. Yleisimmin ja suurimpia pitoisuuksia sitä löytyy Etelä-Suomesta Salpausselän vyöhykkeellä ja Uudellamaalla.

Suomessa ei ole raja-arvoa juomaveden uraanipitoisuudelle, mutta maailman terveysjärjestö on asettanut ylimmäksi sallituksi määräksi 15 µg litrassa.

Uraanilla tiedetään olevan haitallinen vaikutus munuaisten toimintaan sekä verenpainetta nostava vaikutus. Se on myös luonnossa esiintyessään vain lievästi radioaktiivinen ja sen myrkyllisyyttä pidetään vakavampana haittana.

Tuote sisältää näytteenottopakkauksen, jonka lähetys laboratorioon on ennalta maksettu, sekä selkeät näytteenotto-ohjeet.

Saat tulokset sähköpostiisi kahden viikon kuluessa näytteen saapumisesta laboratorioon.

Analyysi sisältää seuraavat tutkittavat ominaisuudet:

  • Uraani

Tutkimusseloste sisältää lausunnon, joka laaditaan sosiaali- ja terveysministeriön asettamien raja-arvojen mukaisesti. Lausunto perustuu veden tutkittaviin ominaisuuksiin.

Tuotekoodi: LAB10


Kuva: Suuntaa-antava kartta, jossa punaisella uraanin korkeat pitoisuusalueet ja keltaisella keskikorkeat pitoisuusalueet (Lähde: GTK).

Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Haluan seurata 20 vuotta palvelleen porakaivon veden laatua. Käsittelylaitteita ei ole, mutta lievää keltaisuutta havaittu joskus talvella, ei kuitenkaan makuja eikä hajuja. Olen tilaamassa 9-pak?austa. Radonista on puhuttu myös, riittääkö uraanin mittaus väi mikä on suosituksenne? Asun Pohjois-Espoossa.

25.08.2016
answer

Väri voi johtua kolmesta tekijästä tai niiden yhteisvaikutuksesta. Nämä tekijät ovat Humus (COD), rauta tai mangaani. 9-testin pakkaus ei sisällä mangaania eikä humusta. Suosittelen tekemään perus kaivoanalyysin (tuotekoodi LAB01) tai jos haluatte varmistua laajemmin mm. juomavesikelpoisuudesta niin laajempi kaivovesianalyysi (LAB02)

15.05.2019