Product code: HB201MIRON

Price

459,00 €

inc. vat. 24.00 %

Ask for deliverytime

Product code: HB201MIRON


If you want, you will get a notification about the answer to your question to your email address
question

Suodattimet pudottavat käyttöveden painetta. Vesinäytteen mukaan humuspitoisuus on pieni. Jos jättäisin tuon suodattimen pois kotelosta, auttaisikohan se vesipaineeseen? Tuo narukeräkö on humus suodin?

15.06.2020
answer

Hei, helpoin tapa parantaa virtaamaa on yleensä syöttöpaineen nostaminen pumpulta. Uudet suodattimet eivät kovinkaan paljon virtausvastusta, eli paineenalenemaa synnytä, mutta toki käytön myötä, etenkin jos vedessä on runsaammin kiintaoaineita ja sakkoja, suodatinpaketin ensimmäinen suodatin tukkeutuu mekaanisesti. Tällöin suodatin kannattaa vaihtaa uuteen. Ilman ensimmäistä suodatinta ei yleensä kannata pakettia käyttää, sillä se suojaa varsinaisia massasuodattimia. Narukerä on ns. ioninvaihtoon perustuva suodatin ja se toimii jossain määrin myös humukseen. Käytännössä myös suodatinpaketin ensimmäinen 1µm hienosuodatin poistaa mekaanisesti humuksesta noin 20%. Tästä läpipääsevää humusta pyritään sitten sitomaan seuravilla vaiheilla, jotka perustuvat muihin tekniikoihin. Humuksen poistoa pyritään siis maksimoimaan kaikkien suodattimien yhteistoiminnalla.

15.06.2020
question

Moi! Tällainen XL paketti tuli hankittua mökille ja hyvin pelaa. Kysymys, mökkiä ei käytetä talvella noin neljään kuukauteen eli mitä pitäsi tehdä suodattimen kanssa? Voiko suodattimet jättää seisomaan vedellä täytettyyn suodatinkotelon vai kuivattaa kokonaan (miten)? Tila on lämmitetty noin +10asteeseen. t. Kurt

22.08.2019
answer

Hei, kiitos kysymyksestä. Jos tila on lämmitetty, eivätkä suodattimet pääse jäätymään niin ne voi jättää paikalleen. poissaolon ajaksi. Muussa tapauksessa jos kyseessä olisi kylmätila niin vesilinjat suljetaan, suodatinkotelot avataan koteloavaimella ja suodattimet nostetaan kuivumaan, esim. kuivauskaappiin.

22.08.2019