Tuotekoodi: LAB13

Hinta

79,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa


Bakteerianalyysi kaivovesille ja luonnonvesille. Tämä analyysi ei sovellu klooratulle kunnallisvedelle. Jos haluat analysoida kunnallisveden bakteerit,  soita asiakaspalveluumme. Sovi sopivan näytteenottopakkauksen noutamisesta ja näytteen tuomisesta Haukilahdenkadun toimipisteellemme

Tuote sisältää näytteenottopakkauksen, jonka lähetys on ennalta maksettu laboratorioon.

Sisältää seuraavat määritykset:

  • Enterokokit
  • Escherichia coli
  • Koliformiset bakteerit

Enterokokit ovat E. coli -bakteerin tapaan ulosteperäisen saastumisen ilmentäjiä, ilmaisten esiintyessään riskiä sairastua vesivälitteiseen suolistoinfektioon. Enterokokkeja esiintyy usein ihmisten ja tasalämpöisten eläinten ulosteissa, mutta ne voivat olla peräisin myös ympäristöstä. Koska enterokokit säilyvät ympäristössä hyvin, ne voivat ilmaista jo kauan ennen näytteenottohetkeä tapahtunutta saastumista.

Koliformiset bakteerit esiintyvät ihmisten ja tasalämpöisten eläinten suolistossa. Näitä bakteereita käytetään veden ulosteperäisen saastumisen ilmentäjinä. Escherichia coli -bakteeria esiintyy yksinomaan ulosteessa, kun taas muut koliformiset bakteerit voivat lisääntyä myös maaperässä, pintavesissä sekä jätevesissä.

Koliformiset bakteerit sekä E. coli pääsevät kaivoihin puutteellisen tai vaurioituneen tiivistyksen kautta, jolloin kaivon korjaaminen tai desinfiointi auttaa vain hetkellisesti. Koliformiset bakteerit eivät ole haitallisia ihmiselle pienissä määrin juotuna, ne kuitenkin kertovat paljon veden laadusta sekä mahdollisesta vedenpuhdistustarpeesta.

Analyysin suorittaa AQVA Finland Oy:n vesilaboratorio, Haukilahdenkatu 4, 00550 Helsinki

Tuotekoodi: LAB13


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi