Tuotekoodi: AQFE-XL

Hinta

95,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa (202 kpl)


Rautasuodatinpatruuna sopii Aqvan XL-koon suodatinkoteloon. Suodatin vähentää tehokkaasti rautaa ja mangaania käyttövedestä. Suodatin sisältää myös aktiivihiiltä, joka vähentää hajuja ja makuja. Soveltuu hyvin mökkiveden, järviveden ja kaivoveden kirkastamiseen, 1-4:lle vesipisteelle.

 

Hyödyt

Kohottaa käyttöveden laatua

Vaivaton ylläpito

Ei vaadi viemäröintiä  

 

Suodattaa vedestä

rautaa, 50-95 %**

mangaania,  30-70 % **

hajuja ja makuja

kiintoaineita 5 µm kokoluokkaan asti

** Veden kokonaisominaisuudet, kuten pH arvo, suolapitoisuus ja humus voivat vaikuttavat tehoon.

 

Suodattimen vaihto

AQFE-XL, vaihto esimerkiksi 163 000 litran välein, kun raakaveden rautapitoisuus on n. 2 mg/l Fe ja vedestä on poistettu humus.*

*Suodattimen elinkaari riippuu raakaveden laadusta.

Vaihda suodatin viimeistään, kun suodatetun veden väri alkaa kellertää. Tällöin suodattimen kapasiteetti on tullut täyteen.

Vaihda suodatin vähintään vuoden välein.

Jos huomaat puhdistetun veden laadussa muutoksia, suosittelemme teettämään raakavedestä seurantavesianalyysin.

 

Paketin sisältö

vaihtosuodatin

 

Tekniset ominaisuudet          

Tyypillinen virtausnopeus: max. 14 litraa minuutissa

Paineenalenema: 0,5 bar @ 8 l/min

Vaihtosuodatin sopii XL-kokoiseen Aqvan suodatinkotelon (20” BB vakiokoko)

 

Järjestelmävaatimukset

Esisuodatusyksikkö: Suodattimelle ohjattu vesi esisuodatettava. Esimerkiksi hienosuodatin, AQMF1-XL ja humussuodatin, AQ052X

Raakaveden max. rautapitoisuus 3 mg/l. Suositus 2 mg/l.

Raakaveden max. mangaanipitoisuus 300 mg/l. Suositus 70 mg/l.

Raakaveden max. humuspitoisuus 15mg/l.

Raakaveden pH arvo: 6 - 9, optimi 7,8.

Tasainen syöttöpaine, 2-6 bar.

 

Talvisäilytys

Talvella, jos lämpötilat laskevat alle 2 °C, vesilinjat suljetaan ja linjasuodatinkotelot tyhjennetään, jotta pakkasrikkoumia ei pääse syntymään.

 

Tuotekoodi: AQFE-XL


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Hei. Nyt, kun suodatin FCCFE20BB on korvattu tällä AQFE-XL suodattimella, niin uusi suodatin ei toimi, kuin yhden kuukauden, kun vanha kesti puoli vuotta. Meillä on 1µm kiintoainesuodatin ennen rauta - mangaanisuodatinta. Esisuodatin ei ole kuitenkaan nimeksikään likaantunut kuukauden aikana. Nyt näitä uusia AQFE-XL suodattimia on mennyt tosiaan kuukauden välein tukkoon ja veden paine laskee tämän tukkiutuvan suodattimen takia. Mistä tämä muutos johtuu? Veden paine meillä on 2,8-5,5 Bar.

02.12.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kuulostaisi, että rauta on vedessänne liuennessa muodossa, jolloin rauta menee 1µm suodattimen läpi ja hapettuu AQFE suodattimen sisällä. AQFE suodattimen sisällä on 5µm kiintoainesuodatus ennen kuin vesi tulee suodattimesta ulos. Rautasakka pakkautuu tähän ja näin ollen laskee verkostonpaineen. Yksi mitä voisi kokeilla, niin ottaa suodattimen pois paikoiltaan ja tekee suodattimelle vastavirtahuuhtelua. Toinen vaihtoehto olisi kokeilla toisen tyyppistä rauta - mangaanisuodatinta, jonka löydätte tuotekoodilla AQ052.

04.12.2020
question

Hei. FCCFE20BB suodatin on korvattu nyt tällä AQFE-XL suodattimella. Aikaisempi suodatin (FCCFE20BB) on käynyt sellaisenaan. Tässä uuden suodattimen tekstissä lukee, että vesi on esisuodatettava. Käykö tämä AQFE-XL-suodatin kuitenkin sellaisenaan? Itselläni on vain yksi kotelo, johon suodattimen pystyy laittamaan.

27.07.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Suodatin on sama, kuin FCCFE20BB. Mikäli vedessä on kiintoaineita tai mikäli humuksen määrä on koholla, niin on suositeltavaa asentaa esim. 1µm kiintoainesuodatin ennen rauta - mangaanisuodatinta. Mikäli vedessä on vain esim. rauta koholla, voidaan suodatin asentaa sellaisenaan, ilman kiintoainesuodatinta.

27.07.2020