Haluatko helposti ja vaivattomasti puhdasta vettä mökille? AQVAn valikoimasta löydät monipuolisia veden puhdistusratkaisuja mökille ja vapaa-ajan asunnoille. Vaihtoehtoina on puhdistaa juoma- ja käyttövesi kaivosta, läheisestä järvestä tai merestä. 

Jos mökillä on vanha tai käytössä oleva kaivo, jonka vettä ei haluta käyttää juoma- tai käyttövetenä mahdollisten epäpuhtauksien takia, kannattaa vedestä tehdä kaivovesianalyysi. Analyysin perusteella on helppo määritellä oikeanlainen AQVA linjasuodatinpaketti. Jos kaivoveteen pääsee maaperäistä valumaa ja sitä kautta esimerkiksi bakteereita, poistetaan ne käyttöpistekohtaisella käänteisosmoosilaitteella, UV-säteilijällä tai vaikka bakteereita poistavalla vesikannulla. 

Toinen vaihtoehto on ottaa vesi läheisestä vesistöstä. Tässä tapauksessa vesi imetään letkulla noin 0,5–2 metrin syvyydestä painevesiautomaattiin. Painevesiautomaatin jälkeen tulee AQVAn kolmivaiheinen käyttövedenpuhdistus, jolla poistetaan kiintoaineet, humus, hajut, maut, ravinteet sekä mahdollisia maatalous- ja teollisuusvalumia. Menetelmä perustuu mekaaniseen, hapetukseen-, ioninvaihto- ja aktiivihiilisuodatukseen, jonka jälkeen jopa keskihumuspitoinen vesi kirkastuu pesukoneita ja käyttövettä varten.

Edellä mainittu käyttövedensuodatus poistaa ensimmäisellä suodattimella mekaanisesti, sekä suodatusmassoilla suuren osan mahdollisista bakteereista. Lopuksi juoma- ja ruokavesi voidaan viimeistellä esimerkiksi tiskiallaskaappiin sijoitettavalla, käyttöpistekohtaisella käänteisosmoosilaitteella, jolloin vedestä poistuu luontoperäiset bakteerit, virukset, kystat ja samalla muutkin mahdolliset epäpuhtaudet. Bakteerit voidaan myös neutraloida jo käyttövedestä UV-säteilijän avulla, joka asennetaan käyttövedenpuhdistuspaketin perään lisäosana. Korkeaenerginen ultraviolettivalo pilkkoo vedessä olevien bakteerien rakenteen, jolloin ne kuolevat.

Tasalaatuisin ja yleisesti käytetyistä puhdistustekniikoista tehokkain on käänteisosmoosi, josta valikoimastamme löytyy useita eri vaihtoehtoja. Pieniä tiskiallaskaappiin sijoitettavia, juoma- ja ruokavedenpuhdistimia, sekä isompia kokonaisuuksia, joilla puhdistetaan kaikki käyttö- ja juomavesi kokonaan. Joskus kaivo voi sijaita meren lähellä jolloin on mahdollista, että kaivoon sekoittuu hieman suolavettä, joka voi aiheuttaa vesikalusteiden syöpymistä ja makuhaittoja. Tällöin puhdistustekniikkana käytetään myöskin käänteisosmoosia.

Tarjoamme sinulle monipuolisesti vedenpuhdistukseen liittyviä palveluita ja varaosia. Vastaamme myös mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin sähköpostiosoitteessa vesi@aqva.fi


Suodatinhakukoneella löydät helposti juuri tarpeisiisi sopivan vedensuodattimen.

 
Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube