Tuotekoodi: AQ011-1

Hinta

2750,00 €

sis. alv. 24.00 %

Kysy toimitusaika

POISTUVA TUOTEPAKETTI. KORVAAVA TUOTEKOODI MAKEALLE VEDELLE: AQ011-2 TAI SUOLAISELLE VEDELLE AQ011-1-B

Käänteisosmoosilaitekokonaisuus, joka tuottaa kaivo- tai järvivedestä vuorokaudessa 960 - 2520 litraa puhdasta vettä.

Tuotteen toimitusaika 3 - 4 arkipäivää.

Käänteisomsoosiyksikkö ei käytä sähköä! Toimii pelkällä kaivo- tai järvivesipumpun paineella.

Toimintavarma venttiiliratkaisu ohjaa laitetta automaattisesti. Mekaanisten kuluvien komponenttien määrä on minimoitu, vain yksi automaattiventtiili sammuttaa ja käynnistää laitteistoa.

Helppo asentaa, ottaa käyttöön ja käyttää! Sisältää kaikki tarvittavat osat, letkut ja komponentit. Tarvitset vain sopivan syöttöpumpun, joka tuo laitteiston esisuodattimelle paineveden. Vesitankilta - kulutukseen tarvittavan jakelupumpun, jälkisuodattimet ja sulkuventtiilit paketti sisältää myös, mutta näiden asennus putkitukset eivät kuulu pakettiin, sillä ne ovat kiinteistön vesitekniikkaan kuuluvia.

 • Riittää helposti kattamaan keskimääräisen suomalaisen perheen vedenkulutuksen.
 • Helppo käyttö ja ylläpito, jopa kausittaisessa mökkikäytössä.
 • Poistaa vedestä myös muuten vaikeasti poistettavissa olevat yhdisteet, kuten uraanin, arseenin, fluoridin ja kloridin. Tuottaa kirkasta ja puhdasta vettä. Järven tai joen kiintoaine- ja humuspitoisuus vaikuttaa jonkin verran suodattimien riittoisuuteen, mutta tavallisesti esisuodattimet vaihdetaan kerran vuodessa ja osmoosikalvot kerran kahdessa vuodessa.
 • Sisältää kolmivaiheisen esisuodatuksen kiintoaineille, humukselle ja raudalle, AQVA L- koon suodatinpakettina.
 • Tekee puhdistettua vettä, pakettiin sisältyvään, 200 litran tankkiin, joka toimii keskeytyksettömänä puskurina kulutuspiikkien aikana. (myös muita tankkikokoja ja- muotoja saatavana)
 • Vesitankissa veden pintaa säätää automaattinen uimuriventtiili. Kun vettä käytetään, avautuu vesikanava, jolloin käänteisosmoosilaite avaa vesikanavat, pitääkseen tankin aina täynnä.
 • Vedenpuhdistuskapasiteetti 4 bar. syöttöpaineella, esimerkiksi kaivopumpulta tai järvestä painevesiautomaattia käyttäen, 2520 litraa makeasta vedestä.
 • Pienin suositusvedenpaine 2bar. Suurin syöttöpaine 10bar.
 • Suolan poistossa teho 85 - 95%. Veden lämpötilalla ja säädetyllä syöttöpaineella on vaikutusta.
 • Paketti ei sovellu meriveden puhdistamiseen sellaisenaan, mutta melko suolaisten kaivojen veden puhdistamiseen kyllä. Tekniset tiedot välilehdellä, makean veden tuottonopeuksia, eri suolapitoisuuksista, eri paineilla ja veden lämpötiloilla.
 • Merivettä puhdistettaessa pakettiin lisätään paineenkorotuspumppu tuotekoodilla: AQBOOST

Järjestelmäkokonaisuus sisältää:

(Tarkemmat kuvaukset "tekniset tiedot" välilehdellä)

 • AQVA SAIMAA -käänteisosmoosiyksikön (tuotekoodi: AQRO-SA)
 • Kolmivaiheisen esisuodatuksen kiintoaineille, humukselle ja raudalle, AQVA L- koon suodatinpakettina. (tuotekoodi: HB101MHUFE)
 • 200 litran vesitankki tarvittavilla läpivienneillä, liittimillä ja automaattisella täyttöventtiilillä. Laskennallinen riittoisuus huippukulutuksen aikaan makeasta vedestä tuotettuna tällä säiliökoolla, on noin 260 litraa tunnissa. (tuotekoodi: 14020)
 • Yhden mikrometrin korvausilmasuodatin (tuotekoodi: AQ10PS1)
 • Lähes äänetön jakelupumppu puhdasvesitankilta kulutukseen, Grundfossin painevesiautomaattityyppinen. (tuotekoodi: Scala2)
 • Jälkisuodatus AQVA M-koon kotelossa (tuotekoodilla: 050403), joka varmistaa vesitankista otetun veden hygieenistä laatua.
 • Neutralointisuodatinpaketin, joka säätää pH-arvon sopivaksi ennen veden syöttämistä jakeluverkkoon. Sisältää luonnollista kalsiumia. (tuotekoodi: AQ20BBCAL)
 • Yhteet käänteisosmoosilaitteen liittämiseksi esisuodattimeen ja vesitankkiin

Tyypilliset vuosittaiset käyttökustannukset syntyvät suodattimien vaihdosta. Esimerkiksi noin 50 000 litran vuotuisella käytöllä, vettä tuotettaessa järvestä, jossa humuspitoisuus on tyypillinen COD 30mg/l, ovat keskimääräiset käyttökustannukset 240€ luokkaa.

Suodattimet jotka vaihdetaan joka toinen vuosi:

 • Käänteisosmoosikalvo x 2,  AQ061
 • Jälkimineralisointi,  CALBB20
 • Jälkisuodatin,  050403


Esisuodattimet, jotka vaihdetaan kerran vuodessa:

 • HB101MHUFEV (suodatinpaketti)
 • FCPS1M10B, mekaaninen hienosuodatin (15€) voi mennä vaihtoon useammin, veden sakka ja kiintoainepitoisuudesta riippuen

 

Talvisäilytys

Käänteisosmoosilaitteiston talvisäilytys onnistuu ilman lisäventtiilistöä tulppaamalla käänteisosmoosiyksikön vesilinjat laitteen mukana tulevilla tulpilla ja siirtämällä käänteisosmoosiyksikkö lämpimään tilaan. Ensin vesilinja suljetaan, vesilinjaston putket ja kotelot tyhjennetään ja tämän jälkeen käänteisosmoosiyksikkö tulpataan ja viedään lämpimään säilytystilaan. Tällöin kalvoja ei tarvitse irrottaa. Keväällä käänteisosmoosilaitteistoa uudelleen käyttöön otettaessa vettä voi valuttaa esim. 30 min viemäriin, jotta kalvot huuhtoutuvat. Tämän jälkeen vettä voi käyttää normaalisti.

Tuotekoodi: AQ011-1


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

hei, voiko saimaa laitteiston asentaa mökillä (on sähköt) saunan lauteitten alle?

27.09.2020
answer

Hei, kyllä laitteiston voi asentaa saunaankin. Tällöin olisi kuitenkin syytä varmistaa ettei laitteisto jää kiukaan suoralle lämpösäteilylle alttiiksi. Eli joko tilan toiseen reunaan tai mahdollisesti eristettynä, jonkinlaisella välilevyllä tai vastaavalla. Samoin asennus tosiaan lattiatasolle, jossa lämpötilat ovat hieman alhaisemmat. Periaatteessa laitteiston muoviosat ja letkutukset on suunniteltu jopa 60C asteen vedelle, joka määrittää myös osaltaan ympäröivän ilman lämpötilavaatimusta. Toisaalta laitteisto jäähtyy hyvin nopeasti sen alkaessa tuottaa vettä ja vesi virtaa sen läpi. Vesitankki taas, joka on 200 litraa, ei kovin nopeasti lämpene.

28.09.2020
question

Voiko laitteiston asentaa saunaan?

03.03.2020
answer

Hei, ja kiitos kysymyksestä. Laitteisto tulisi asentaa niin, ettei siihen tule kiukaasta merkittävää lämpösäteilyä. Laitteen lämpötilan on hyvä pysyä alle 45 asteen.

03.03.2020
question

Miten saan muutettua 1000l tankin

08.11.2019
answer

Hei, voimme muuttaa tankin manuaalisesti. Verkkokaupassa se toistaiseksi ole mahdollista. Voitte olla yhteydessä vedenpuhdistuksen myyntiimme, tai sähköpostitse vesi@aqva.fi

08.11.2019