Tuotekoodi: LAB05

Hinta

95,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa


Laboratorioanalyysi järvi- ja luonnonvedelle

Tällä analyysillä tutkitaan vesistön yleistä tilaa sekä rehevöitymisestä ja ravinnepitoisuudesta kertovia ominaisuuksia. Analyysi sisältää myös mahdollisiin maatalousperäisiin valumiin viittaavia epäpuhtauksia.

Tuote sisältää näytteenottopakkauksen, jonka lähetys laboratorioon on ennalta maksettu, sekä selkeät näytteenotto-ohjeet.

Saat tulokset sähköpostiisi kahden viikon kuluessa näytteen saapumisesta laboratorioon.

Analyysi sisältää seuraavat tutkittavat ominaisuudet:

 • Ammonium
 • COD (humus)
 • Fosfaatti
 • Haju
 • Nitraatti
 • Nitriitti
 • pH (emäksisyys/happamuus)
 • Sameus
 • Sulfaatti
 • Suolapitoisuus
 • Sähkönjohtavuus
 • TDS (liuenneiden kiintoaineiden kokonaismäärä)
 • Väriluku

Analyysia voidaan laajentaa mikrobiologisella lisätutkimuksella, tuotekoodi LAB06 Bakteerit: E. coli ja koliformiset bakteerit.

Tutkimusseloste sisältää lausunnon, joka perustuu veden tutkittaviin ominaisuuksiin.

Tuotekoodi: LAB05


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

kiinnostaisi analyysi luonnonvedestä jossa ilmaantuvuus glykoli? samaten hapen tilanne?

14.12.2020
answer

Hei, kiitos viestistä. Valitettavasti emme tällä hetkellä kuitenkaan tutki näistä kumpaakaan, ja tietojemme mukaan tarkkaa hapen mittausta varten mittaus olisi hyvä tehdä suoraan paikan päällä, näin saadaan yleensä paras tulos.

15.12.2020
question

Sisältääkö järvi- ja luonnonvesianalyysi kokonaisfosforin määrityksen?

25.07.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. LAB05 analyysi ei sisällä kokonaisfosforia. Analyysi sisältää fosfaatin analysoinnin.

27.07.2020
question

Mitkä analyysit kannattaa tehdä järvivedestä, jos sitä käytetään juomavetenä ?

23.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Suosittelisin teetettäväksi LAB05 sekä bakteerien analysointia, LAB06 tai LAB13.

23.07.2018
question

Heippa,\nMitä tarkoittavat nämä DODCR, TDS ja muutama muu. Näkeekö tästä testistä myös bakteerit. Rapulammen n. 8000m2 veden puhtautta yritän selvittää. Mistä kostaa vesi otetaan jne.?

03.08.2017
answer

Hei! CODCr testaa kemiallista hapenkulutusta, ja siten kertoo meille veden sisältämän humuksen määrän. TDS = Total Dissolved Solids kertoo veteen liuenneiden ainaiden määrän, yleensä kulkee käsi kädessä veden suolapitoisuuden kanssa. Mitä enemmän suolaa, sitä korkeampi TDS-arvo. Tämä testi ei sisällä bakteereita, vaan niitä varten kannattaa tilata lisäksi jokin bakteerianalyysi, esim. LAB06. Veden puhtaus vaihtelee eri puolilla lampea. Vesi on pohjan ja aivan pinnan tuntumassa yleensä likaisempaa. Siksi oikean näytteenottokohdan selvittämiseksi olisi hyvä tietää näytteenoton tarkoitus. Esimerkiksi käytettävän veden laatu kannattaa selvittää siitä kohdasta, josta vettä aijotaan ottaa.

03.08.2017
question

Jatkokysymys edelliseen eli milloin kannattaa tehdä luonnontilaisen pienen lammen tutkimus?

12.05.2017
answer

Nyt on hyvä aika.

16.05.2017
question

Hei. Mihin vuodenaikaan tutkimus kannattaa tehdä?

11.05.2017
answer

Vesianalyysit kannattaa tehdä ajankohtina, jolloin kaivoveden laatu on oletettavasti heikoimmillaan, eli yleensä keväisin ja syksyisin, kun sulamis- ja sadevesiä on runsaimmin.

15.05.2019
question

Hei! Ajattelin tilata järvivesitestit LAB05 ja LAB06 joululahjaksi kesämökin omistajalle. Hän haluaisi tietää järvivetensä laadun pesu- ja talousvetenä. Juomavetenäi vettä ei ole kuitenkaan tarkoitus käyttää. Luuletteko, että nämä kaksi testiä olisivat parhaat asian selvittämiseksi? Onko tuotteilla jokin viimeinen käyttöajankohta? Eli jos tilaan näytteenottopakkaukset joululahjaksi, voiko näytteet ottaa vasta ensi kesänä ja lähettää teille analysoitavaksi?

15.11.2016
answer

Kyllä, LAB05 ja -06 ovat soveltuvimmat mainitsemaanne tarkoitukseen. Voitte tilata nyt. Koska ette tilaa varsinaisen näytteenottajan nimellä, kirjoittakaa pakkauksien sisällä olevaan näytelähetteeseen nimenne, vaikka lisätietokenttään, jotta näytteiden saapuessa osaamme sitten kevät kesällä yhdistää ne tehtyyn maksutapahtumaan.

15.11.2016