Product code: AQ003-1

Price

69,00 €

inc. vat. 24.00 %

In store (538 pcs)


The filter has been developed to remove effectively the most typical impurity types in Finland. It purifies water effectively and makes it more fresher and tastier.

The new faucet filter of AQVA ULTRA series contains a high quality cavity fiber part. The sieve size of the cavity fiber part is 0,1 µm. Besides all solids and micro plastics, it also removes almost all bacteria, yeasts, molds, protozoans and parasites. The hygiene of water rises to a completely new level. The cavity fiber has been produced by Japanese Mitsubishi.

The structure of the product has been designed so that there are no consumable sliding surface parts. This way the product has superior consumption and durability even in high pressure and chlorine water.

3-phase filtration:

1. Removal of the largest solids and sediments from water, 0,1 mm
2. Adsorption (activated carbon)
3. Ultrafiltration, 0,1 µm

Installing

The product is connected to the end of the faucet, either directly to the threads of the bubble nozzle, or with the thread adapters (5 pieces) included in the package. Water can be taken directly from the faucet without purification or by turning the change-over switch through the purifier.

A very easy and inexpensive replacement filters. The replacement is done without tools.

Special adapter for Oras "La Cucina ALessi" and IKEA faucets with 18.5 mm internal threads is sold separately. Product code: AQ080 

Oras faucets,with 24 mm internal threads, Special adapter 24 mm- 22 mm is sold separately. Product code: AQ082

 

Capacity

Filter capacity is even 1000 liters. The capacity of the filter depends on the quality of water. Estimated consumption 1-2 person 3-4 months, 4 person household 1-2 months. Filter has approximately 30 % overcapacity.

If the purified water contains a significant amount of rust, iron, humus, micro biological impurities or calcium, the capacity can remain under 1000 liters. The need for replacement caused by clogging can be recognized when the flow of the purified water becomes slower.

Removes/reduces the following impurities from drinking water:

 • Chlorine: 100%
 • Petrochemicals: 98%
 • Phenol’s: 99%
 • Pesticides: 95%
 • Heavy metals: 98%, such as copper, lead, mercury, cadmium etc.
 • All forms of iron: Fe, Fe2+ ja Fe3+, and other metals.
 • Calcium about 50%
 • pH level has no effect on efficiency of purification. Pure activated carbon is partly sensitive to the changes of pH value.
 • Microbiological impurities such as bacteria, yeasts, molds, kystia, protozoans and parasites. (utilization of filter and quality of water can affect)
 • Traces of hormones and antibiotics
 • Mechanical impurities down to 0,01 µm (0,0001 mm)
 • Micro plastics
 • Recommended to be used with pre-purified municipal water. To be used for well or lake water only as quality enhancer or recommended based on water analysis.

 

 

Product code: AQ003-1


Download product manual from here.

If you want, you will get a notification about the answer to your question to your email address
question

Miksi ihmeessä sisältää ABS-muovia? Vai suodattaako laite senkin? Miksei ole lasia tai esim. PP-muovia?

11.10.2019
answer

Hei, tuotteissa käytetyssä muovissa ei ole Ftalaatteja tai esimerkiksi BPA:ta. Kyseinen materiaali kestää hyvin lämpötilamuutoksia tai rasitusta. Yleisesti voidaan sanoa että oikealaatuisesta ABS muovista ei liukene muoviyhdisteitä veteen. Suosittelemme kuitenkin, mikäli halutaan olla varmoja että kaikki yhdisteet ovat poistuneet, esimerkiksi pitkän suodattimen seisotusjakson jälkeen, suodattimesta laskettavan muutaman sekunnin ajan vettä viemäriin. Näin seissyt vesi on korvautunut uudella suodatetulla vedellä. Lasi taas materiaalina, tämän tyyppisessä tuotteessa ei ole mahdollinen. Toisaalta valikoimastamme löytyy myös lasisia vedenpuhdistuskannuja.

11.10.2019
question

Hei, meillä on tämän laitteen vanhempi versio Aq003. Tuon suodatinlaitteen kotelo meni halki. Sopiiko tämän vanhemman laitteen vaihtopatruuna tähän uudenpaan laitteeseen?

29.09.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Valitettavasti vanhemman mallin suodattimet eivät käy uuteen Aqva Ultra hanasuodattimeen.

30.09.2019
question

Hei! Sopiiko tämä (ja myös suihkusuodatin) kalkkipitoisemman veden puhdistukseen, vai meneekö hana todella nopeasti tukkoon? Ajatuksena olisi hankkia nämä tuotteet Saksaan.

10.09.2019
answer

Hei, tuote ei juurikaan poista kalkkia, mutta kokonaiskovuuteen sillä on hieman laskeva vaikutus. Tuote siis sopii kalkkisellekin vedelle, sillä suuri osa siitä tulee läpi. Tuotteita käytetään melko laajalti ympäri Eurooppaa, myös Saksassa.

10.09.2019
question

Moi. Saako Ultra-hanasuodattimella juomakelpoista merivedestä josta on jo poistettu suola? Kiitos vastauksesta.

10.08.2019
answer

Hei, hanasuodatin on suunniteltu jo esipuhdistetun veden laadun korjaamiseen. Suodatin siis vähentää esimerkiksi verkostoveteen lisättyjä desinfiointiaineita tai verkostosta liukenevien metallien ja monien muiden yhdisteiden määrää, samoin kuin mikrobiologisia epäpuhtauksia. Ilmeisesti kyse on käänteisosmoosilla puhdistetusta kaupungin tai kunnan merivedestä, jolloin suodatin sopii hyvin laadun kohentamiseen tai korjaamiseen. Eli jos kyse on jo Euroopan alueella merestä kaupunkiin tai kuntaan tuotetusta verkostovedestä, täyttää se jo juomaveden globaalit laatusuositukset ja vaatimukset, jolloin hanasuodatin sopii kyseiselle vedelle.

13.08.2019
question

Hei. Alkaloiko tämä suodatin juomaveden vai pysyykö juomaveden ph saman arvoisena.

14.07.2019
answer

Hei, kiitos kysymyksestä. Aqva ultra hanasuodatin säilyttää veden pH-n, ei alkalisoi vettä.

16.07.2019
question

Hei, laskeeko AQVA ULTRA veden uraanipitoisuutta. Vetemme uraanipitoisuus on koholla, mutta raja-arvojen sisällä ja pohdimme uraanipitoisuuden laskua (muilla keinoin kuin erillisellä käänteisosmoosilaitteella).

06.07.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Uraanin suodattamiseksi suosittelisin XL-koon suodatinpakettia, joka löytyy tuotekoodilla AQ20BB-URAN Tämä tulisi asennettavaksi painesäiliön jälkeiseen vesilinjaan.

08.07.2019
question

Hei. Alla olevissa vastauksissa kerrot, että verkkokaupasta löytyy Aqva Under, tuotekoodi AQ040-1. Voitko laittaa linkin, koska hakutoiminnalla en tätä löytänyt.

26.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyseinen suodatin tulee valikoimiin Elokuussa.

26.06.2019
question

Mökillämme kaivovesi maistuu metallille ja jättää ruostejäämiä suihkuun. Olisiko tämä hyvä suodatin juomaveden suodatusta varten? Kulutusta ei ole hirveästi.

24.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Aqvan Ultra hanasuodatin on tarkoitettu kunnallisveden puhdistamiseksi. Mikäli olette teettäneet vesianalyysin vedestänne, niin voisitteko lähettää sen sähköpostiin vesi@aqva.fi niin katsomme teille sopivan ratkaisun. Mikäli ette ole teettäneet analyysia vedestänne, niin suosittelisin teettämän vesianalyysin. Rengaskaivolle sopiva analyysi löytyy verkkosivuiltamme tuotekoodilla LAB11.

25.06.2019
question

Hei! Kuinka hyvin hanasuodatin suodattaa mikromuovin? Suodattavatko myös kannut mikromuovin (yhtä hyvin)?

12.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Aqvan Ultrasuodattimien mekaaninen suodatus on 0.1 mikrometriin asti, joten mikromuovit suodattuvat täysin. Kannujen suodattimissa ei ole ultrasuodatus osiota.

13.06.2019
question

Olisiko tämä hyvä tuote veneelle, jossa 150 litran terässäiliössä säilytetään vesijohtovettä käytön mukaan vaihtelevasti viikon tai useamman ajan?

06.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä hanasuodatin soveltuu hyvin kyseiseen käyttöön.

11.06.2019
question

Hei Mikä vaihtosuodatin tähän kuuluu?

04.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteen vaihtosuodattimen löydätte verkkokaupastamme tuotekoodilla AQ003-1VU

05.06.2019
question

Hei, suodattaako tämä miten hyvin vesijohtoveden klooriamiinia/kloramiinia?

11.05.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Ultra suodatin ei kovin hyvin suodata kloriamiinia, mutta uudempi Aqva Under suodatin suodattaa myös kloriamiinia vedestä. Tämän löydätte verkkokaupastamme tuotekoodilla AQ040-1

17.05.2019
question

Hei, poistaako AQ 003-1 kaivovedestä alumiinia

29.04.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Pienissä määrin kyllä vähentää alumiiniä. Voisitteko lähettää sähköpostiimme vesi@aqva.fi analyysinne tulokset, niin katsotaan teille sopiva ratkaisu.

03.05.2019
question

pitääkö suodatimen läpi laskea vettä ennen kuin sen läpi laskettua vettä voi käyttä eli pitkääkö se esihuuhdella

28.04.2019
answer

Hei, tuotteen käyttöohjeessa neuvotaan uuden suodattimen käyttöönoton yhteydessä huuhtelemaan vettä viemäriin noin minuutin ajan. Tämä perustuu mahdollisten valmistusaikaisten aktiivihiilipölyjen poistoon ja suodattimen aktivoitumiseen. Lisäksi ohjeessa suositellaan laskemaan vettä joka päivä, esimerkiksi aamuisin, vettä 10 sekuntia, ennen kuin otetaan käyttöön. Tämä taas perustuu yleiseen hyvään käytäntöön, jolla seisonut vesi huuhdellaan pois.

29.04.2019
question

Hei! Olen homeallerginen ja monikemikaaliyliherkkä. Olen harkinnut laitteen ostamista, koska haluan minimoida kemikaalikuormaa esim. muoveja. Minua jäi kuitenkin mietityttämään, mistä materiaaleista hanasuodatin on tehty ja onko sen valmistuksessa käytetty mitä kemikaaleja tai liimoja/ pinnoitteita?

16.04.2019
answer

Hei, suodattimen veden kanssa kosketuksissa olevat osat ovat ABS muovia ja silikonia. Lisäksi suodatinpatruunan ontelokuituosio on valmistettu Polymeerimateriaalista. Edellä mainitut materiaalit ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä ja testattuja, mutta jos halutaan minimoida niistä mahdollisesti veteen, käyttämättömyysjakson aikana, liukenevien muoviyhdisteiden määrää, suositellaan vettä juoksutettavan minuutti- pari viemäriin, ennen käyttöönottoa. Liimoja ei tuotteessa ole käytetty.

18.04.2019
question

Hei! Meillä on ollut suodatin käytössä yli vuoden ja koko laite alkaa näyttää siltä että tarvisi kunnon putsauksen. Voiko laitetta(ilman suosatinta) esim keittää vai kuinka suosittelisitte tekemään puhdistuksen?

06.03.2019
answer

Hei, kiitos kysymyksestänne. Tuotteen voi pestä tiskiharjalla ja normaalilla astianpesuaineella tai astianpesukoneessa. Pesua varten tulee ottaa kumi- ja silikonitiivisteet pois. Ne voi pestä käsin. Pesun jälkeen on hyvä suorittaa runsas huuhtelu laskemalla vettä tuotteen läpi kaikissa veden virtausasennoissa.

06.03.2019
question

Kun asetusta vaihtaa vaikkapa TAP:sta PURE:lle tai toisinpäin,pitääkö hana sammuttaa välissä?Jos pitää,niin miksi?

12.01.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne, Ultra hanasuodattimessa tämä ei ole tarpeen. Vanhemmassa mallissa hana piti sammuttaa, koska vettä ohjaavat kuulat vaurioituivat, mikäli näin teki. Uudemmassa Ultra hanasuodattimessa vedenvirtaus mekanismi on tehty eri tavalla,

14.01.2019
question

Miten suodatin pysyy hygienisenä , luulisi että bakteerit tms lisääntyisivät märkänä pysyvässä suodattimessa kuukausien kuluessa ?

29.12.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Aqvan hanasuodattimessa on ultrasuodatusosio jonka seulakoko on 0,1 mikrometriä, joka estää mm. bakteerien läpäisyn.

07.01.2019
question

Miksi suodatettu vesi tulisi käyttää vuorokauden sisällä ?

29.12.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Suodatettu vesi tulisi käyttää vuorokauden sisällä, jotta varmistutaan siitä, ettei vedessä ole alkanut kasvamaan bakteereita. Sama periaate on myös suodattamattomassa veisojohtovedessä.

31.12.2018
question

Hei, n. puolen vuoden jälkeen laitetta käyttäessäni vedenpaine on todella kova, vettä lentää melkein kaikkialle paitsi jos hana on todella pienellä. Tätä ongelmaa ei aluksi ollut ja yritin uudestaan asentaa mutta ei muuttunut lopputulos. Mitä tehdä?

16.12.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Voisitteko laittaa ongelmastanne videon sähköpostiin vesi@aqva.fi niin katsotaan suodattimenne kuntoon.

17.12.2018
question

Poistaako tämä suodatin pieniä määriä rikkivetyä?

09.12.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Rikkivedyn suodattamiseksi suosittelisin rikkivedylle tarkoitettua suodatinpatruunaa. Kotelon ja patruunan löydätte tuotekoodilla AQ20BBCRV

11.12.2018
question

Missä teillä on mahdollisuus. Kliiniset todisteet siitä mitä suodatin puhdistaa ja millaisesta vedestä? Kiitos jo etukäteen!

17.11.2018
answer

Hei, Tuotteemme käyvät läpi laatuprosessimme, ennen valikoimaan ottamista. Prosessissa tutkitaan tuotteen sisältämien puhdistusmassojen sertifioinnit, tutkitaan tuote- ja sen materiaalit ja lisäksi omassa laboratoriossamme tutkitaan massojen puhtaus ja tuotteelle tarkoitettu puhdistusteho, jotta se vastaa tarkoitusta. Kyseinen tuote, AQVA Ultra hanasuodatin, on tarkoitettu puhdistamaan yleisimpiä kaupunkien tai kuntien vesissä esiintyviä epäpuhtauksia, joiden alkuperä on yleensä kiinteistön- tai kunnan vanhentuneista putkistoista.

19.11.2018
question

Miten voin tilata tämän,koska tässä ei ole kohtaa "lisöä ostoskoriin"?

21.10.2018
answer

Moikka, Ultra hanasuodatin pääsi loppumaan ja uusi erä valmistuu ja on saatavilla noin viikon päästä. Isot pahoittelut !

21.10.2018
question

Jos kerran save ja tap -asennoissa molemmissa vesi tulee suodattamattomana, niin miksi asentoja on kaksi? Onko niillä kuitenkin joku ero ja jos niin mikä? Tämä asia pitäisi kyllä lukea myös käyttöohjeessa.

19.10.2018
answer

Moikka, eli SAVE asennossa vesi tulee suihkuna (Hyvä esim. pannujen pesussa) ja TAP asennossa se tulee kuin normaalista hanasta. Eli kaksi eri muotoa. Jos laitat yhteystietosi niin laitamme uusitun käyttö-ohjeen sinulle. Pahoittelemme ohjeiden puutoksia.

19.10.2018
question

Hei ! agva ultra top filter: suodattimen ohjekirjasesta en löydä, mitä tarkoittavat: save, pure, tap joilla vaihdetaan vedenvirtaus joko suodattimen kautta tai ilman. Pure tarkoittanee suodattimen läpi tulevaa vettä, mutta tulevatko save ja tap asennossa suodattamattomana?

18.10.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Pure asennossa tosiaan vesi tulee suodatettuna. Save ja Tap asennoissa vesi tulee suodattamattomana.

19.10.2018
question

Onko normaalia että hanan siirtäminen on jäykempää kun laskee vettä millä suuttimella vain?

15.10.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Muuttuiko hananne siis jäykemmäksi hanasuodattimen asennuksen jälkeen? Voisitteko laittaa kuvan asennuksesta sähköpostitse vesi@aqva.fi

15.10.2018
question

Ostin tämän ja ruiskii sovittimen välistä pitkin keittiön kaappeja vaikka on kiristetty niin kireälle kuin menee. Mikä avuksi?

14.10.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kiristittekö sovittimen hanaan turkoosin värisellä avaimella, joka tuli hanasuodattimen mukana? Muistittehan laittaa tiivisteen sovittimen ja hanan väliin?

15.10.2018
question

Hei! Asensin suodattimen keittiön hanaan. Kun otan vettä ilman suodattamista niin vedenpaine on erilainen kuin ennen ja kuuluu outoa kohinaa. Tuntuu, että vesi tulee paljon pienemmällä paineella kuin aikaisemmin. Onko se normaalia?

08.10.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Veden virtausnopeuden alenntuminen on normaalia. Pientä kohinaa hanasuodattimesta kuuluu, kun vettä otetaan, tämä on myös normaalia.

09.10.2018
question

Kannattaako kahvin ja teen keittämisessä käyttää suodatettua vai suodattamatonta vettä? Jos suodatettu pitää käyttää vuorokauden aikana ja keittimiin kuitenkin jää sitä vettä.

22.09.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Suosittelen käyttämään suodatettua vettä. Mikäli suodatettua vettä ei käytä vuorokauden sisällä, niin suosittelisin kaatamaan yli jääneen veden viemäriin ja ottaa uuden veden tilalle.

25.09.2018
question

Vesianalyysin mukaan rengaskaivovedessä rautaa 1000 yksikköä sall.400 yks. Mangaajia 110 yks. Sall. 100 yks. Kaivossa on pumppu ja sisällä Lohjan pallo painesäiliö. Onko keittiössä riittävä AQ003-1?

20.09.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Noin suuriin epäpuhtauspitoisuuksiin vaaditaan vähän isommat vedenpuhdistimet. Voisitteko laittaa vesianalyysin tulokset sähköpostiin vesi@aqva.fi niin katsotaan teille sopiva ratkaisu. Mainitkaa vielä sähköpostissa vesipisteiden -ja käyttäjien määrä.

20.09.2018
question

Hei, Mistä tietää, että on aika vaihtaa suodatinpatruuna uuteen? Vai arviolta 2 hengen taloudessa puolen vuoden välein?

19.09.2018
answer

Moikka ja kiitos kysymyksestä. Vedenvirtaama alkaa heiketä ja kahden hengen taloudessa 6kk vaihtoväli on yleisesti aika optimaali.

19.09.2018
question

Hei! Saako tämän asennettua kaikenlaisiin hanoihin ilman suurempia ongelmia tai vaikutuksia toimivuuteen? Minulla on keittiössä Orasin Optima mallia oleva hana.

08.08.2018
answer

Hei, tuotteen mukana tulee kuusi erikokoista kierresovitetta, joiden avulla tuote liitetään hanaan. \n\nVoisitte varmistaa onko hanassanne olevan poresuuttimen (sihti josta vesi tulee ulos) irrottaminen mahdollista. Se aukeaa ja lähtee irti kiertämällä. Joissain hanoissa se voi olla hieman tiukka ja vaatii sopivan työkalun käyttöä. \n\nPoresuuttimen irrottamisen jälkeen juoksutusputken sisältä tulee näkyviin kierteet, jotka ovat standardityyppisiä.\nTuotteen mukana tulevista sovitteista lähes aina, joku sopii näihin, mutta joskus harvinaisemmat hanatyypit saattavat vaatia erikoissovitteita, joita myös kauttamme saa. Tällöin kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

09.08.2018
question

Hei, mahtaako tässä laitteessa olla veden deionisaatiota? Ja onko sellaista toimintaperiaatetta käytössä jossain myymässänne laitteessa / suodattimessa?

23.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Tarkoitatteko deionisaatiolla suolanpoistoa? Mikäli tarkoitatte, niin suolanpoisto ei onnistu Ultra hanasuodattimella. Suolan poistoon tarvitaan käänteisosmoosia.

23.07.2018
question

Hei! Kuinka usein suodatin täytyy vaihtaa..

03.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Suodattimen riittoisuus on jopa 1000 litraa. Suodattimen riittoisuus riippuu veden laadusta. Arvioitu kulutus 1-2 hlöä 6kk, nelihenkisen perheen käytössä 3kk. Suodattimessa on noin 30% ylikapasiteettia.

04.07.2018
question

Moi, hanan juoksuputken poresuutin ei osoita suoraan alaspäin vaan hieman viistoon sivulle. Onko vaikutusta suodattimen toiminnalle?

19.06.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Mikäli suodatin on vähän viistossa, niin sillä ei ole merkitystä puhdistustehoon eikä toimintaan.

20.06.2018
question

Hei! Onko vedenpuhdistuksen tehoa PEX-vesijohdoista mahdollisesti liukeneviin orgaanisiin yhdisteisiin (MTBE, TBA jne.) tutkittu? Kiitos vastauksesta.

27.05.2018
answer

Hei, tällä suodattimella on näitä yhdisteitä vähentävä vaikutus, mutta kuinka paljon, riippuu monesta tekijästä. Suodattimen käyttöaseteesta, veden laadusta, lämpötilasta ym.\n\nVesilaboratoriomme ei tutki näitä yhdisteitä, joten edellä mainitun osalta nojaamme kansainvälisiin tutkimuksiin.\n\nKäänteisosmoosi näiden poistamiseen on tehokkain menetelmä. Myös niitä meiltä löytyy valikoimasta useita eri kokoluokkia, erilaisiin tarpeisiin.

28.05.2018
question

meillä on oma kaivo, siis perus rengaskaivo, keväällä tai sateella tms vesi maistuu \"mudalle\" , toimiiko tämä myös oman kaivon omistavalla ja poistaa makuhaittaa?

23.05.2018
answer

Hei, kyse on maaperäisestä valumasta kaivoon, eli luultavasti humuksesta. Tämä tuote todennäköisesti poistaa hajuhaitan, vaikka onkin tarkoitettu jo esipuhdistetulle kunnallisvedelle. Humuspitoinen kaivovesi voi tukkia suodatinta tarkoitettua nopeammin, mutta laatu todennäköisesti pysyy tasaisena tukkeutumiseen asti.

24.05.2018
question

Hei! Onkohan tämä mahdollista asentaa Oras La Cucina Alessi - hanaan?

06.05.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyseistä merkkiä näytti olevan muutamakin malli. Mikäli teillä poresuutin on 24mm niin silloin sopii suoraan ultrasuodattimen mukana tulevien sovittimien kanssa. Mikäli teillä poresuuttimen halkaisija on 18,5mm niin silloin tarvitsette extrasovittimen, joka löytyy tuotekoodilla AQ080.

08.05.2018
question

Hei,\nJos olen ymmärtänyt oikein yli 38 asteista vettä ei saa ottaa suodattimesta. Pilaantuuko suodatin jos vahingossa ottaa lämpimämpää vettä, esim. jos tiskausvettä juuri otettu ennen suodattimesta otettavaa vettä, vesi on pienen hetken lämpimämpää, menettääkö suodatin tehonsa siitä?

25.04.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Ultrasuodatin osio tukkeutuu nopeasti, mikäli lämmintä vettä valutetaan runsaasti suodattimen lävitse. Suosittelen, että tiskauksen jälkeen valutatte suodattamattomalta puolelta veden kylmäksi, ennen kuin vaihdatte asennon suodatetun veden puolelle. Mikäli lämmintä vettä pääsee menemään suodattimen lävitse, niin suosittelen valuttamaan kylmää vettä suodattimen lävitse noin minuutin ajan, ennen kuin ottaa puhdistetun juomaveden lasiin.

26.04.2018
question

Mistä löydän Aqva Ultra (uusin) käyttöohjeen/asennusvideo?

23.04.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Ultra hanasuodattimen asennustapa on sama, kuin vanhemman mallin AQ003 Löydät asennusvideon esim. Youtube kanavaltamme, AqvaFinland.

24.04.2018
question

Hei! Minkä verran (montako prosenttia) hormoni- ja lääkejäämistä filtteri poistaa juomavedestä?

15.04.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Noin 30-60% riippuen lääke -ja hormoonijäämien tyypistä.

16.04.2018
question

Hei. Kauanko voi turvallisesti juoda suodatettua juomapulloon laitettua vettä, tuntimäärä\n.

05.04.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne.\nSuosittelemme käyttämään veden 24 tunnin sisällä vedenotosta.

05.04.2018
question

Hei, tuleeko suodatinlaitteen mukana valmiina suodatin?

18.03.2018
answer

Hei ja kiitos kymsymyksestänne. Kyllä tulee yksi ultrasuodatin hanasuodattimen mukana.

19.03.2018
question

Saako taman kaikkiin hanoihin kiinni? Eri mallisiin?

15.03.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Hanasuodattimen mukana tulee seitsemän erilaista sovitetta. Hanasuodatin sopii noin 90-95% olevista hanoista.

16.03.2018
question

Hei! Haluaisin ostaa suodattimen loma-asunnolleni ulkomaille. Käyn siellä n. 3kertaa vuodessa aina pari viikkoa kerrallaan. Säilyykö suodatin hyvänä lomieni välissä? Saako sen tyhjennettyä ettei vesi jää sinne seisomaan? Kuinka kauan ajallisesti samaa suodatinta voi käyttää?

16.02.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. En suosittele suodattimen seisottamista noin pitkiä aikoja. Vaihtoehtoisesti voisitte käyttää esimerkiksi kannua ja vaihtaa uuden suodattimen aina, kun menette loma-asunnollenne.

20.02.2018
question

Paistaako suodatin magaanin juomavedestä?

14.02.2018
answer

Hei, tämä suodatin on suunniteltu ensisijaisesti kunnallisvesien puhdistamiseen, joista mangaani on jo poistettu. Tämän suodattimen voidaan sanoa vähentävän mangaania hieman, mutta ei poistavan.\n\nKaivoveden ollessa kyseen, veden puhdamiseen voi vaikuttaa muutkin veden ominaisuudet. Suosittelen olemaan vedenpuhdistuksen myyntiimme, joka neuvoo eri vaihtoehtojen suhteen.

15.02.2018
question

Hei! Meillä on loma-asunnon porakaivovedessä aika paljon rikkiä, poistaako tämä sen?

09.02.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Rikkivedyn suodattamiseksi suosittelisin käytettäväksi tuotekoodilla AQ20BBCRV olevaa suodatinta. Suurien rikkivety määrien suodatus vaatii isommat suodatinpatruunat.

09.02.2018
question

Onko mahdollista asettaa suodattamattoman veden virtaustulon niin, että vesi tulee suihkuvirtauksen ja normaalivirtauksen välimuotona, eli ikään kuin vesipurona? (Asettamalla kääntökahva suihkuvirtauksen ja normaalivirtauksen puoliväliin?) Verrannoksi laitan tähän tavallisen suihkusuuttimen, joka minulla on keittiöhanassani kiinni, jota yleensä pidän \"purovirtauksella\" suuttimen liu\'utusosan ollessa puolivälissä. Näin ei tule suihkuna eikä normaalivirtauksena vaan \"purona\". Periaatteessa siinä on vain suihku- ja normaaliasetus, kuten ilmeisesti tässä Aqva Ultrassakin.\n\nKysyin noin, koska ilmeisesti tähän Aqva Ultraan ei saa ko. suihkusuutinta kiinnitettyä.

02.02.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Ei ole valitettavasti mahdollista saada välimuodossa virtaamaan. Hanasuodattimeen ei ole mahdollista kiinnittää erillistä suutinta.

05.02.2018
question

Mitä eroa on tällä suodattimella tuohon toiseen, pöytäsuodattimeen? onko ero vain tuossa lirtamäärässä jota puhdistaa? ja puhdistaako tämä enemmän mikrobiologisia epäpuhtauksia? Kun tämän suodattimen kuvauksessa lukee, että tämä suodattaa myös alkueläimiä ja tuossa pöytäsuodattimessa ei taas lue?

23.01.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Suodattimissa on täysin sama puhdistusteho. Riittoisuus pöytäsuodattimessa on suurempi. Molemmat suodattimet poistavat alkueläimiä vedestä.

24.01.2018
question

Tämä ei ilmeisesti poista vedestä kalkkia. Olen käyttänyt suodatttua vettä ilmankostuttimessa ja kalkkitarhoja näyttäisi tulevan. Aiemmin käytin Aquaphorin suodatuskannulla suodatettua vettä ja tätä ongelmaa ei ollut.

21.01.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Hanasuodatin ei poista kaikkija hyödyllisiä mineraaleja vedestä, tällöin se vähentää kalkkia maltillisesti. Vesikannun suodatin sisältää toisenlaista puhdistus teknologiaa, joka pilkkoo kalkin rakenteen lähes kokonaan. Kalkki tulee suodattimesta eri muotoisena, joka ei jää samalla tavalla näkyviin.

22.01.2018
question

Poistaako tämä suodatin ruskean värin vedestä?(rauta)

20.01.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä postaa rautaa + muita raskasmetalleja. Mikäli raudan määrä on todella korkea, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiantuntijoihimme, jotka voivat katsoa teille suurempien rauta määrien poistavia suodatin järjestelmiä. Vesi@aqva.fi sähköpostiin voi laittaa kysymyksiä asiaan liittyen.

30.01.2018
question

Mikä ero on AQ003.1 ja AQ003139B?

08.01.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Tuotteet ovat täysin samat. Tuotteita on tehty kaksi kappaletta eri tuotekoodeilla, verkkosivujen näkymän vuoksi.

08.01.2018
question

Hei! Suodattimessa on kolme asetusta? Mikä on laitteen toimintamalli missäkin asetuksessa?

05.01.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. 1 asennosta saa suodatetun veden. 2 Asennossa vesi tulee suodattamattomana ns. normaali virtauksella. 3 Asennossa vesi tulee suodattamattomana suihku moodilla.

08.01.2018
question

Hei, poistaako tämä suodatin vedestä fluoria?

21.12.2017
answer

Hei. Ei poista fluoria. Fluorin poistoon toimii laitteistamme esim. Pure joka löytyy verkkokaupastamme tuotekoodilla MO650MPUREEXP.

21.12.2017
question

Heips!\nKertoisitko ulkoiset mitat?\n\nKysyy Maissi

11.12.2017
answer

Hei. Halkaisija on noin 15cm. Korkeutta noin 30cm. Puhdistetun veden hana on noin 27 cm.

12.12.2017
question

Tilaisin hanasuodatin Aqva Ultran...mutta ehtisikö tulla ennen 18.12?? Anne

09.12.2017
answer

Kyllä ehtii hyvin.

09.12.2017
question

Hei, nyt olen käyttänyt hanasuodatinta 5 päivää ja eilisillasta lähtien hanasta on tullut todella huonolla paineella vettä. Suodatetun veden puolelta tulee ok, muilta kahdelta huonosti. Mistä voi johtua?

06.12.2017
answer

Moikka, suodattin, joka sinulla on vanhempi malli, joka loppui varastostamme viimeviikolla ja tämä malli on uusi Maanantaina markkinoille tullut. Olemme sinuun yhteydessä, niin laitetaan asia suodattimen kanssa kuntoon.

06.12.2017
question

Mitä vaihtosuodattimet maksaa ja mistä niitä saa?

05.12.2017
answer

Hei, löydät sen tuotekoodilla AQ003.1VU

05.12.2017