Tuotekoodi: LAB23

Hinta

99,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa


Bakteerianalyysi kaivovesille ja luonnonvesille. Tämä analyysi ei sovellu klooratulle kunnallisvedelle. Jos haluat analysoida kunnallisveden bakteerit, soita asiakaspalveluumme ja sovi sopivan näytteenottopakkauksen noutamisesta ja näytteen tuomisesta Haukilahdenkadun toimipisteellemme.

Tuote sisältää näytteidenottopakkauksen, jossa näytteiden lähetys laboratorioon on maksettuna.

Legionellat ovat bakteereja, joita esiintyy pieniä määriä makeissa luonnon vesissä ja maaperässä. Legionellabakteerit voivat lisääntyä vesijärjestelmissä ja kulkeutua aerosolien mukana hengitysilmaan.

Tyypillisiä Legionellan lisääntymispaikkoja vesijärjestelmissä ovat kohdat, joissa on sopiva lämpötilan, kosteuden ja ilman suhde, eli hanat ja niiden poresuuttimet ja suihkujen suulakkeet. Bakteeri hyötyy korkeasta veden lämpötilasta ja kestää yli 50 C asteen lämpötilaa.

Legionella-bakteeri lisääntyy lämpimän veden järjestelmissä. Kun ihminen hengittää ilmaa, jossa on pieniä vesipisaroita tai vesiaerosolia, bakteeri voi päästä hengitysteihin. Jos bakteeri pääsee alas keuhkoputkiin asti ja sieltä kudoksiin, syntyy infektio.

Lievimmillään Legionellan aiheuttamat oireet ovat flunssan ja kuumeflunssan kaltaisia. Kuivan yskän, kuumeen, päänsäryn, lihaskipujen ja hengenahdistuksen lisäksi taudinkuvaan voi kuulua myös rinta- ja vatsakipua.

Vaikeimmillaan Legionella aiheuttaa Legionella-keuhkokuumeen eli legionelloosin, jonka johdosta hakeudutaan hoitoon ja tauti diagnosoidaan. Suomessa Legionellooseja todetaan vuosittain noin 30. Legionelloosiin sairastuu eniten ennestään heikkokuntoisia ihmisiä, mutta myös vastustuskyvyltään normaaleja. Sairaus on vakava, oireiltaan kuumeinen hengityselinsairaus, josta parantuminen edellyttää yleensä sairaalahoitoa ja tehoavia antibiootteja. Oikeasta hoidosta huolimatta noin joka kymmenes sairastuneista menehtyy. Useimmat bakteerille altistuneista eivät kuitenkaan koskaan sairastu Legionelloosiin.

 

Tuotekoodi: LAB23


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Hei! Haluaisin lisätietoa vesitutkimuksesta ja veden puhdistamisesta? Asumme Tervolassa, runkausjoen varrella ja joudumme hakemaan juomaveden muualta. Käyttövetenä meillä on joesta pumpattava vesi. Mitä pitäisi tehdä tutkimuksia ja voisiko joki veden puhdistaa juoma kelpoiseksi?

21.05.2019
answer

Hei, myös jokivesi saadaan varmasti puhtaaksi käänteisosmoosiin perustuvalla pienellä juoma- ja ruokaveden puhdistamiseen tarkoitelulla yksiköllä. Voitte löytää tuotteen juomavesi valikon kautta. Laitteen omat esisuodattimet poistavat jokivedelle tyypillisiä sakkoja, humusta ja kiintoaineita, mutta jos niitä on kovin runsaasti, voivat nämä suodattimet tukkeutua nopeammin kuin on tarkoituksenmukaista. Tällöin vesipumpun perään kannattaa laittaa erillinen AQVA L tai XL koon 1 mikrometrin hienosuodatinpaketti voitte löytää käyttövesivalikostamme. Vesianalyysillä taas voimme arvioida olisiko erilliselle esisuodatukselle tarvetta vai ei. Tähän tarkoitukseen sopii LAB05, luonnonvesianalyysi.

22.05.2019