TUOTE POISTUNUT VALIKOIMISTA

Helppokäyttöisempi ja yksinkertaisempi toiminta samassa ulkokuoressa.

 

Laite mullistaa vedenpuhdistuksen käänteisosmoosilla, pienellä koollaan sekä matalalla vesijohtoveden painetarpeellaan (2bar) ja säilyttää myös tärkeät mineraalit vedessä nostaen puhdistuksen jälkeen pH-arvoa. Puhdistaa jopa uraanin, mangaanin, fluoridin, hormooni ja antibioottijäämät, sekä monet muut veteen kuulumattomat epäpuhtaudet.

Käänteisosmoosissa puhdistuskalvon läpi pääsee vesimolekyyli ja epäpuhtaudet huuhdellaan automaattisesti poistoveden mukana.(puhtaan veden tuotto noin 1:3)

Laite tuottaa puhdistettua vettä, keskimääräisellä vedenlaadulla, noin 190 litraa vuorokaudessa, kun syöttövedenpaine on 4bar. Puhdistetun veden tuottonopeus on suoravirtauksena varsin maltillinen, josta syystä laitteessa on oma viiden litran vesisäiliö, jota se pitää automaattisesti täytenä. Kun vettä otetaan kulutukseen laite huomaa sen ja ryhtyy tekemään lisää puhdistettua vettä.

Katso alla oleva teknologian esittelyvideo:

 

Sijoitetaan tavallisesti tiskiallaskaappiin ja kiinnitetään liitetään kylmävesilinjaan tai astianpesukoneen linjaan mukana tulevalla kolmitieliittimellä, oma hana ja täydellinen suodatinpaketti sisältyvät pakkaukseen.

Poistaa vedestä mm:

 • Bakteerit, virukset, kystat
 • Mangaani
 • Rikki, rikkivety
 • Rauta
 • Uraani, radon
 • Fluoridi, kloridi
 • Haju - ja makuhaitat
 • Putkistoista irtoavat epäpuhtaudet
 • Palauttaa mineraalit puhdistuksen jälkeen veteen
 • Nostaa veden pH-arvoa
 • Pehmentää veden
 • Hormooni- antibiootti- ja lääkejäämät
 • Saasteet
 • Värin

Takuuvarmasti puhdasta juomavettä!

Laitteen mukana tulee aluksi täydellinen suodatinkokonaisuus. Jatkossa kaikkia suodattimia vaihdetaan kerran vuodessa, paitsi käänteisosmoosikalvoa kerran kahdessa vuodessa.

Vaihtosuodattimet:

Morion Vaihtosuodatinpaketti (tuotekoodi C034-17-36). Yksi tällainen kerran vuodessa. Sisältää mekaanisen hienosuodattimen, ioninvaihto- ja aktiivihiilisuodattimen sekä jälkimineralisointisuodattimen 

Uuden Morion 101S mallin käänteisosmoosikalvo 50gpd, 190 litraa vuorokaudessa. (tuotekoodi E035) Tämä käänteisosmoosikalvo on laitteessa paketin mukana.

Laitteeseen voidaan vaihtaa myös suuremman virtaaman mahdollistava käänteisosmoosikalvo: Uuden Morion 101S mallin käänteisosmoosikalvo 100gpd, 380 litraa vuorokaudessa. (tuotekoodi E036) Tällöin laite voi valmistaa puhdasta vettä jopa 380 litraa vuorokaudessa. Sama vaihtosuodatinpaketti riittää edelleen laitetta tehokkaammalla käänteisosmoosikalvolla käytettäessä. 

 

Markkinoiden pienikokoisin käyttöpistekohtainen käänteisosmoosilaite  

Mitat: L 19 cm x S 37 cm x K 42 cm

Vesisäiliön tilavuus 4,5 l

Puhdasvesihanan mitat: Korkeus pöytätasosta 28,5 cm ja hananpää ulottuu 16 cm:n etäisyydelle kaulasta.

 

Helpon vaihtoehto talvisäilytykseen:

Käänteisosmoosilaitteiston talvisäilytys onnistuu ilman elintarvikeglykolia tulppaamalla käänteisosmoosiyksikön vesilinjat ja siirtämällä käänteisosmoosiyksikkö säilytykseen lämpimään tilaan. Keväällä käänteisosmoosilaitteistoa uudelleen käyttöön otettaessa vettä voi valuttaa esim. 30 min viemäriin, jotta kalvot huuhtoutuvat. Tämän jälkeen vettä voi käyttää normaalisti.

 

 Morionin talvisäilytystulpat myydään erikseen:

2 kpl PP0808W, John Guest 1/4" tulppa

1 kpl PP0812W. John Guest 3/8" tulppa

Tarvittaessa elintarvikeglykolia saa useimmiten rautakaupasta.

 

  Mukana tulevien letkujen pituudet:

 • Viemäröintiputken pituus on 1,3 m (musta ¼”)
 • Raakavesiletkun pituus on 1,2 m (punainen 3/8”)
 • Puhdasvesiletkun pituus on 1,2 m (sininen ¼”)

Laite voidaan asentaa halutun matkan päähän, kunhan tilalle vaihdetaan pidemmät viemäröinti- ja raakavesiletkut ja lisäksi puhdasvesiletkua jatketaan.

 1. Viemäröintiputkeen voidaan ostaa halutun pituinen letku: PE-08-BI-0500F-EM
 2. Myös raakavesiletku voidaan korvata halutun pituisella mustalla 3/8” letkulla: PE-12-EI-0500F-EM
 3. Sinistä puhdasvesiletkua ei voida korvata, mutta sitä voidaan jatkaa:
  1. yhdistämällä siniseen letkuun John Guest 1/4"" liitin: PP0408W
  2. ja jatkamalla letkua valkoisella ¼” JG-letkulla: PE-08-BI-0500F-WM

 Linkkien avulla pääset tilaamaan edulliset lisätarvikkeet verkkokaupastamme.

Tuotekoodi: E046


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Hei, meillä on porakaivovedessä 47 mikrog arseenia ( EU raja 10 ). Vesi on muutoin laadultaan hyvää. Olisiko tämä toimiva suodatin jolla päästään alle 10 mikrog?

22.10.2020
answer

Hei ja kiitos viestistänne. Käänteisosmoosi on tehokkain tapa suodattaa vesi juomakelpoiseksi. Pienellä käänteisosmoosilaitteella saadaan varmistettua puhdas ruoka- ja juomavesi. Morion on kompaktein mallimme pienissä käänteisosmoosilaitteissa.

27.10.2020
question

Moi! Poistaako DWM-101S Morion myös alumiinin vedestä.

13.10.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä suodattaa. Käänteisosmoosi suodattaa vedestä lähes kaikki epäpuhtaudet. Jotkin kaasut. esim radon tai rikkivety ei suodatu käänteisosmoosilla tehokkaasti. Edellämainitut epäpuhtaudet suodattuvat aktiivihiilellä.

14.10.2020
question

Lisätietoa eiliseen kysymykseen vedentulon loppumisesta. Meillä on aika rautainen vesi, joten voiko suodattimeen tuleva putki mennä tukkoon ja jos näin on, miten sen saa auki.

10.06.2020
answer

Hei, tavallisesti rauta ei aiheuta näin voimakkaita tukkeumia. Toisaalta voitte irrottaa laitteelle tulevan putken käyttöohjeiden mukaisesti ja tarkistaa sen vaikka puhaltamalla.

10.06.2020
question

Meille on hankittu Morion n. 2 vuotta sitten. Vesi lakkasi tulemasta, joten hommasimme uudet suodattimet ja uuden käänteisosmoosikalvon. Asensimme ne, mutta veden tulo ei silti alkanut, tulee vain hieman ja sitten lakkaa. Mikähän on syynä?

09.06.2020
answer

Hei, yleisin syy siihen että laite ei tuota puhdistettua vettä on se että kaivossa on kausivaihtelusta johtuen noussut suolapitoisuus. Tällöin ensimmäinen korjaava toimenpide, joka yleensä auttaa, on kaivon syöttöpaineen nostaminen. Mikäli tämä ei auta, olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme, josta teidät yhdistetään vesiasiantuntijalle.

10.06.2020
question

Jos laitetta käyttää vain 6kk vuodessa ja vie pois sen lämpimään talveksi pitääkö suodattimet silti keväällä vaihtaa, entä sama osmoosikalvon kanssa?

29.04.2020
answer

Hei ja kiitos viestistänne. Kolmen suodattimen suositeltu vaihto väli on yksi vuosi. Käänteisosmoosi kalvo saattaa kestää pidempäänkin (kaksi vuotta), Kalvon riittoisuus riippuu käytöstä, sekä raakavedenlaadusta. Esisuodattimien säännöllinen vaihto säästää käänteisosmoosikalvon käyttöikää.

30.04.2020
question

Onko AQVA PURE Käänteisosmoosilaite poistunut valikoimasta kun sitä ei teidän sivuilta enään löydy?

22.03.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestä. Pure on päässyt tilapäisesti loppumaan. Pyrimme saamaan tuotetta varastoon mahdollisimman pian.

23.03.2020
question

Tarkoitus hankkia veneeseen Marion.Riittääkö "normaali" vesipumpun paine pitämään laitteen toimintakykyisenä?Paljonko veden tuotto 2bar paineella?

05.02.2020
answer

Hei, ja kiitos kysymyksestä. Morion käänteisosmoosilaite sooveltuu makean veden puhdistamiseen juomavedeksi. Laite tarvitsee tasaisen syöttöpaineen 2-6 barin välillä, joten laite on hyvä asentaa kalvopainesäiliön jälkeiseen vesilinjaan tai käyttää veden ottoon esim kalvopumppua. Laitteen käynnistymiskynnyspaine minimi on 2 bar ja optimitoiminta-alue nn. 4 bar:issa. Veden tuotantomäärä riippuu mm. lämpötilasta, veden laadusta ja paineesta. Soita meille 010 321 5080 niin keskustellaan lisää, mikä olisi sinulle sopivin puhdistusratkaisu.

06.02.2020
question

Hei, mistä voin ladata tuotteen käyttö- ja asennusohjeen? Linkki ei toimi ladatuissa tiedostoissa.

15.01.2020
answer

Hei ja kiitos viestistänne. Pahoittelut, sivuilla oli virhe. Nyt latauslinkki toimii normaalisti.

15.01.2020
question

Pystyykö laiitteella tehdä merivedestä juomakelpoista?

08.12.2019
answer

Hei, ja kiitos kysymyksestänne. Morion-käänteisosmoosilaite ei ole suunniteltu suolaisten vesien puhdistukseen. Merivedestä saatte juomakelpoista vettä esim. Aqva-Saimaa käänteisosmoosilaitteistolla (tuotekoodi AQ011-1) yhdistettynä merivesilisäosaan (paineenkorotuspumppu, tuotekoodi: AQBOOST).

09.12.2019
question

Hei. Kuinka talvisäilytykseen irrotetun laitteen vesisäiliön saa tyhjennettyä?

20.10.2019
answer

Hei, kiitos hyvästä kysymyksestä. Jätä Morion-laitteen puhdasvesihana auki kunnes vedenvirtaus muuttuu hitaaksi liruksi, jolloin säiliö tyhjenee.. Tämän jälkeen voit sulkea vedentulon laitteelle kolmitieventtiilistä. Tällöin laite ei päästä säiliötä enää täytyymään.. Irroita laite JG-pikaliittimistä ja tulppaa aitteen vesilinjat.

21.10.2019
question

Jos veden laatu on suhteellisen hyvää, niin lisääkö se suodattimen/käänteisosmoosikalvon käyttöikää? Eli onko vaihto havaittavissa virtaaman hidastumisesta vai mistä tuo vuosittainen suodattimen vaihdon tarve?

05.10.2019
answer

Hei, kiitos kysymyksestä. Jos veden tuottonopeus hidastuu on se selvä merkki esisuodattimien vaihtotarpeesta. 12 kk:n vaihtoväli esisuodattimille on maksimivaihtoväli joka on suunnattu juuri melko puhtaalle vedelle. Eli esisuodattimet tulisi vaihtaa vähintään 12 kk välein ja käänteisosmoosikalvo vähintaan 24 kk välein, jotta laite toimisi suunnitellulla tavalla. Jos vesi on hyvin likaista, voivat suodattimet tulla elinkaarensa loppuun aiemminkin sillä niiden kapasiteetti kuluu nopeammin.

07.10.2019
question

Poistaako tämä arseenin?

24.09.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä, käänteisosmoosilla vedestä saadaan suodatettua mm. arseenia.

25.09.2019
question

vaihtosudattimien hinta/vuosi ?

10.09.2019
answer

Hei, tuotteeseen vaihdetaan esisuodattimet ja jälkisuodatin kerran vuodessa. Nämä tuotteet voitte löytää valmiina pakettina tuotekoodilla: C034-17-36. Tuotteen sisältämä osmoosikalvo taas vaihdetaan joka toinen vuosi. Tuote löytyy verkkokaupastamme tuotekoodilla: E035 Vaihtoväliohje perustuu kohtuu värittömän tai jo esisuodatetun veden laatuun ja enintään 4 hengen perheen käyttöön, sekä ajalliseen käyttöelinkaareen. Käytännössä suodattimia ei tulisi käyttää ajallisesti em. pidempään, mutta niiden teoreettinen litrariittoisuus voi kestää kauemminkin. Jos vesi on kovin esim. rauta, mangaani, kalkki tai humuspitoista, on mahdollista että vaihtoväli on tiuhempikin, mutta tyypillisesti tuotetun puhtaan veden laatu säilyy aina erinomaisena.

10.09.2019
question

Tarvitseeko sähköä,Tuleeko letkut ja liittimet mukana ?hanan as-reiän halkaisia ?

10.09.2019
answer

Hei, tuote ei tarvitse sähköä. Se toimii vedenpaineella ja siinä on automaattinen venttiili, joka ohjaa säiliön täyttöä. Mukana tulee 3-tie haaroitin, jota käyttämällä laitteen syöttövesi saadaan liitettyä 1/2" kierteisiin, eli esimerkiksi astianpesukoneliitäntään. Kutakin tarvittavaa letkua tuotteen mukana tulee n. 1,5 metriä. Hanan asennusreijän halkaisija on 12,5mm.

10.09.2019
question

Hei! Onko laitteen suodattimissa jotain kemikaaleja ja jos on niin onko ne terveydelle haitallisia?

30.07.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteessa ei ole kemikaaleja, eikä terveydelle haitallisia aineita. Käänteisosmoosilla puhdistattaessa vedestä suodattu myös hyödylliset mineraalit. Näihin toki saattaa olla sitoutuneena epäpuhtauksia. Jälkimineraalistointisuodatin lisää veteen magnesiumia ja kalsiumia.

01.08.2019
question

Moi. Aiomme hankkia DWM-101S -käänteisoamoosilaitteen. Kuinka suuri reikä laitteen mukana tulevalle hanalle pitää porata pöytälevyyn? Kivitason kanssa pitää olla vähän enemmän etuajassa :) Kiitokset vastauksesta jo etukäteen! Kari Pulkkinen

27.07.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Hanalle tuleva reikä tulee olla 12mm.

29.07.2019
question

Moi, mökkijärvessämme on sinilevää aina välillä, puhdistaako tämä laite vedestä myös sinilevän?

26.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kansainvälisten tutkimusten mukaan käänteisosmoosilla, vedestä saadaan suodatettua myös sinilevän erittämä toksiini.

26.06.2019
question

Moi, miten käyttö mökissä jossa ei lämpöjä eli saako tuon vedestä tyhjäksi helposti ettei jäädy vai tarviiko ottaa pois talveksi lämpimään varastoon?

26.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Säiliön saa suurimmilta osin tyhjäksi, mutta laitteisto ei saa päästä jäätymään. Laitteiston letkut asennetaan pikaliittimillä. joten laitteen saa irroitettua todella helposti.

26.06.2019
question

Kuinka pitkät letkut mukana? Voiko asentaa metrin etäisyydella hanasta?

23.05.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteen mukana tulee 1.5m per liitäntä. Laitteeseen tulee kolme liitäntää, eli vedensyöttö (kylmävesilinjasta), huuhteluvesi (viemäriin) ja puhdistettuvesi (hanalle). Kyllä voi asentaa metrin etäisyydelle hanasta.

27.05.2019
question

Minkälainen suodatinpaketti kuuluu tähän laitteeseen

08.04.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyseiseen laitteeseen sopii vuoden välein vaihdettava suodatinpaketti, joka löytyy tuotekoodilla C034-17-36., sekä kahden vuoden välein vaihdettava käänteisosmoosikalvo E035. Vedenlaatu toki vaikuttaa suodattimien ja käänteisosmoosikalvon riittoisuuteen.

08.04.2019
question

Onko DWM-101s Morion Aqvan tuote vai jonkin muun tekemä?

28.03.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. DWM-101S ei ole Aqvan omaa tuotantoa. Valmistaja on Aquaphor. Aqvan oman käänteisosmoosilaitteen löydätte tuotekoodilla AQRO-SA.

29.03.2019
question

Minkälainen on liitäntä tuloputkeen - tarvitaanko putkimiestä apuun vai pystyykö tavallinen kotituunari tekemään itse?

01.03.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteelle vesi otetaan kolmitiesululla (tuotekoodi G026) joka tulee laitteen mukana. Laitteen asentamiseksi suosittelemme LVI-asentajaa.

05.03.2019
question

Hei, Nostaako tämä laite PH:n myös tasolle 8-9, kuten AQVA PURE?

01.03.2019
answer

Hei, kyllä nostaa. Arvo ei ole tarkka ja siihen vaikuttaa veden käyttömäärät, sekä mineralisointisuodattimen käyttöaste, eli kuinka paljon sitä on käytetty.

01.03.2019
question

Hei, minulla on DWM-101S kuvan näköinen laite. Ostin sen ehkä teiltä noin 3-4 vuotta sitten. Käyköhän siihen käänteisosmoosikalvo G006 380 l? Nyt siinä on 190 l kalvo.

04.02.2019
answer

Hei! Kuvauksen perusteella teillä olisi DWM-101 Morion, vanha malli. Siihen sopii juurikin tuo käänteisosmoosikalvo G006. (tai G007) Vanhan mallin tunnistaa myös siitä, että käänteisosmoosikalvon patruunasta lähtee siinä alapäästä letku, uudessa mallissa ei. Mikäli haluatte asiaan lisävarmuutta, voitte lähettää kuvan laitteesta ja käänteisosmoosikalvon patruunasta osoitteeseen vesi@aqva.fi. Vastaamme mahdollisimman pian.

05.02.2019
question

DWM-101S laitteen tilantarve? Asennus ohjeet

20.01.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Tekniset tiedot osiosta löytyy asennus ja mittakuva. Lähetän asennusohjeet teidän sähköpostiosoitteeseen.

21.01.2019