Product code: HB201MCRVFE

Price

419,00 €

inc. vat. 24.00 %

Ask for deliverytime

The package includes 3 pre-installed filter housings in a steel stand, as card card-body as filters.

In the first step, the visible and invisible solids are removed with a 1µm (1/1000-part millimetre) fine filter. The next filter removes any odors and flavors and neutralizes hydrogen sulphide gas (odorous egg odor). The last filter removes iron (up to 4000 - 6000µg / l) and manganese (up to 600 - 800µg / l) and makes a slight increase in pH value. AQVA XL size filter housings

Pressure gauges on both the water inlet and outlet sides, for example, the need for a fine filter replacement is easy to detect.

 • 1 "internal brass reinforced connections
 • No need for electricity
 • No drainage
 • The housing Only
 • Normally installed after the pressurized water tank
 • Compatible with all AQVA XL size filters
 • Certified and NSF approved for materials and structure
 • Can stand with rubber pads or mounted on the wall
 • Made in the EU
 • Size: K720 x L540 x S220mm
 • Typical flow up to 15 litres per minute.
 • Fine filter capacity of about 24,000 litters, about 140,000 litres of hydrogen sulphide filter (number of odors and flavors, origin), iron-manganese - pH filter yields according to the "Specifications" tab.

Product code: HB201MCRVFE


If you want, you will get a notification about the answer to your question to your email address
question

Ympärivuotinen vapaa-ajan asunto ~ 140m2. Porakaivo. Vedessä rikki että / mangaania. Haitta lähinnä juomaveden haju/maku sekö osaltaan värihaitat. Onko tämä tuote soveltuva ongelmia poistoon? \n\nOminaisuuksissa puhutaan suositusvirtaamista: Jos vesijohtoverkon kulutus ylittää jo. L/min arvon niin hidastaako laitteisto veden virtausta verkostossa (toimiiko \"tulppana\") vai onko ko. Tilanteessa puhdistusteho hetkellisesti epäoptimaalinen?\n\nMitä muuta tulisi mahdollisesti huomioida? Asunto on vähäisellä käytöllä talvella.tauot jopa 1 kk. Onko tästä haittaa?

04.02.2018
answer

Hei,\n\nYhden - kahden kuukauden tauot käytössä eivät haittaa. Uudelleen käyttöön otettaessa suodattimen läpi lasketaan vettä 5-10 minuuttia, huuhdellaan.\n\nTämä tuote sopii rikkivedyn hajun poistamiseen. Joskin rikkivedyn määrää on laboratorioanalyyseillä vaikea tarkasti todentaa, joten jos sitä on hyvin runsaasti, ei tuote välttämättä jaksa poistaa kaikkea. Suurimmassa osassa kohteita haju kuitenkin poistuu kokonaan.\n\nTuotteessa on yksi suodatin raudan ja mangaanin poistoon tarkoitettu. Se poistaa maltillisia määriä ja sille on määritelty maksimirajat, joista se vielä saa raudan ja mangaanin poistettua, kun veden minuuttivirtaama ei ylitä tuotteelle ilmoitettua. Tämänkin suhteen veden kokonaisominaisuuksilla voi olla vaikutusta poistumistehoon, pH arvolla suurin. \n\nVäriä veteen voi mangaanin lisäksi aiheuttaa humus (COD) ja rauta. Tuotteella on myös kykyä poistaa humusta jonkin verran. Lähinnä ensimmäinen, 1µm hienosuodatin, joka poistaa kaikki sakat ja kiintoaineet, poistaa myös humuksesta noin 30% ihan mekaanisesti.\n\nTuotteen aiheuttama virtausvastus eli painealenema kasvaa mitä enemmän vettä pyritään sen läpi ottamaan. 15 litraa minuutissa virtaamalla paine-alenema on noin 0,7bar., uusilla suodattimilla. Ensimmäinen, eli hienosuodatin menee ajan kanssa tukkoon pikkuhiljaa, jolloin paine-alenema kasvaa. Yleisesti voidaan sanoa että vielä 15 litraa minuutissa virtaamalla, ei alenemalla ole vielä vaikutusta tai sitä ei huomata. Tätä voi myös kompensoida esim. nostamalla kaivopumpun tuottamaa painetta hieman.\n\nSuodattimen tehon lasku, virtaaman kasvaessa, riippuu kolmesta tekijästä. Virtausnopeudesta, epäpuhtauspitoisuudesta vedessä ja suodattimien vaihtovälin noudattamisesta. Pääsääntö tässä on se että mitä hitaammin vettä kulkee suodattimen läpi, sitä paremmin puhdistuu ja vastaavasti mitä vähemmän epäpuhtautta vedessä on, sitä paremmin vesi puhdistuu tai se sietää suurempaa virtausnopeutta.

06.02.2018