Tuotekoodi: E024

Valmistaja: Westaqua

Hinta

239,00 €

sis. alv. 24.00

Saatavuus: In store (19 kpl)


In store = Varastossa
In store = Toimitusaika noin 10 pv
In store = Kysy toimitusaika ennen tilausta


VUODEN 2017 UUDISTUNUT HUIPPU-UUTUUS MORION DWM-101S käänteisosmoosilaite.

Helppokäyttöisempi ja yksinkertaisempi toiminta samassa ulkokuoressa.

Laite mullistaa vedenpuhdistuksen käänteisosmoosilla, pienellä koollaan sekä matalalla vesijohtoveden painetarpeellaan (2bar) ja säilyttää myös tärkeät mineraalit vedessä nostaen puhdistuksen jälkeen pH-arvoa. Puhdistaa jopa uraanin, mangaanin, fluoridin, hormooni ja antibioottijäämät, sekä monet muut veteen kuulumattomat epäpuhtaudet.

Käänteisosmoosissa puhdistuskalvon läpi pääsee vesimolekyyli ja epäpuhtaudet huuhdellaan automaattisesti poistoveden mukana.

Laite tuottaa puhdistettua vettä, keskimääräisellä vedenlaadulla, noin 190 litraa vuorokaudessa, kun syöttövedenpaine on 4bar. Puhdistetun veden tuottonopeus on suoravirtauksena varsin maltillinen, josta syystä laitteessa on oma viiden litran vesisäiliö, jota se pitää automaattisesti täytenä. Kun vettä otetaan kulutukseen laite huomaa sen ja ryhtyy tekemään lisää puhdistettua vettä.

Katso alla oleva teknologian esittelyvideo:

 

Sijoitetaan tavallisesti tiskiallaskaappiin ja kiinnitetään liitetään kylmävesilinjaan tai astianpesukoneen linjaan mukana tulevalla kolmitieliittimellä, oma hana ja täydellinen suodatinpaketti sisältyvät pakkaukseen.

Poistaa vedestä mm:

 • Bakteerit, virukset, kystat
 • Mangaani
 • Rikki, rikkivety
 • Rauta
 • Uraani, radon
 • Fluoridi, kloridi
 • Haju - ja makuhaitat
 • Putkistoista irtoavat epäpuhtaudet
 • Palauttaa mineraalit puhdistuksen jälkeen veteen
 • Nostaa veden pH-arvoa
 • Pehmentää veden
 • Hormooni- antibiootti- ja lääkejäämät
 • Saasteet
 • Värin

Takuuvarmasti puhdasta juomavettä!

Laitteen mukana tulee aluksi täydellinen suodatinkokonaisuus. Jatkossa kaikkia suodattimia vaihdetaan kerran vuodessa, paitsi käänteisosmoosikalvoa kerran kahdessa vuodessa.

Vaihtosuodattimet:

Morion Vaihtosuodatinpaketti (tuotekoodi C034-17-36). Yksi tällainen kerran vuodessa. Sisältää mekaanisen hienosuodattimen, ioninvaihto- ja aktiivihiilisuodattimen sekä jälkimineralisointisuodattimen 

Uuden Morion 101S mallin käänteisosmoosikalvo 50gpd, 190 litraa vuorokaudessa. (tuotekoodi E035) Tämä käänteisosmoosikalvo on laitteessa paketin mukana.

Laitteeseen voidaan vaihtaa myös suuremman virtaaman mahdollistava käänteisosmoosikalvo: Uuden Morion 101S mallin käänteisosmoosikalvo 100gpd, 380 litraa vuorokaudessa. (tuotekoodi E036) Tällöin laite voi valmistaa puhdasta vettä jopa 380 litraa vuorokaudessa. Sama vaihtosuodatinpaketti riittää edelleen laitetta tehokkaammalla käänteisosmoosikalvolla käytettäessä. 

 

Markkinoiden pienikokoisin käyttöpistekohtainen käänteisosmoosilaite  

 

Tuotekoodi: E024

Valmistaja: Westaqua


Jälkimineralisointipatruuna K7M lisää veteen magnesiumia ja kalsiumia noin 4 mg/l. 

Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Moro! Mikä on laitteen pienin puhdistama partikkelikoko? Toiselle suodattimelle on ilmoitettu 5 mikroa ja toiselle 3 mikroa, mutta itse osmoosikalvolle ei ole ilmoitettu mitään, eikä laitteelle.

09.11.2018
answer

Hei, osmoosikalvon ns. seulakoko on 0,0001 - 0,001 mikrometriä, jolloin laitteen puhdistama vesi on käynyt tämän seulakoon läpi. 5 ja 3 mikrometriset ovat esisuodattimia, jotka esipuhdistavat veden ennen varsinaista osmoosikalvopuhdistusta.

09.11.2018
question

Puhdistaako tämä laite porakaivovedestä arseenin ja fluoridin. Laboratorio tuloksissa Arseenia oli 14 ja Fluoridia 1,6. Mitähän nämä arvot on sen jälkeen, kun vesi o n suodatettu tällä laitteella?

31.10.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä poistaa/vähentää fluoridia ja arseenia. Puhdistustehoon vaikuttaa epäpuhtauksien määrä, mutta noin pienet määrät laite poistaa 92-100%

01.11.2018
question

Hei! Miten järjestelmä toimii, jos se on välillä käyttämättä? Tarve olisi Espanjan lomakotiin, missä käymme muutamia viikkoja vuodessa.

28.08.2018
answer

Hei! Teknisesti ottaen laite toimii hyvin vähän pidemmänkin tauon jälkeen. Hyvissä olosuhteissa säilytettynä laitetta voi käyttää jälleen tavanomaisen suodattimien huuhtelun ja lyhyen käyttöönotto-proseduurin jälkeen. Pidempi tauko on kuitenkin aina jonkin suuruinen riski vesilaitteen mikrobiologisen laadun kannalta. Mikäli yli 2kk taukoja tulee usein, olisi tilanne hyvä arvioida ennen laitteen hankkimista tarkemmin. Voisitte ottaa yhteyttä meihin, niin katsomme minkälainen ratkaisu sopisi parhaiten kohteeseenne. vesi@aqva.fi tai 010 321 5080.

29.08.2018
question

Aikaisemmassa kysymyksessä kyseltiin liitäntäkaavion perään ja se luvattiin lisätä teknisiin tietoihin, mutta minulla se ei ainakaan näy siellä. Kiinnostaisi tietää pystyykö laitteen ohittamaan vai tuleeko jatkossa kaikki vesi laitteen kautta?

16.08.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteen mukana tulee oma hana, joka tulee asennettavaksi tiskipöytään. Tästä saa puhdistetun ruoka -ja juomaveden. Ns. normaali hana jää paikoilleen ja tästä saa puhdistamattoman veden. esim. tiskiveden.

16.08.2018
question

Hei! Voiko laitetta pitää kylmillään talvisin pakkaslämpöisessä talossa?\nEntä paljonko laite noin suurin piirtein kuluttaa sähköä/virtaa per tuotettu litra?

01.08.2018
answer

Hei! Laite ei saa koskaan jäätyä, se täytyy pitää koko ajan plus-asteisessa tilassa. Laite ei käytä ollenkaan sähköä, se toimii yksinkertaisesti syöttöveden paineella.

02.08.2018
question

Poistaako järvivedestä myös sinilevämyrkyt? Minkä hintaisia ovat suodatin ja kalvo?

13.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä poistaa sinilevänmyrkyn. Vuoden välein vaihdettavat kolme suodatinta maksavat 59e ja käänteisosmoosikalvo 69e/79e. Käänteisosmoosikalvo tulee vaihtaa kahden vuoden välein, tai mikäli tukkeutuu aikaisemmin. Tukkeutumiseen vaikuttaa vedenkulutus ja vedenlaatu.

16.07.2018
question

Hei. Kerään katolta sadevettä isoon säiliöön johon on kytketty vesiautomaatti. Pystyyko tämä laite tekemään sadevedestä juomakelpoista.

22.05.2018
answer

Hei, jos vesiautomaatti tuottaa vähintään 2 bar. syöttöpaineen ja sopii jatkuvaan, enintään kahden tunnin jatkuvaan käyttöön, pienellä virtaamalla (noin 2 litraa minuutissa) niin sopii. Laite itsessään poistaa vedestä tehokkaasti lähes kaikki epäpuhtaudet.

23.05.2018
question

Miten jos kytkee astiapesukoneen, niin kerkiääkö tuottaa puhdasta vettä koneen tarpeeseen todella ruskeasta järvivedestä, jota ei edes suodatin patterit kirkaaksi puhdista?

07.05.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Mikäli vesi on todella humuspitoista, niin pienen käänteisosmoosilaitteen esisuodattimet ja osmoosikalvo saattaa tukkeutua nopeasti. Onhan teillä tällä hetkellä olevat suodattimet asennettuna kalvopainesäiliön jälkeiseen vesilinjaan? Minkä kokoluokan linjasuodatus teillä on ja kuinka suuri teillä on veden virtaama?

08.05.2018
question

Hana mennyt rikki talven aikana mökillä Varmaan jäätynyt hajalle. Muut osat lämpöisessä säilytyksessä. Saako ostettua erikseen?

05.05.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Varahanan voitte tilata tuotekoodilla FXFCH17-C.

08.05.2018
question

Hei\nVesi järvessä on todella ruskeaa, vaikka vesi tulee kolmen suodattimen läpi, niin edelleen on ruskeaa. Myös keskikesällä on sinilevä ongelmaa, miten tämä laite puhdistaa?, Lähinnä käyttövedeksi, ei välttämättä juomavedeksi.

05.05.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Millaiset kolme suodatinta teillä on käytössä? Kyseinen laite on suunniteltu juomaveden puhdistamiseksi. Laitteen tuotto on noin 7,9/h niin ei sovellu käyttöveden puhdistukseen.

08.05.2018
question

Hei, montako suodatusvaihetta laitteessa on?

12.04.2018
answer

Kaksi esisuodatinta, käänteisosmoosikalvon sisältävä suodatin ja jälkimineralisointisuodatin.

13.04.2018
question

Puhdistaako tämä myös mikromuovin (eli mikrometriluokkaa olevat muovipalat, ks. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/10/11/paatyyko-mikromuovi-juomaveteesi) vedestä?

15.03.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Käänteisosmoosi poistaa vedestä niin mikromuovit, kuin nanomuovitkin.

15.03.2018
question

Hei, onko puhdistettavan veden rautapitoisuudelle vaatimuksia.

03.01.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Teoreettinen yläraja on 300 µg/l, mutta on mahdollista myös käyttää suurimmillakin määrillä. Osmoosikalvon kestoikä pienenee, mikäli rauta määrä vedessä on suuri.

08.01.2018
question

Hei, laitteen mukana tulevaa hanaa ei kai tarvitse välttämättä käyttää, eli laitteen voi kytkeä suoraan kylmävesijohtoverkkoon, ennen jo olemassa olevia hanoja? Ajatukseni olisi kytkeä se kylmävesilinjaan, joka sijaitsee ennen kolmea käytössä olevaa hanaa.

10.12.2017
answer

Hei. Kyllä on mahdollista, mutta pitää ottaa huomioon, että laite antaa kaksi litraa minuutissa vettä, kun vesisäiliö on täynnä. Kun vesisäiliö tyhjenee, niin laite kerkee tuottaa noin 2dl minuutissa. Mikäli kaikki kolme hanaa on samaan aikaan päällä, niin vesisäiliö kyllä tyhjenee nopeasti. Jos vedessänne on bakteereita, niin niitä on todennäköisesti putkistoissanne. Laite ei siis heti pysty bakteereita poistamaan.

11.12.2017
question

Hei! Onko tällä DWM-101S laitteella minkälainen takuu ja voiko laitteelta odottaa kuinka pitkää elinkaarta?

14.11.2017
answer

Hei. Tuotteella on kahden vuoden takuu. Odotetut käyttöiät myyntipäivästä: Kotelo 5 vuotta, liitäntäputket 3 vuotta ja hana 3 vuotta.

14.11.2017
question

Mitä ainetta vesisäiliö on ja jos se on muovia, niin mitä muovia?

13.10.2017
answer

Hei! Vesisäiliön veden kanssa tekemisissä oleva osa NSF-sertifioitu elintarvikelaatuinen kumikalvo. Muita muovilaatuja, joita tuotteessa käytetään komponentista riippuen ovat mm. POM ja LLDPE.

13.10.2017
question

Hei, Meillä olisi mahdollisuus ottaa käyttö- ja juomavesi järvestä, mutta epäilyttää mahdollinen sinilevä järvessä kesäisin. Pystyykö laitteisto puhdistamaan myös sinilevän tai onko tähän jotain keinoa?

13.10.2017
answer

Hei! Kyllä. Käänteisosmoosilaitteemme puhdistavat myös sinilevät ja niiden erittämät myrkyt.

13.10.2017
question

Kysyisin mistä aineesta vesisäiliö on tehty ja jos se on muovia, niin mistä muovista se on tehty.

12.10.2017
answer

Hei! Vesisäiliön veden kanssa tekemisissä oleva osa NSF-sertifioitu elintarvikelaatuinen kumikalvo. Muita muovilaatuja, joita tuotteessa käytetään komponentista riippuen ovat mm. POM ja LLDPE.

13.10.2017
question

Irroitin laitteen talveksi ettei jäädy mökillä.Miten ihmeessä säiliön saa tyhjäksi vedestä.Painosta päätellen sitä on paljon säiliössä.Eikö todella ole mitään tyhjennysproppua?

05.10.2017
answer

Hei. Vesitankin saa lähes kokonaan tyhjäksi valuttamalla vettä niin kauan, kuin vedentulo lakkaa. Kun vedentulo lakkaa niin kääntäkää sulku päälle. Laitteen letkuliimet olisi hyvä teipata umpeen, ettei laitteeseen pääse pölyä yms. Tyhjennys proppua laitteessa ei ole. Mineraalisuodain on hyvä ottaa pois ja säilyttää ilmatiiviinä esim. muovipussissa jääkaapissa, mikäli suodattimien vaihto ei ole keväällä edessä. Mineraalisuodattimen tilalle tulisi laittaa tulppa joka tuli laitteen mukana. Tulppa sijaitsee kannen alla.

05.10.2017
question

Hei, minulle kerrottiin, että käänteisosmoosi puhdistaa veden niin hyvin, että se on puhdistuksen jälkeen \"kuollutta\" vettä. Onko näin?

04.10.2017
answer

Hei! Käänteisosmoosi poistaa kaiken elollisen vedestä muiden epäpuhtauksien ohella. Vedestä tulee raikasta ja puhdasta, jonka osaltaan varmistaa myös laitteidemme käänteisosmoosikäsittelyn jälkeen tapahtuva jälkimineralisointi.

09.10.2017
question

Onko hana pakollista kiinnittää pöytään kiinni?

01.10.2017
answer

Ei ole. \nPääasia, että puhtaan veden letkuun asennetaan jokin hanaa vastaava vedentulon avaava ja sulkeva mekanismi, jotta painesäiliö voi toimia. Yksinkertaisimmillaan sulkuventtiili. Rauta- ja lvi-liikkeistä voi kysyä toiminnaltaan ja tyyliltään sopivaa. \nHanan voi toki halutessaan kiinnittää myös johonkin muuhun paikkaan kuin pöytään.

02.10.2017
question

Hei.Käykö tämä myös nitraatin poistoon vai pitääkö olla vielä erillinen suodatin?

22.09.2017
answer

Hei, tämä tuote poistaa myös nitraatin, kuten lähes kokonaan myös muutkin epäpuhtaustyypit. Tyypillinen puhdistusteho vaihtelee epäpuhtaustyypeittäin 90%:sta 100%:iin.

26.09.2017
question

DWM-101S Mikäli kulutetun veden määrä on suuri, kuinka usein suodattimet ja osmoosikalvo vaihdetaan?

13.09.2017
answer

Teoreettinen vaihtoväli suodattimissa on 8000L ja kalvossa 15000L. Vedenlaatu vaikuttaa vaihtoväliin.\nSuodattimet tulisi vaihtaa joko kun aika raja tulee vastaan, eli suodattimissa yksi vuosi ja kalvossa kaksi vuotta. Jos veden virtaama laskee tai vedenlaatu heikkenee, niin se on myös merkki että suodattimet tulisi vaihtaa.

14.09.2017
question

Toimiiko tämä laite, kun rautaa 5800 ug/l ja mangaani 130 ug/l

31.07.2017
answer

Hei! Toimii ja puhdistustulos on edelleenkin erinomainen. Laitteen säästämiseksi ja esisuodattimien vaihtovälin pidentämiseksi suosittelemme asentamaan laitteen eteen rautasuodatuksen, esimerkiksi M-koon rautapaketti sopii tarkoitukseen. Linkki tuotteeseen: https://www.aqva.fi/Rauta_mangaani_pH_suodatin/ekauppa/pAQ10FE/ .

01.08.2017
question

Hei, laite kiinnostaa kovasti. Se siis poistaa myös kloridin ja kalkin? Katsoin tekniset tiedot. Kuvan perusteella laitteen voi asentaa tiskipöydän alta ulosvedettävään kaappiin, missä esim. meillä on normaalisti roska-astiat? Meillä tässä kaapissa olisi ko. laitteelle juuri ja juuri riittävä tila. Eli jos on tila noilla mitoilla, uskaltaisi laitteen tilata. Mietin, miten ihmeessä tämä sitten kytketään putkiin, jos kaappi on ulosvedettävä, kuten meillä on? Olenko ymmärtänyt jotain väärin? Ja tuleeko tälle laitteelle oma hana vai kytketäänkö se olemassa olevaan hanaan? Ja vielä: asennus on yksinkertaista ja onnistuu normiputkarilta tunnissa parissa? Onko laite yleensä pitkäikäinen, mikäli hoitaa, kuten neuvotte?

29.06.2017
answer

Hei! \nLaite poistaa kloridin ja kalkin. \n\nTuotteen voi hyvin asentaa tiskipöydän alta vedettävään kaappiin. Laite ei varsinaisesti tarvitse muuten ylimääräistä tilaa, mutta pari senttiä on hyvä olla tilaa joka puolella jotta esimerkiksi laitteen vesijohdot eivät pääse taittumaan tai pienet värähtelyt eivät ahdista laitetta. (Laite ei juuri kuumene pienessä tilassa kuten esimerkiksi jotkut pesukoneet, mutta tämä on kaikkien laitteiden asentamisessa hyvä perijaate) Jos astia on suljettu vain esimerkiksi alaapäästä, voi fittaus olla aika naftikin. \n\nLaitteen mukana tulee oma hana. Asennus onnistuu normi putkarilta kyllä hyvin. Jos jokin asia mietityttää niin voi soittaa, chätätä tai meilata meille niin neuvomme. Laite on pitkäikäinen jos sitä käytetään ja oidetaan oikein. Laite on suht helppohoitoinen. Ulosvedettävän kaapin tapauksessa kaappiin tehdään yleensä sopivaan kohtaan siisti reikä, mistä letkut liitetään. Hyvä putkimies auttaa myös määrittämään teknisesti sopivan ja tyylikkään reitin letkuille.

30.06.2017
question

Kuinka paljon radonia suodatin pystyy maksimissaan suodattamaan? Jos vesi on erittäin radon-pitoista, pitääkö suodatin vaihtaa useammin?

04.06.2017
answer

Hei! Tuote kyllä poistaa radonia, mutta emme suosittele sitä varsinaisesti radonin poistoon. \n\nMikäli vedessä on merkittävästi radonia, suosittelemme puhdistamaan sen Radonin suodatuspaketilla ennen käänteisosmoosilaitetta. (tuotekoodi AQ20BLBHD) Tälläkin tuotteella on säteilyn takia oma suositeltu veden enimmäisradonpitoisuus 5000Bq/l.

06.06.2017
question

Hei!\nmökillämme vesi tulee kaivostamme ja joskus kylmänä vuodenaikana tulee +3 asteisena, \ntoimiiko DWM-101 Morion niin kylmässä vedessä?

30.05.2017
answer

Hei, laite toimii myös näin kymässä vedessä. Sen puhdistetun veden tuottonopeus ei ole välttämättä aivan 190 litraa vuorokaudessa, eli 1,5dl minuutissa, jolloin puhtaan veden varasäiliö ei ehkä täyty niin nopeasti. Jos tuottonopeus ei jostain syystä riitä, on mahdollista vaihtaa osmoosikalvo tuplanopeuksiseen 100 gallonan kalvoon.

02.06.2017
question

Minulla se tulisi tilaan, joka ei ole talvisin lämmin, miten hankala se on ottaa talveksi pois?

30.05.2017
answer

Hei, tuotteessa on kolme letkua pikaliittimillä. Ne irrotetaan, liittimet suljetaan ja hana sekä letkut voidaan jättää kylmään.

02.06.2017
question

Suodattaako tämä myös arseenin ?

14.05.2017
answer

Noin 90% kyllä.

16.05.2017
question

Hei! Porakaivon vesi maistuu vähän suolaiselle johtuen varmaan siitä että ollaan merenrannalla. Poistaako laite myös pieniä määriä suolaa vedestä?

09.05.2017
answer

Tämä laite poistaa myös suolan kokonaan. Kuitenkin jos suolaa on liikaa, voi puhdistus, eli käänteisosmoosiprosessi hidastua merkittävästi tai jopa pysähtyä. \n\nSuosittelen kuvailemanne veden puhdistamiseen ROBUST mallia, joka sisältää oman paineenkorotuspumpun, jolloin se jaksaa tehdä vettä vaikka suolaa olisi runsaastikin. Tuotteen mukana tulee myös tarvittavat letkut, liittimet ja oma hana, jonka kautta puhdistettu vesi tulee.

12.05.2017
question

Saisinko myöskin asennus/viemäriliitännöistä käyttö- ja asennusoppaan terv. Tapio

18.04.2017
answer

Hei, voisitte olla yhteydessä vedenpuhdistuksemme sähköpostiin, josta teille voidaan lähettää asennus- ja käyttöohje.

24.04.2017
question

Minulla on ollut 7 vuotta käytössä SEAGULL IV X-1 suodatin, jolla olen puhdistanut jokivettä juomavedeksi ja hyvin on toiminut, vesi on tutkitusti juomakelpoista. Ongelmana vain on suodattimen saatavuus ja tukkeutuminen, jolloin veden paine heikkenee. Onko tämä \"parempi\" korvaava juomaveden puhdistin ja säilyykö vedenpaine vakiona?

12.04.2017
answer

Laite huuhtelee osmoosikalvoa tuottaessaan vettä ja pitää tällä tavoin kalvon puhtaana ja estää sitä tukkeutumasta. Osmoosikalvon vaihtovälisuositus on 2 vuotta ja esisuodattimien sekä mineralisointisuodattimen vaihtovälisuositus on 1 vuosi. Vaihtovälisuositusta noudattamalla veden tuotantonopeus pysyy tehokkaana.

12.04.2017
question

Laitteiston talvisäilytys mökissä, joka on talvisin kylmillään? Laite irti ja talveksi kaupunkiasuntoonko on paras ratkaisu?

12.04.2017
answer

Laite ei kestä jäätymistä joten se kannattaa kuljettaa pakkasten ajaksi lämpimään.

12.04.2017
question

lähettäisitkö vesi / viemäriliitännöistä kuvaa / tietoa myös minulle, kiitos?\n\nt.Tumppi

08.04.2017
answer

Hei, lähetämme laitteen asennusohjeet teille sähköpostitse.

10.04.2017
question

Terve suodattaako järjestelmä myös alumiinin?

06.04.2017
answer

Hei! Kyllä suodattaa.

10.04.2017
question

Moi,\n\nLöytyykö laitteen vaatimista vesi / viemäriliitännöistä kuvaa / tietoa?

10.02.2017
answer

Hei, lähetän sähköpostiinne laitteen käyttö- ja asennusohjeen.

13.02.2017
question

Poistaako DWM-101S myös kolimuotoiset bakteerit?

04.02.2017
answer

Hei, poistaa. Huomioon otettavaa on että kyseessä on mekaaninen laite, jolloin on aina teoreettinen mahdollisuus rikkoutumiseen. Lähinnä osmoosikalvon osalta tämä on tärkeä seikka. Säännöllinen suodattimien vaihto on tärkeää ja veden laadun ajoittainen tutkiminen on myös suositeltavaa.

06.02.2017
question

Poistaako DWM-101S Morion käänteisosmoosilaite omalla hanalla ja painevesisäiliöllä myös nitraattia?

04.02.2017
answer

Hei, kyllä poistaa. Lähes kokonaan.

06.02.2017
question

Ei siis tarvitse sulkea tässä laitteessa DWM-101 vedentuloa kuten tuossa kannu mallissa. Ymmärtääkseni toimii täysin automaattisesti. Voitko täsmentää toimitusaikaa ja toimituskuluja.\nMyös haluaisin kytkentä kuvat.\nTerv. Raimo Malinen

25.01.2017
answer

Kyllä. Tämä malli sulkee huuhteluveden automaattisesti, kun vedenpuhdistus pysähtyy. Normaalisti tuotetta on aina varastossa ja toimitukset tapahtuvat tilaus- tai tilausta seuraavana päivänä. Lisäämme kytkentäkaavion tuotteen tekniset tiedot välilehdelle.

27.01.2017
question

Hei\nKun laite tuottaa puhdasta vettä 190 litraa vuorokaudessa niin paljonko silloin kulutetaan vesijohtovettä vuorokaudessa ?\nVoiko tällä tehdä juomavettä merivedestä ?\nMikä on membraanikalvon reikäkoko mikrometreinä ?

24.01.2017
answer

Hei, kun laite valmistaa yhden litran puhdasta vettä, se tuottaa samalla huuhtelu, eli rejektivettä, viemäriin noin 1,5 - 2,5 litraa. Veden ominaisuuksilla on vaikutusta tähän. Teoriassa tällä voi tehdä juomavettä merestä, jos laitteeseen voisi syöttää vettä riittävän kovalla paineella. Käytännössä laitteen rakenteellinen paineenkestävyys rajoittuu 6,3 baariin, joka ei riitä meriveden puhdistamiseen. Osmoosikalvon seulakoko on 0,0001µm.

30.01.2017
question

Hei, missään ei kerrota miten paljon tämä Morion 101 laite puhdistaa vettä minuutissa tai tunnissa?

03.01.2017
answer

Hei, kiitos huomiosta. Tieto on lisätty tuotesivulle. Tuotteen puhdistetun veden tuottonopeus on noin 190 litraa vuorokaudessa, mikäli laitteen hana olisi jatkuvasti auki. Käytännössä kuitenkin laite pitää omaa viiden litran säiliötään täynnä puhdistettua vettä ja kun vettä otetaan kulutukseen, laite käynnistyy tekemään uutta vettä säiliöön, pyrkien pitämään sen jatkuvasti täytenä.

05.01.2017
question

Hei! Tilasin tämmöisen laitteen ja nyt vasta huomason että teillä niitä on eri tuotekoogeilla, onko niitten välissä jotain eroa, ja vielä koskien tilaustani niin tuleeko mulle jotain muuta ilmoitusta tilauksen etenemisesta vai toi tilausvahvistus mielestänne riittää? Kiitos.

20.12.2016
answer

Hei, samaa tuotetta voi esiintyä eri tuotekoodeilla, johtuen nettikaupan teknisistä ominaisuuksista. Teille tulee erillinen ilmoitukset kun tuote on lähetetään meiltä ja kun se on saapunut teidän osoitteenne mukaiseen noutopisteeseen. Nyt joulunaikaan parin päivän viivettä voi toimituksissa esiintyä.

21.12.2016
question

Jossain ulkomaalaisilla sivuilla on mainittu, että laite pitää pientä ääntä. Osaatteko kuvata tarkemmin laitteen äänimaailmaa? Lorottaako laite vettä viemäriin jatkuvasti, vai pelkästään silloin kun säiliötä täytetään? (eli maksimissaan alle tunnin, jos säiliön laskee tyhjäksi?)

14.12.2016
answer

Laite voi pitää pientä ääntä, mutta jos käyttöönoton ja suodattimien vaihdon yhteydessä ilmaus ja toimenpiteet on tehty ohjeen mukaisesti, sen äänet rajoittuvat hiljaiseen ininään tai tosiaan lorotukseen, joka syntyy huuhteluveden mennessä viemäriin. Ääniä kuuluu vain sen täyttäessä välivesitankkia tai kun vettä otetaan hanasta.

16.12.2016
question

Kuinka pitkät letkut tuossa paketissa tulee mukana? Ja minkä kokoisen reiän tuo hana vaatii tiskipöytään?

08.12.2016
answer

Hei, Morionissa letkut ovat n.1,5 m pitkät. Altaaseen tai pöytään tulee porata 12 mm kokoinen reikä.

12.12.2016
question

Onko miten tehokas raudan ja mangaanin poistaja ja poistaako myös humusta,mikä on virtaama minuutissa

07.12.2016
answer

Hei, käänteisosmoosilaitteisto poistaa myös humuksen, raudan ja mangaanin erittäin tehokkaasti. Mikäli kuitenkin vedessänne on myös humusta, niin suosittelemme laitteiston eteen laitettavaa esisuodatinta, joka säästää käänteisosmoosin suodattimia. Linkki sopivaan esisuodattimeen: http://www.aqva.fi/1_mikrometrin_hienosuodatuspak/ekauppa/pAQ10PS1http://www.aqva.fi/1_mikrometrin_hienosuodatuspak/ekauppa/pAQ10PS1 . Vedentuotto riippuu lähtöveden laadusta, kuitenkin enintään 7,8 l/puhdasta vettä tunnissa.

12.12.2016
question

Kuinka paljon käyttökustannuksia syntyy noista vuosittain vaihdettavista suodattimista ja osmoosikalvosta? En löytänyt niiden hintaa. Toimitatteko myös niitä?

03.10.2016
answer

Moikka, vuosittain vaihdetaan suodatinpaketti ja sen hinta on 59e\nja suodatinkalvo aina kahden vuoden välein 79 e

06.10.2016
question

miten asennus ,,,,,

02.10.2016
answer

Moikka, suosittelemme putkimiehen käyttöä. Putkimieheltä menee siihen noin 1-2 tuntia.

06.10.2016
question

Moikka\nOlemme hankkineet n. vuosi sitten kyseisen laitteen kesämökilemme ja olisin tiedustellut onko mitään suositusta kasettien vaihtamistiheydestä?Vietämme aikaa mökillä n.40 vkl vuodesta.Olemme muuten olleet tyytyväisiä hankintaan :)\nRauni Krigsman

27.08.2016
answer

Hei,\n\nTuotteessa vaihdetaan esisuodatin + jälkimineralisointi patruunat vuoden välein ja osmoosikalvo kahden vuoden välein. Vuoden välein vaihdettavista suodattimista löytyy tuotepaketti tuotekoodilla: C034-17-36

29.08.2016
question

Tekeekö tämä myös veden alkaloinnin?

12.08.2016
answer

Hei, kyllä. Viimeinen vedensuodatusvaihe alkalisoi veden, lisäämällä veteen sopivan määrän mm. kalsiumia ja magnesiumia ja näin palauttaa veteen maun, tehokkaan käänteisosmoosipuhdistuksen jälkeen.

12.08.2016
question

Meille tulee mökillä vesi porakaivosta pumpulla. Voiko tämän kytkeä suoraan nyt olevaan systeemiin (painekattilaan), kyselee tällaisista asioista täysin asiantuntematon.

09.08.2016
answer

Hei, kyllä. Laite kytketään sopivaan kohtaan kylmävesilinjassa, painepuolelle. Mukana tulee myös kolmitieliitin, jolla voidaan liittää laite helposti esimerkiksi tiskialtaan kylmävesilinjan väliin tai astianpesukoneliitännän väliin. Eli painekattilan jälkeen, sopivaksi katsomaanne kohtaan.

11.08.2016
question

Voiko tuon purkaa talveksi pois ja kuInka paljon pystyy suodattamaan rautaa

28.07.2016
answer

Laitte otetaan ylleensä talveksi kotiin, jos mökki pääsee pakkasen puolelle. Käytännössä hana ja letkut jätetään paikoilleen ja laite irrotetaan sormilla pikaliittimistä. \n\nRautaa se ei päästä juuri lainkaan lävitseen, se tuottaa oikeastaan aina täysin puhdasta vettä. Tosin jos rautaa on kovin paljon ja se pääsee hapettumaan puhdistavan osmoosikalvon pinnalle se voi lyhentää kalvon elinkaarta. Toisaalta suosittelemme vaihtamaan kalvon joka tapauksessa kahden vuoden välein.

29.07.2016
question

Voiko laitteen sijoittaa vapaasti seisomaan jäteastiavaunuun ja kuinka pitkät vesiletkut laitteessa on?\nTeuvo Haaja

30.06.2016
answer

Laitteen mukana tulee kutakin letkua noin 1,5 metriä. Letkut ovat taipuisaa kovamuovia. Laitteen voi asettaa seisomaan tasaiselle pinnalle.

30.06.2016
question

Moi\n\nMistä löydän suomenkielisen käyttöohjeen tälle DWM-101 Morion-laitteelle?\n\nTerv. Tarja

28.04.2016
answer

Hei, voisitte osoittaa kysymyksen asiakaspalveluumme: myynti@aqva.fi Kiitos.

28.04.2016
question

Hei,\nSuunnittelen DWM-101 Morion -laitteen hankkimista vapaa-ajan asunnollemme juomaveden puhdistajaksi. Raakavesilähde on \"juotavan hyvä Päijänne\", joten puhdistustehon suhteen ei tulle ongelmia. Vesi otetaan Päijänteen suurimman selän rannalla noin 50 metrin päässä rannasta 5 metrin syvyydestä. \nMökki on periaatteessa ympärivuotisessa käytössä, mutta yleensä talvisin muutaman kuukauden kylmillään lämmityskulujen säästämiseksi. Kiinteistön vesijohtojärjestelmä on suunniteltu ja asennettu helposti tyhjennettäväksi. Käytännössä järjestelmä puhalletaan paineilmalla tyhjäksi. Paineilma tuotetaan kalvopumpulla, joten siinä ei ole epäpuhtauksia, esimerkiksi voiteluoljyä, jota väistämättä joutuu mäntäkompressorin tuottamaan paineilmaan.\n\nKysymyksiä:\nMiten hankalaa on Morionin tyhjentäminen vedestä niin, että sen voi jättää pakkaseen?\n- Suodatinpatruunoista voinee valuttaa veden pois, mutta suodatinpanoshan jää väistämättä ainakin kosteaksi. Vaurioituuko märkä patruuna jäätyessään? Oletetaan, että se ei ole täynnä vettä, joka halkaisisi koko patruunan, vaan vain märkä.\n- Sama kysymys liittyen mineralisointi- ja varsinaiseen käänteisosmoosipatruunaan.\n- Miten varastosäiliön saa tyhjäksi? Siellähän on vettä tavallaan kahdessa \"kammiossa\".\n- Laitteen päällä olevan suodatinpatruunoita yhdistävän putkiston tyhjentäminen?\n\nIdeaalitapauksessa koko homma hoituisi paineilmapuhalluksella, mutta onko se mahdollista?\nOlen katsonut asennusvideot 1 ja 2 Youtubesta, joten minulla on jonkinlainen käsitys laitteen rakenteesta ja toiminnasta.\nOnko valmistajalla ohjeita laitteen tyhjentämisestä kylmäsäilytystä varten?\nTarkoitukseni on tulla tutustumaan laitteeseen myyntinäyttelyssänne. Edellä olevat kysymykset ovat siis tavallaan ennakkovalmistautumista.\n\nTerveisin,\nEero Sorri\nKiviharjuntie 3A\n02330 Espoo\np. 0400 127892\neero.sorri@hotmail.fi

11.03.2016
answer

Hei, laitetta tai sen komponentteja ei saisi päästää jäätymään, mutta sen puhaltaminen tyhjäksi paineilmalla pitäisi onnistua. Siinä tapauksessa osmoosikalvo otetaan irti ja sen tilalle laitetaan, mukana tuleva korkki. Tavallisesti laitetta ei kiinnitetä kovinkaan kiinteasti, paitsi hanan, letkujejn ja liittimien osalta eli se voi olla helpointa ottaa mukaan ja säilyttää talvikaudella kotona. Suodattimet joka tapauksessa vaihdetaan vuoden välein, lukuunottamatta osmoosikalvoa, jolloin myös suodattimien vaihto kannattaa ajoittaa samaan yhteyteen. Meillä on täällä Haukilahdenkatu 4:ssä tuotteet nähtävänä, tervetuloa.

14.03.2016
question

Sekä \"tekniset tiedot\" että \"ladattavat\" on tyhjänä. Täällä varmaan nämäkin tiedot jossain muualla on, mutten vaan löydä. Eli kysyn hieman tarkempia tietoja esim. kalvo; tfc/cta vai muu, tuotos/poistovesi-suhde, pienin hiukkanen joka läpäisee kalvon, tuotosveden tds esim. kun raakavesi 100 ppm, tiedot säiliöstä ja myös minkälaisella tekniikalla tuotos loppuu säiliön täyttyessä. Älkää loukkaantuko, mutta alhainen hinta ja tuo valtava veden tuotos - pikkulaitteellakin 8 L/h - panee väkisinkin ajattelemaan, että kalvo läpäisee isojakin hiukkasia, paljon isompia kuin 200 (tfc) -300 (cta), joka on teollisuuden ro-standardi. Ymmärrän kyllä, että trihalometaanit, kaasumaiset aineet jne. kerätään jälkisuodatuksella. Myös lämpötila ja vedenpainekin vaikuttaa tuotoksen määrään, mutta siltikin... Olisiko mitään ladattavia esitteitä. Olen kiinnostunut myös pienemmistä ja isommistakin laitteista. T. Tatu Leppänen

05.03.2016
answer

Hei, Morion käyttää GE:n TFM-50 osmoosikalvoa, joka on myös NFS sertifioitu. Sen teoreettinen hylkimiskyky, mainitulla virtausnopeudella (8,0 l/h) on 98%, mutta käytännön olosuhteissa se asettuu puhdistettavasta yhdisteestä riippuen 80 - 99,9% väliin. Tosiaan vedenpaine ja lämpotila vaikuttavat tuottonopeuteen, josta syystä se ensin varastoi puhdistetun veden paineistettuna omaan 5 litran välisäiliöön, joka perustuu pantentoituun \"säiliö - säiliön sisällä\" tekniikkaan. Säiliöstä vesi tulee heti paineistettuna käyttöön. Laite sisältää osaa yhdisteistä varten esisuodatuksen, joka koostuu; mekaanisesta hienosuodatuksesta, aktiivihiilipuristeesta ja ioninvaihtomassoista. Ladattavat materiaalit löytyvät osasta laitteita, mutta osasta voimme lähettää lisätietoa sähköpostitse.

07.03.2016