Tuotekoodi: LAB13

Hinta

79,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa


Bakteerianalyysi kaivovesille ja luonnonvesille. Tämä analyysi ei sovellu klooratulle kunnallisvedelle. Jos haluat analysoida kunnallisveden bakteerit,  soita asiakaspalveluumme. Sovi sopivan näytteenottopakkauksen noutamisesta ja näytteen tuomisesta Haukilahdenkadun toimipisteellemme

Tuote sisätlää näytteidenottopakkauksen, jossa näytteiden lähetys laboratorioon on maksettuna sekä seuraavat määritykset:

  • Koliformiset bakteerit
  • Enterokokit
  • Escherichia colit

Suolistoperäiset enterokokit ovat E.coli -bakteerin tapaan ulosteperäisen saastumisen ilmentäjiä ilmaisten esiintyessään riskiä sairastua vesivälitteiseen suolistoinfektioon. Enterokokkeja esiintyy usein ihmisten ja tasalämpöisten eläinten ulosteissa, mutta ne voivat olla peräisin myös ympäristöstä. Koska enterokokit säilyvät ympäristössä hyvin, ne voivat ilmaista jo kauan ennen näytteenottohetkeä tapahtunutta saastumista.

Kuten enterokokki, on E.coli on eläin- tai ihmisulosteperäinen bakteeri. Jos E.Colia löytyy vedestä, on se saastunut ja siten juomakelvoton ilman puhdistuslaitetta.

Koliformiset ovat luonto- / maaperäisiä bakteereita ja niitä esiintyy avo- ja luonnonvesistöissä. Kaivoihin ne pääsevät tavallisimmin puutteellisen tai vaurioituneen tiivistyksen kautta tai luonnollista reittiä maaperän kautta, jolloin kaivon korjaaminen tai desinfiontikin auttaa vain hetkellisesti. Koliformiset bakteerit esiintyvät yleensä kaivoissa humuksen yhteydessä, mutta eivät pienissä määrissä ole haitallisia ihmiselle juotunakaan, mutta kertoo laadusta ja mahdollisesta vedenpuhdistustarpeesta.

 

Tuotekoodi: LAB13


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi