HUOMIO UUSI OSOITE

Puusepänkatu 2D, 00880 Helsinki

AQFE-XL

AQVA Rauta-Mangaani -suodatin 20 tuuman BB / XL-koko

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja

Toimituskulut alkaen 7,90 €
Tai nouto myymälästä 0 €

Tuotetta on varastossa: 61 kpl

99,00

Testatusti toimiva Toimitus 1-3 päivässä 14 päivän palautusoikeus
 • Mikä on patruunan koko?

  | 23.11.2021

  Hei Juhani, kiitos kysymyksestäsi. Patruunan koko on 20 tuumaa. Suodatin sopii standardi 20 tuuman koteloon sellaisenaan.

  Aqva Finland | 24.11.2021

 • Mahtuuko Jaloveden 20 bb koteloon?

  | 23.11.2021

  Hei, suodattimet sekä kotelot ovat hyvin standardikokoisia ja tässä tapauksessa kyseinen suodatin sekä kotelo sopivat yhteen.

  Aqva Finland | 24.11.2021

 • Hei, kiitos tästä kysymys&vastaus-osiosta. Olen saanut täältä hyvää tietoa. Miten tämän suodattimen tuottamaa jätettä voisi vähentää? Meille riitti aluksi 1-2 suodatinta vuodessa, nyt niitä kuluu jostain syystä jatkuvalla syötöllä. Tuntuu karmealta kuskata näitä kuormittamaan kaatopaikkoja. Oletteko tutkineet mahdollisuutta kierrätykselle?

  | 29.08.2021

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyseistä suodatinta voi yrittää vastavirtahuuhtelulla elvyttää, joka antaa hieman suodattimelle lisää elinaikaa. Kuulostaisi, että vedenlaadussanne on tapahtunut muutos ja raudan / mangaanin määrä on vedessä kasvanut. Suodatinparuunan massat ovat luonnonmukaisia.

  Aqva Finland | 30.08.2021

 • Hei. Porakaivovedessä on 270 mikrogrammaa mangaani ja kloridi 560. PH on 7,9 ja kokonaiskovuus 7,5. Poistaako tämä suodatin mangaania riittävästi?

  | 13.08.2021

  Hei, teoriassa tämän suodattimen suorituskyky riittäisi laskemaan tuon mangaanipitoisuuden kaivovesisuosituksen alle, mutta käytännössä tehoon vaikuttaa niin moni asia vedessä, että emme voi luvata sitä. Eli toisin sanoen parhaassa tapauksessa kyllä, mutta mahdollisesti ei. Jos haluatte varmistua tuon mangaanipitoisuuden suodattumisesta, suosittelen tutustumaan suodatinyhdistelmään tuotekoodilla: AQ3XL-MF1-IRON-FE

  Aqva Finland | 17.08.2021

 • Hei. Nyt, kun suodatin FCCFE20BB on korvattu tällä AQFE-XL suodattimella, niin uusi suodatin ei toimi, kuin yhden kuukauden, kun vanha kesti puoli vuotta. Meillä on 1µm kiintoainesuodatin ennen rauta - mangaanisuodatinta. Esisuodatin ei ole kuitenkaan nimeksikään likaantunut kuukauden aikana. Nyt näitä uusia AQFE-XL suodattimia on mennyt tosiaan kuukauden välein tukkoon ja veden paine laskee tämän tukkiutuvan suodattimen takia. Mistä tämä muutos johtuu? Veden paine meillä on 2,8-5,5 Bar.

  | 02.12.2020

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kuulostaisi, että rauta on vedessänne liuennessa muodossa, jolloin rauta menee 1µm suodattimen läpi ja hapettuu AQFE suodattimen sisällä. AQFE suodattimen sisällä on 5µm kiintoainesuodatus ennen kuin vesi tulee suodattimesta ulos. Rautasakka pakkautuu tähän ja näin ollen laskee verkostonpaineen. Yksi mitä voisi kokeilla, niin ottaa suodattimen pois paikoiltaan ja tekee suodattimelle vastavirtahuuhtelua. Toinen vaihtoehto olisi kokeilla toisen tyyppistä rauta - mangaanisuodatinta, jonka löydätte tuotekoodilla AQ052.

  Aqva Finland | 04.12.2020

 • Hei. FCCFE20BB suodatin on korvattu nyt tällä AQFE-XL suodattimella. Aikaisempi suodatin (FCCFE20BB) on käynyt sellaisenaan. Tässä uuden suodattimen tekstissä lukee, että vesi on esisuodatettava. Käykö tämä AQFE-XL-suodatin kuitenkin sellaisenaan? Itselläni on vain yksi kotelo, johon suodattimen pystyy laittamaan.

  | 27.07.2020

  Hei ja kiitos kysymyksestänne. Suodatin on sama, kuin FCCFE20BB. Mikäli vedessä on kiintoaineita tai mikäli humuksen määrä on koholla, niin on suositeltavaa asentaa esim. 1µm kiintoainesuodatin ennen rauta - mangaanisuodatinta. Mikäli vedessä on vain esim. rauta koholla, voidaan suodatin asentaa sellaisenaan, ilman kiintoainesuodatinta.

  Aqva Finland | 27.07.2020

Katso miten muut ovat arvioineet tätä tuotetta:

Tuotteella ei ole vielä arvosteluja...

Rautasuodatinpatruuna sopii Aqvan XL-koon suodatinkoteloon. Suodatin vähentää tehokkaasti rautaa ja mangaania käyttövedestä. Suodatin sisältää myös aktiivihiiltä, joka vähentää hajuja ja makuja. Soveltuu hyvin mökkiveden, järviveden ja kaivoveden kirkastamiseen, 1-4:lle vesipisteelle.

 

Hyödyt

Kohottaa käyttöveden laatua

Vaivaton ylläpito

Ei vaadi viemäröintiä  

 

Suodattaa vedestä

rautaa, 50-95 %**

mangaania,  30-70 % **

hajuja ja makuja

kiintoaineita 5 µm kokoluokkaan asti

** Veden kokonaisominaisuudet, kuten pH arvo, suolapitoisuus ja humus voivat vaikuttavat tehoon.

 

Suodattimen vaihto

AQFE-XL, vaihto esimerkiksi 163 000 litran välein, kun raakaveden rautapitoisuus on n. 2 mg/l Fe ja vedestä on poistettu humus.*

*Suodattimen elinkaari riippuu raakaveden laadusta.

Vaihda suodatin viimeistään, kun suodatetun veden väri alkaa kellertää. Tällöin suodattimen kapasiteetti on tullut täyteen.

Vaihda suodatin vähintään vuoden välein.

Jos huomaat puhdistetun veden laadussa muutoksia, suosittelemme teettämään raakavedestä seurantavesianalyysin.

 

Paketin sisältö

vaihtosuodatin

 

Tekniset ominaisuudet          

Tyypillinen virtausnopeus: max. 14 litraa minuutissa

Paineenalenema: 0,5 bar @ 8 l/min

Vaihtosuodatin sopii XL-kokoiseen Aqvan suodatinkotelon (20” BB vakiokoko)

 

Järjestelmävaatimukset

Esisuodatusyksikkö: Suodattimelle ohjattu vesi esisuodatettava. Esimerkiksi hienosuodatin, AQMF1-XL ja humussuodatin, AQ052X

Raakaveden max. rautapitoisuus 3 mg/l. Suositus 2 mg/l.

Raakaveden max. mangaanipitoisuus 300 µg/l. Suositus 70 µg/l.

Raakaveden max. humuspitoisuus 10mg/l.

Raakaveden pH arvo: 6 - 9, optimi 7,8.

Tasainen syöttöpaine, 2-6 bar.

 

Talvisäilytys

Talvella, jos lämpötilat laskevat alle 2 °C, vesilinjat suljetaan ja linjasuodatinkotelot tyhjennetään, jotta pakkasrikkoumia ei pääse syntymään.

 

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja eduista sekä ajankohtaista tietoa.

Tietosuojaseloste