Tuotekoodi: AQKP

Hinta 220,00 €

- 20 %

176,00 €

sis. alv. 24.00 %

Kysy toimitusaika

20

NIRA 6B kaivopumppu

Pääosin ruostumaton käsipumppu, joka sopii mm. talousveden pumppaamiseen. Mainio kesämökkikäytössä saunan vesipumppuna.

Pumppua asennettaessa huomioi, että imuputken pituus vaikuttaa pumpun max. imukorkeuteen. Imuputkena käytetään tavallisesti P 1" (32 mm) putkea, jonka päähän pohjaventtiili asennetaan. Nira 6B kestää hetkellisesti n. 3 bar paineen. Pumppua ei saa asentaa verkkoon, jossa se on jatkuvasti paineen alaisena. Jos Nira 6B pumppua käytetään talousveden pumppaukseen ja pumppua säilytetään paikassa, missä on jäätymisvaara, muista tyhjentää pumppu huolellisesti vedestä.

Materiaali Ailumiini valu, teräs, ruostumaton teräs, nitriilikumi
Soveltuvuus Vesi, öljy, polttoöljy, diesel, glykooli
Pakkaskestävyys -15C
Paino 3,3 kg
Pakkauksen mitat 52 x 25 x 15cm
Imukorkeus 4 m ilman pohjaventtiiliä, pohjaventtiilin kanssa 8 m.
Tuotto 40L /min
Paine 1 bar
Valmistusmaa Suomi

Tuotekoodi: AQKP


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Riittääkö 25 metrin matkalle kun nousua on vain 2 metriä.\nT. Nuutti Teräsalmi

03.06.2018
answer

Hei! Vähän siinä ja siinä. Valmistajan mukaan nousukorkeus 4m ilman ja 8m pohjaventtiilin kanssa + ja ilman korkeuseroa imuputken pituus voi olla \"jopa kymmeniä metrejä\". Näiden tietojen perusteella arvioisin, että raskasta olisi ainakin pumpata, mutta saattaa riittää tarkoitukseen.

05.06.2018
question

Hei. En maallikkona ymmärrä tuota imukorkeutta ( 4m tai 8m) , joten kysyn näin; minkälainen käsipumppu kannattaa hankkia, että saan saunavedet hyvin järvestä? Matkaa järveen noin 15 m ja aika jyrkkä rinne, 15m matkalla tippuu noin 5 m alas....Ja minkälainen letku siihen pitäisi hommata?\nKiitos.....yst. terv.jorma salovaara, kuusamo

26.04.2018
answer

Hei, \n\nPumpuille on tyypillistä että niiden on vaikeampi imeä vettä kuin työntää kulutukseen.\n\nMatkaa on sen verran paljon että suosittelen riittävän paksua letkua, jotta turhaa vastusta ei synny. Tuotteessa on 1\" tuuman kierteet, jolloin noin 1\" tuuman kovamuovinen putki käynee hyvin tarkoitukseen. Tätä saa esimerkiksi rautakaupoista.\n\nKäsipumpun ollessa kyseen vaikuttaa myös lihasvoima näihin imu- ja nostokorkeuksiin. \n\nImukorkeudella tarkoitetaan korkeutta vedenpinnasta, jota ylempää voi pumppua olla vaikea käyttää ja nostokorkeudella taas sitä kuinka korkealle pumpusta vettä yleensä jaksetaan pumpata. \n\nJos ymmärsin oikein että myös nousua putkelle tulisi suurimmillaan non 15 metriä, ollaan aikalailla siinä rajoilla onko pumppu enää käyttökelpoinen vai tulisiko sähköpumppu kyseeseen. Esimerkiksi Scala2.

30.04.2018