Product code: FCCA-STO

Price

7,60 €

inc. vat. 24.00 %

In store (33 pcs)


Cartridges filled with NSF approved coconut shell activated carbon and polypropylene fiber. Efficiently reduce chlorine, organic substances, certain pesticides and improve taste and aroma of filtered water. The series includes two stage cartridge (polypropylene-carbon) FCCA-STO which additionally reduces sediments such as sand, silt, rust and suspended solids. Cartridges are dedicated for cold water filtration.                                        
 

  • Available sizes: 5", 10", 20", 10"BB, 20"BB
  • Working temperature: 2°C - 55°C
  • Longevity: 3 - 6 months (depending on feed water quality).

Product code: FCCA-STO


AQVAn omassa laboratoriossa testattu, poistaa:

- rautaa > 35 %,

- humusta ~ 60 %,

- kuparia ~ 80 %,

- nostaa pH:ta > 9 %

Testattu keinotekoisesti tehdystä testivedestä, johon on lisätty sekä jätevettä että kemikaaleja. Tulokset ovat suuntaa antavia.

Valmistajan ilmoittamat tiedot, poistaa:

- torjunta-aineita 85 %,

- vapaata klooria 99 %,

- humusta ja kiintoaineita,

- parantaa veden makua ja hajua

If you want, you will get a notification about the answer to your question to your email address
question

Mitä tarkelleen tarkoittaa tuo "tyypillinen virtaama"? Toisissa suodattimissa taas lukee "tyypillinen virtausnopeus", ovatko nämä sama asia? Tässä suodattimessa tyypillinen virtaama on 2 litraa minuutissa, mutta paineenalenema on 0,8bar, jos virtausnopeus on 10 litraa minuutissa. Tarkoittaako tämä sitä, että jos vettä virtaisi ilman suodatinta 10 litraa minuutissa, niin suodattimen asennuksen jölkeen virtaus alenee 2 litraan minuutissa?

29.02.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestä. Tyypillinen virtaama ja tyypillinen virtausnopeus -ilmaisuilla tarkoitetaan suodattimen läpi kulkevan veden suositusvirtaamaa. Suodattimesta kulkee vettä läpi kyllä nopeamminkin, mutta suositeltu enimmäisvirtaus tälle suodattimelle on 2 l/min jotta suodatinmassa ehtii olla kontaktissa veden epäpuhtauksien kanssa ja puhdistaa vettä tehokkaasti. Jos vesi virtaa suodattimen läpi 10 l/min niin painealenema olisi tällöin n. 0,8 bar eikä suodatin puhdistaisi kunnolla. Jos virtaama rajoitetaan ennen suodatinta 2 l/min niin painealenema on pienempi ja vesi puhdistuu tarkoituksenmukaisesti. Suodattimen tukkeutuessa paine laskee lähelle nollaa. Tällöin suodatin on hyvä viimeistään vaihtaa uuteen.

02.03.2020