Tuotekoodi: AQ012

Hinta

3990,00 €

sis. alv. 24.00 %

Kysy toimitusaika

POISTUVA TUOTEPAKETTI. KORVAAVA TUOTEKOODI MAKEALLE VEDELLE: AQ011-2 TAI SUOLAISELLE VEDELLE AQ011-1-B

Käänteisosmoosilaitekokonaisuus, joka tuottaa kaivo- tai järvivedestä noin 3480 l/vrk puhdasta vettä, merivedestä noin 1450 l/vrk

 • Riittää helposti kattamaan isommankin kohteen vedenkulutuksen.
 • Poistaa vedestä myös muuten vaikeasti poistettavissa olevat yhdisteet, kuten uraanin, arseenin, fluoridin ja kloridin. Tuottaa kirkasta ja puhdasta vettä. Järven tai joen kiintoaine- ja humuspitoisuus vaikuttaa jonkin verran suodattimien riittoisuuteen, mutta tavallisesti esisuodattimet vaihdetaan kerran vuodessa ja osmoosikalvot kerran kahdessa vuodessa.
 • Sisältää kolmivaiheisen esisuodatuksen kiintoaineille, humukselle ja veden pehmentämiselle, AQVA XL- koon suodatinpakettina.
 • Tekee puhdistettua vettä, pakettiin sisältyvään 200 litran tankkiin, joka toimii keskeytyksettömänä puskurina kulutuspiikkien aikana.
 • Vesitankissa veden pinnan automaattinen tarkkailu. Kun vettä käytetään, käynnistyy käänteisosmoosilaite pitääkseen tankin aina täynnä.
 • Tuotepaketin komponentit ovat erillisiä, joten ne ovat helposti sijoiteltavissa ahtaampiinkin tiloihin. Karkeasti voidaan sanoa, että kahden neliön lattiapinta-ala riittä asennukseen. Tarkemmat mitat komponenteista voit löytää alla olevan komponentti listauksen, tuotekoodien takaa.
 • Suodattimia vaihdetaan veden laadun mukaisesti, esisuodatetulla vedellä osmoosikalvo kerran kahdessa vuodessa ja muut kolme kerran vuodessa.
 • Vedenpuhdistuskapasiteetti 3480/vrk (145 litraa tunnissa) litraa on makeasta vedestä. Merivettä puhdistettaessa, eli suolanpoistossa, vuorokausituotto vaihtelee Suomenlahden vähäsuolaisemmasta vedestä, pohjoisen Itämeren runsassuolaisempaan. Tällöin vuorokausituotto on keskimäärin 1450 (60 litraa tunnissa) litran paikkeilla.
 • Suolan poistossa teho on 90 - 95%.

Järjestelmäkokonaisuus sisältää:

 • Käänteisosmoosiyksikön (tuotekoodi: ROBUST3000)
 • Kolmivaiheisen esisuodatuksen kiintoaineille, sekä veden pehmennyksen AQVA XL- koon suodatinpakettina. (tuotekoodeilla: HHBB20B, FCPS1M20B ja FCCST20BB x 2kpl)
 • 200 litran vesitankki tarvittavilla läpivienneillä, liittimillä ja automaattisella täyttöventtiilillä. (tuotekoodi: 14020)
 • Yhden mikrometrin korvausilmasuodatin (tuotekoodi: AQ10PS1)
 • Lähes äänetön jakelupumppu puhdasvesitankilta kulutukseen, Grundfossin painevesiautomaattityyppinen. (tuotekoodi: Scala2)
 • Jälkisuodatus AQVA M-koon kotelossa (tuotekoodilla: 050403), joka varmistaa vesitankista otetun veden hygieenistä laatua.
 • Neutralointisuodatinpaketin, joka säätää pH-arvon sopivaksi ennen veden syöttämistä jakeluverkkoon. Sisältää luonnollista kalsiumia. (tuotekoodi: AQ20BBCAL)
 • Yhteet käänteisosmoosilaitteen liittämiseksi esisuodattimeen ja vesitankkiin

 

 

Tuotekoodi: AQ012


Kuvaus järjestelmäkokonaisuuden komponenteista ja liittämistavasta:

Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

- kuinka kaukaa mökistä veden voi ottaa - kuinka syvältä merenpinnan alta vesi pitää ottaa - kuinka "mutaista" ottopaikan vesi voi olla - mitä kaikkea pitää ottaa huomioon...

08.04.2021
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Vedenottopään sijoitteluun vaikuttaa imupumppu. Imupumppu tulee valita kohteen mukaan. Mikäli valitsette kohteeseen painevesiautomaatin, tulee vesiautomaatin imukaaviosta tarkistaa pumpun kyky, eli imukorkeus, sekä imupituus. Vedenottopää tulisi asettaa keskiveteen, jossa on teoreettisesti vähiten mm. humusta. Eli mikäli vedenotto kohdassa olisi esimerkiksi 2m syvää, niin vedenottopää olisi hyvä asettaa 1m syvyyteen.

09.04.2021
question

Hei, Mikähän on syy tämän tuotteen poistumiseen valikoimasta. Vastaava tlilalle ilmoitettu puhdistaa paljon vähäemmän merivettä tunniss.

30.07.2020
answer

Hei, tämä tuote on ollut valikoimassamme vuosia ja on sinänsä erittäin hyvä. Olemme kuitenkin halunneet optimoida käytettävyyttä, huoltotarvetta ja tuotetun puhtaan veden laatua omalla AQ011-1-B versiolla. Sen suolanpoistokyky on lähes täydellinen, mutta samalla tuottonopeus tosiaan hieman laskee. Uudessa varsiossa on myös suodattimien vaihto huomattavasti vaivattomampaa ja pienempänä yksikkönä sen sijoittelu ja mahdollinen talvisäilytys helpottuu. Uuden hinta on myös hieman edullisempi. Uutta versiota on mahdollista päivittää toisella käänteisosmoosiyksiköllä, jos vedenkulutus kasvaa, jolloin päivityskustannus on kohtuullinen.

31.07.2020
question

Tarkoitus olisi tehdä merivedestä juomavettä Turun ulkosaaristossa. Miten sinilevän poisto ja mitä pitää ottaa huomioon imuletkun sijoittelussa / pituudessa, jotta muut levät tukkisivat mahdollisimman vähän imuletkun päätä?

27.07.2019
answer

Hei, kiitos kysymyksestä. Jotta laitteisto ei tukkeutuisi kiintoaineesta, vedenotto kannattaa asettaa keskiveteen (ei pohjaan eikä pinnalle). Vedenottopäähän olisi asennettava roskasihti esim. tuote 51364. Jotkut asiakkaamme ovat käyttäneet hyvää niksiä, roskasihdin ympärille voi laittaa vielä lisäksi harsokangasta, esim. kumilenkillä. niin vedenottopään puhdistaminen käy helpommin. Käänteisosmoosilaitteisto kyllä puhdistaa veden sinilevästä ja toksiineista.

30.07.2019
question

Miten tarvittavat huuhtelut toimivat?

27.02.2019
answer

Hei, laitteisto suorittaa automaattisesti huuhtelua, samalla kun tuottaa puhdistettua vettä. Käytännössä kun laite saa puhdasvesikanavassa sijaitsevalta painekytkimeltä käskyn käynnistyä, avaa se samalla syöttövesiventtiilin, jolloin osmoosikalvon huuhtelu alkaa ja vesi ohjataan letkua myöten tavallisesti viemäriin. Huuhteluveden määrään, suhteessa tuotetun puhdistetun veden määrään vaikuttaa mm. veden suolapitoisuus. Mitä enemmän suolaa, sitä enemmän huuhteluvettä syntyy. Eli suola ja muut epäpuhtaudet poistetaan viemäriin, jotta osmoosikalvopuhdistus ei menisi tukkoon nopeammin kuin suunniteltu.

28.02.2019
question

Hei!\nMinkälainen sähkötarve on laitteistolla? Siis 240V-järjestelmässä...

20.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Sähkön tarve on maksimissaan 250W ja vaatii verkkovirran 230V.

23.07.2018
question

Onko mahdollista käyttää 24V pumppuja. (aurinkosähköjärjestelmä)

22.05.2017
answer

Hei, kyllä on. Laitteisto tarvitsee noin 2 baarin syöttöpaineen käänteisosmoosiyksikölle, jolloin on raakavesipumpun syöttöpaineessa on otettava huomioon esisuodattimien asteittainen tukkeutuminen ja mahdollinen nostokorkeusero. \n\n10 metrin nostokorkeus, vesistöstä laitteistolle, aiheuttaa noin 1 bar. paineenaleneman ja esisuodattimet kohtuullisella tukkeuma-asteella noin 1bar. \n\nEli tässä esimerkissä tulisi raakavesipumpun kehittää noin 4bar. alapaine. Yläpaine saa olla laitteistolla enentään 6bar.\n\nLaitteistossa vain käänteisosmoosiyksikkö käyttää sähköä. Sen mukana tulee 230VAC - 24VDC muuntaja, mutta muuntaja on tapauksessanne mahdollista ohittaa, jos haluatte liittää suoran akkusähkön 24VDC. Muussa tapauksessa voitte käyttää 24VDC - 230VAC invertteriä.

23.05.2017