Tuotekoodi: MO650MPUREEXP

Hinta 239,00 €

- 20 %

191,20 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa (1 kpl)


 

Tehokas pienpuhdistamo (käänteisosmoosi), jossa alhaiset käyttökustannukset

EDUT:
 • Edulliset vakiosuodattimet, osmoosikalvo 35€ vaihdetaan kerran kahdessa vuodessa ja muut suodattimet, kerran vuodessa 49€.
 • Erillinen kalvopainesäiliö voidaan vaihtaa tarvittaessa tai haluttaessa laittaa isompi, jolloin laite ylläpitää suurempaa puhdasvesivarantoa.
 • Vesi jälkipuhdistetaan ja mineralisoidaan vielä ennen kuin se tulee hanasta käyttöön.
 • Erilliset kalvopainesäiliö ja puhdistusyksikkö helpottavat sijoittelua.
 • Erittäin helppo ja nopea suodattimien vaihto

Käänteisosmoosissa puhdistuskalvon läpi pääsee vesimolekyylit ja epäpuhtaudet huuhdellaan automaattisesti poistoveden mukana. (puhtaan veden tuotto noin.1:3)

Käänteisosmoosiyksikkö ja vesitankki erillisänä komponentteina kuuluvat pakettiin. Mukana tulee myös tarvittavat letkut, liittimet ja oma hana, joka voidaan kiinnittää esimerkiksi tiskialtaan kulmaan 12 mm koloon.

Laite tuottaa puhdistettua vettä keskimääräisellä vedenlaadulla noin 190 litraa vuorokaudessa kun syöttövedenpaine on 4bar. Puhdistetun veden tuottonopeus on suoravirtauksena varsin maltillinen, josta syystä laitteessa on oma kokonaistilavuudetaan 9 litran vesisäiliö (vesitilavuus noin 5-7 litraa), jota se pitää automaattisesti täytenä. Kun vettä otetaan kulutukseen, laite huomaa sen ja ryhtyy tekemään lisää puhdistettua vettä.

Sijoitetaan tavallisesti tiskiallaskaappiin ja kiinnitetään liitetään kylmävesilinjaan tai astianpesukoneen linjaan mukana tulevalla kolmitieliittimellä, oma hana ja täydellinen suodatinpaketti sisältyvät pakkaukseen.

Poistaa vedestä mm:

 • Bakteerit, virukset, kystat
 • Mangaani
 • Rikki, rikkivety
 • Rauta
 • Uraani, radon
 • Fluoridi, kloridi
 • Haju - ja makuhaitat
 • Putkistoista irtoavat epäpuhtaudet
 • Palauttaa mineraalit puhdistuksen jälkeen veteen
 • Nostaa veden pH-arvoa
 • Pehmentää veden
 • Hormooni- antibiootti- ja lääkejäämät
 • Saasteet
 • Värin

* Kaasumaisia epäpuhtauksia suodatetaan laitteen esisuodattimilla. Jos niitä on suuria määriä, erillinen esisuodatus olla tarpeellinen.

Takuuvarmasti puhdasta juomavettä!  

 

Laitteen mukana tulee täydellinen suodatinkokonaisuus. Jatkossa kaikkia suodattimia vaihdetaan kerran vuodessa, paitsi osmoosikalvoa kerran kahdessa vuodessa.

Vaihtosuodattimet:

ROBUST ja PURE käänteisosmoosilaitteiden esisuodatinpaketti (tuotekoodi CHV3ECOEXP)
(Sisältää 3 erilaista vaihto-esisuodatinta laitteelle. Kaikki nämä vaihdetaan kerralla.)

AQVA PURE käänteisosmoosilaitteen viimeistelysuodatin (tuotekoodi  CHV2010ECO)

AQVA PURE käänteisosmoosilaitteen jälkimineralisointisuodatin (tuotekoodi PD2010ECO

Ecosoft Robust ja AQVA PURE laitteiden osmoosikalvo (tuotekoodi AQ060)

 

Mitat: Puhdistusyksikkö K310 x L380 x S175 cm. Erillisen kalvopainesäiliön halkaisija on 25 cm ja korkeus 39 cm.
Puhdasvesihanan korkeus pöytätasosta n. 23 cm ja hanan pää tulee n. 13 cm kaulasta ulospäin.

Tuotekoodi: MO650MPUREEXP


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Hei! Minkä kokoiset letkut menevät käyttövesihanalle (baarihana) ja raakaveden ottoon sekä viemäriin? Minulla on vanha käänteisosmoosilaite, johon varaosien saanti on hieman hankalaa ja jos vaihtaisi tähän, säästyisi kenties hieman asennustöissä jos sattuisi olemaan saman kokoiset letkut.

16.02.2021
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteen kaikki letkutukset ovat 1/4" kokoa. Meiltä löytyy myös muunnos pikaliittimiä, mikäli letkutukset ovat kohteessanne eri kokoisia.

16.02.2021
question

Saarimökille kaivovedestä juomavedeksi, max 10 l/h tarve. Paljonko hukkanvettä tulee käänteisosmoosin yhteydessä ? Onko hukkavesi käytettävissä saunavetenä ? Loppukesästä kaivovesi voi olla vähissä ?

30.01.2021
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Pure käänteisosmoosilaitteen tuotto on max 8l/h kun syöttöpaine laitteelle on yli 4 baaria. Puhtaanveden suhde viemäriin menevään on noin 1:3, riippuen verkostopaineesta ja vedenlaadusta. Hukkavesi on esisuodatettua, joten on puhtaampaa, kuin kaivon raakavesi. Tuotekoodilla AQ006 löydätte hieman tuottavamman pienen käänteisosmoosilaitteen.

01.02.2021
question

Miten käyttö veneessä, kuinka estää että ei jäädy talvella kun vene maalla ?

13.08.2020
answer

Hei, tämä tuote sopii puhtaan veden tuottamiseen makeasta vedestä. Talveksi letkut, liittimet ja hana voidaan jättää pakkaseen, kunhan niistä on valutettu vesi pois. Kalvopainesäiliö tyhjennetään, suodatinyksikkö tulpataan ja tuodaan lämpimään. Seuraavana keväänä laitteeseen vaihdetaan esi- ja jälkisuodatitmet, sekä suoritetaan runsas huuhtelu. Tutustu myös uuteen AQVA Pure2 versioon. Sen käyttökustannukset ovat pienemmät ja suorituskyky suurempi.

14.08.2020
question

Hei! Puhdistaako tämä Aqva pure-laite arseenia?

06.07.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä, käänteisosmoosi oon tehokkain tapa suodattaa arseenia vedestä.

07.07.2020
question

Moi Voiko AQVA PURE käänteisosmoosilaite esisuodattimia käyttää erikseen niin että ohjaa kaiken veden esisuodattimien läpi ja haaroittaa vasta tämän jälkeen sen osan vedestö joka halutaan ottaa juomavesikäyttöön. Laite tulisi käyttöön mökillä ja olisi kytkettynä vain sulan maan aikaan. Vesi otetaan järvestä joka on väriltään ruskeaa (humuspitoista) ja käyttövesi haluttaisiin kirkkaaksi. Käyttömäärät on pieniä ja tuntuisi turhalta asemntaa erillistä suodatinpakettia käyttövedelle.

14.05.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Käänteisosmoosilaitteen esisuodattimet ovat kooltaan pienehköt, jonka vuoksi käyttövedelle on suotavaa laittaa oma suodatus. Tuotekoodilla AQ010 löytyy paketti, joka sisältää käyttövedenlaadun parannukseen tarkoitetun linjasuodatinyksikön ja pienen käänteisosmoosilaitteen ruoka- ja juomaveden puhdistukseen.

18.05.2020
question

Moi! Puhdistaako tämä järvivedestä juomavettä? Kuinka jos mökillä ei ole jatkuvasti sähköt päällä?

04.04.2020
answer

Hei, ja kiitos kysymyksestä. Kyllä, Pure puhdistaa järvivedestä juomavettä. Laite toimii putkiston paineen avulla; kun vesiputkissa on vähintään 2 bar paine niin laite tuottaa vettä. Puhdas vesi syötetään pieneen välivesisäiliöön josta vettä voi ottaa puhdasvesihanan kautta. Laite ei suoranaisesti käytä sähköä, mutta riittävän vedenpaineen ja vedensyötön järjestämiseen tarvitaan vesiautomaatti, joka tarvitsee sähköä. Voitte pitää vesiautomaattia sen aikaa päällä että välivesisäiliö täyttyy. Suosittelen teille kuitenkin PURE 2-käänteisosmoosilaitetta, sillä siinä on suurempi välivesiäilö 8-10 l.

06.04.2020
question

Voiko mineraalien palauttamisen laittaa pois päältä? Haluaisin täysin puhdasta vettä.

02.04.2020
answer

Hei, ja kiitos kysymyksestä. Kyllä voit jättää mineralisoinnin pois. Tarvitset kuitenkin suodattimen tilalle pätkän 1/4" JG letkua (tuotekoodi PE-08-BI-0500F-WM) ja 2 kpl 1/4" JG-pikaliittimiä (tuotekoodi: PP0408W).

03.04.2020
question

Hei, millä paineella puhdistettu vesi tulee kalvopainesäliöstä (vesitankista)?Riittääkö paine astianpesukoneelle.?Tarkoitus sijoittaa laite erilliseen tekniseen tilaan, josta tulee vesijohto sisälle ja puhdistettu vesi syötettäisiin tähän olemassa olevaan vesijohtoon, pituus n. 7 m. Raakavesi tulee porakaivosta n. 6 Bar voimalla..

02.02.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Vesi tulee säilitös pienemmällä paineella, kuin verkostopaine. Toki kun säiliö alkaa tyhjenemään, niin paine pienee, Mikäli korkeuseroa ei ole paljoa, niin pystyy asentamaan 7m päähän.

04.02.2021
question

Hei! Mitä mineraaleja mineralisointisuodatin lisää veteen?

18.01.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Suodatin lisää veteen magneesiumia ja kalssiumia.

22.01.2020
question

Hei, Toimiko aqva pure laite seaflo 12 v vesipumpun kanssa? Terveisin Alfred

15.01.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Ainut tarve minkä laite tarvitsee on minimissään 2 baarin syöttöpaine. Huomioittehan, että laite on vain makealle vedelle.

16.01.2020
question

Tarvittava sähköteho?

22.12.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laite itsessään ei vaadi sähköä. Laite vaatii minimissään 2 baarin syöttöpaineen.

27.12.2019
question

Hei, miten hyvin laite poistaa arseenin vedestä?

01.11.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Käänteisosmoosilla vedestä saadaan suodatettua lähes kaikki epäpuhtaudet. Kuinka paljon vetenne arseeni pitoisuus oli? Voisitteko lähettää vesianalyysinne tulokset, niin tarkisetaan teille sopiva ratkaisu.

04.11.2019
question

Hei! Laitetta on tarkoitus käyttää saaressa ja kuljettaa kotiin talveksi. Voiko liitännät tehdä pikaliittimillä vai riittävätkö alkuperäiset? Millaista satsia ehdotat JG:n liittimillä? Mistä tämä avain löytyy? "Letkun tai tulpan irrottaminen, (4) Letkun tai tulpan kiinnittäminen letkun poistoavain (4) ei kuulu toimitukseen"

16.07.2019
answer

Tuotteen omat letkuliitännät ovat valmiina ja ne ovat ns. JG tyyppisiä pikaliittimiä. Kutakin tarvittavaa 1/4" tuuman letkua tuotteen mukana tulee 1,5m. Laitteelle tulevaa syöttövettä varten sen mukana tulee vakio rautakauppakierteinen 1/2" kolmitiehaaroitin. Letkun irrottaminen laitteen letkukokoluokassa ei vaadi työkalua, vaan se voidaan tehdä sormilla. Saaresta talveksi otettaessa voitte irrottaa letkut ja jättää ne paikoilleen hanan kanssa. Itse laitteen liittimet tulpataan, mukana tulevilla tulpilla ja seuraavana keväänä suoritetaan siihen ohjeen mukainen huuhtelu ja suodattimien vaihto.

17.07.2019
question

Hei! Asensimme laitteen ja ensimmäisen 20min aikana kun vettä piti päästää hanasta, tuli mustasta letkusta 10l vettä ja hanasta n.3l. Kun aloitimme keräämään säiliöön vettä, mustasta hanasta tuli hyvin nopeasti 5l ja säiliössä vaikutti olevan vain pieni määrä. Lopetimme kesken koska tällä hukalla meidän vesivarastot ei riitä. Onko laitteessa todella näin suuri hukka? Ymmärsimme että mustasta tulee "lika" pois mutta ei tullut edes mieleen että likaa on enemmän kuin käyttöön tulevaa vettä. Mikä tässä on vialla? Kaikki letkut pitäisi olla ohjeiden mukaan kiinni. Hanojen kääntelykään ei muuttanut mustasta letkusta tulevan veden määrää. Pumpun paineen pitäisi riittää hyvinkin koska pumpun maksimipaine on 4,5bar ja nosto korkeus on vain n. 2m (pumpun suurin nosto korkeus on 45m). Voiko se vaikuttaa, että meillä on 3 suodatinta ennen tätä?

10.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Puhtaan vedentuotto on noin 1:3 riippuen kiinteistön verkostopaineesta. Kuinka suuri paine verkostossa on ensimmäisten kolmen suodattimien jälkeen?

13.06.2019
question

Hei! Asensimme laitteiston ulos kaappiin. Yölämpötilat on pyörähtänyt vielä nollan tuntumassa. Onkohan tästä haittaa? Laitteessa ei ole vielä vettä mutta sama uhkahan on syksyllä edessä. Miten sen huomaa jos laite on kärsinyt pakkasesta?

03.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Mikäli laite pääsee jäätymään, niin pahimmassa tapauksessa jokin littimistä / letkuista tai suodatinkoteloista pääsee halkeamaan. Mikäli laitteisto on käytössä, kun yöpakkasiin on vielä mahdollisuus, niin suosittelisin joko pitämään kohteessa peruslämpöä tai ottamaan laitteen pois tässä vaiheessa, ettei pääse tapahtumaan rikkoutumia.

05.06.2019
question

Hei, jos kalvot vaihdetaan suosituksen mukaan vuoden /kahden välein, tarvitaanko muuta ns. vuosihuoltoa mökillä olevalle laitteelle esim. talven jälkeen?

03.06.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laitteessa on viisi, vuoden välein vaihdettavaa suodatinta. Paketti löytyy tuotekoodilla Pure-V. Käänteisosmoosikalvo vaihdetaan oletettavasti kahden vuoden välein. Mikäli kohde ei ole ympärivuotisessa käytössä tai peruslämpöjä päällä, niin varmin tapa talvea varten on ottaa koko laitteisto mukaan mökiltä. Myös välivesisäiliö on hyvä tyhjeentää ja ottaa lämpöiseen talven ajaksi. Käänteisosmoosikalvo on hyvä säilyttää esim. muovipussissa, jääkaapissa (viileässä ja kosteassa). Kun laitteisto otetaan talven jälkeen käyttöön tulee vuoden välein vaihdettavat suodattimet vaihtaa. Käänteisosmoosikalvon voi asentaa takaisin paikoilleen. Säiliö on hyvä huuhdella käänteisosmoosivedelle kerran, jonka jälkeen laitteistoa voi käyttää taas normaalisti.

05.06.2019
question

MO650MPUREEXP Laitteen asennuksen jälkeen sinisestä letkusta ei tule vettä juurikaan. Mustasta sen sijaan juoksee hyvin?

23.05.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kuinka kauan käänitesosmoosilaite on ollut kytkettynä? Laite tekee 4 baarin paineella noin 7.9 litraa / tunti. Onko teillä laitteiston mukana tuleva välivesisäiliö kytkettynä?

27.05.2019
question

Hei... Vesianalyysin mukaan vedessämme on 140uq uraania... Onko tämä laite, taikka jokin vastaava tiskialtaan alle asennettavat tarpeeksi tehokas tämmöisen määrän puhdistamiseen?

19.05.2019
answer

Hei, tämä laite poistaa Uraanin noista lukemista lähes kokonaan. Sitä jää veteen noin 5-10 mikrogrammaa / litra. Jos haluatte puhdistaa vettä kaiken käyttöveden osalta, voitte tutustua linjasuodatinpakettiin tuotekoodilla: AQ20BB-URAN

22.05.2019
question

MO650MPUREEXP-39 AQVA PURE Käänteisosmoosilaite, juoma- ja ruokavedelle. 190L 1 210,00 € 210,00 € Olen ostanut tälläisen vuonna 2018 ja nyt haluaisin tilata kaikki suodattimet ja osmoosikalvon. Mitä tilaan kun osmoosikalvoksi esite kertoo AQ060 ja se on 390 L ? SUodatin paketti missä on kaikki suodattimet niin on mineralisointisuodatin eri tyyppiä kuin esitteessä ?

25.04.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Tuotekoodilla AQ060 on uudempi 100gpd kalvo, jonka tuotto on parempi, kuin 50gpd kalvon. Puhdistusteho on täysin sama. Pure-V tuotekoodilla löydätte vuoden välein vaihdettavien suodattimien pakein, jossa on kaikki viisi tarvittavaa suodatinta.

26.04.2019
question

Poistaako järvivedestä myös mahdollisen sinilevän?

18.04.2019
answer

Hei, THL:n ja Eviran julkaisemien tutkimusten mukaan käänteisosmoositekniikka poistaa sinilevät sen mahdolliset tuottamat myrkyt. Säännöllinen suodattimien vaihto on luonnollisesti tärkeässä osassa laitteen toimintavarmuutta.

18.04.2019
question

Mökillä vesi tulee uppopumpulla järvestä, pumpun käynnistyspaine on 2,2bar, eikä pumpussa ole painesäiliötä. Voidaanko suodattimen eteen asentaa painesäiliö estämään pumpun toistuva käynnistyminen suodatuksen aikana? Onko tuotteen hana kuvan 1 vai kuvan 3 mallia, nämä kun ovat ihan erilaiset?

25.03.2019
answer

Hei, hana on kuvan 1 mukainen. Kuvassa 3 näkyvä hana on ns. erikoishana, jonka kautta on mahdollista ottaa myös puhdistamatonta vettä. Teoriassa mainitsemanne uppopumppu voisi toimia Kalvopainesäiliön kanssa, mutta on myös mahdollista että 2,2bar. paineella tarkoitetaan tuotteen tuottamaa maksimipainetta, jolloin se ei välttämättä toimi. Asia kannattaa varmistaa pumpputoimittajan kanssa.

27.03.2019
question

Moi. Venekäyttöön varmaan sopii, on tällähetkellä 200l+ päävesisäiliö joka on vanha ja ei juoda vettä siitä suoraan (Täytetään kunnan verkostosta, tiski ja keittovettä varten) tuon kun asentaisi siihen rinnalle niin saisi puhdasta juomavettä, ettei tarvitsisi ostaa pullovettä, mutta miten tuon tyhjennys on toteutettu jotta ei jäädy talvella? Vai pitääkö purkaa talveksi pois venestä?

17.02.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä onnistuu, laite vaatii minimissään kahden baarin paineen, mutta 3-4 baarin paineella laite tekee tuottavammin puhdasta vettä. Käänteisosmoosilla puhdistaminen vaatii myös huuhtelu vettä, jota laite käyttää automaattisesti, kun puhdasta vettä tehdään välivesisäiliöön. Helpoin tapa talveksi on ottaa kokonaan pois laitteisto ja säiliö.

18.02.2019
question

Saako laitetta käännettyä off modelle, ettei esim. tiskeihin tarvitse tuhlata säiliön puhdistettua vettä?

06.11.2018
answer

Hei! Huomioittehan, että yleensä puhdistetulle vedelle tulee oma, pieni hana mahdollisen nykyisen hananne viereen tiskipöydän kulmaan. Tällöin nykyisestä hanastanne voi ottaa tiskiveden halutessaan. Varsinaista off-modea ei laitteessa ole. Laite on suunniteltu tuottamaan vain puhdasta vettä. Säiliön veden runsas vaihtuvuus on vain hyvä asia laitteen kunnon kannalta, joten esim. epäsäännöllisen mökkikäyttäjän voi olla ihan hyväkin käyttää puhdistettua vettä ajoittain myös vaikkapa tiskeihin.

07.11.2018
question

Pitääkö laite kuinka kovaa ääntä käytössä?

05.09.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laite ei pidä lähes ollenkaan ääntä. Laitteessa ei ole esim. paineenkorotus pumppua mikä isommassa käänteisosmoosilaitteessa tuottaa äänen.

06.09.2018
question

Miten tuo laite asennetaan, osaako yksinäinen nainenkin sen asentaa vai tarvitaanko siihen oikein lvi-liikkeen asentaja?

02.08.2018
answer

Hei, tuote on helppo asentaa ja sen mukana tulee yksityiskohtainen asennus- ja käyttöohje, mutta suosittelemme käyttämään asennustöissä LVI-liikettä.

02.08.2018
question

Voiko laitteen ja hanan välistä putkea jatkaa (tai vaihtaa pidemmäksi) jotta saisin sijoitettua laitteen viereiseen huoneeseen? Putkiveto n. 15m.

01.08.2018
answer

Hei. Kyllä voi. Yllensä pidämme noin 10 metrin matkaa sopivana maksimina, mutta 15 metriä toimii kyllä, joskin veden virtaama voi hidastua hieman.

01.08.2018
question

Hei.\nPorakaivon vesi maistuu suolaiselta.\nVoiko laitetta käyttää porakaivon vedestä suolan poistamiseen.

25.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Voisitteko laittaa mahdolliset vesianalyysin tulokset sähköpostiin vesi@aqva.fi , niin katsotaan teille sopiva ratkaisu. Voisitteko myös kertoa sähköpostissa vesipisteiden ja käyttäjien määrän.

27.07.2018
question

Hej voiko laitetta käyttää suomen meriveden puhdistukseen ja saada juoma vettä.

25.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Valitettavasti kyseistä laitetta ei ole suunniteltu merivedestä puhdistettavaksi. Voisitko laittaa lisätietoa kohteesta (käyttäjien määrän ja vesipisteiden määrän) sähköpostiin vesi@aqva.fi niin katsotaan teille sopiva ratkaisu.

27.07.2018
question

Porakaivo olemassa. Käsipumppu. Ongelmana magnaanipitoinen vesi. Mikä avuksi juomaveden saamiseksi vai onko helpompi/edullisempi suodattaa merivettä.

22.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Voisitteko laittaa vesianalyysin tulokset minulle sähköpostitse osoitteeseen vesi@aqva.fi niin katsotaan teille sopiva ratkaisu.

23.07.2018
question

Hei, onko tämä liitettävissä suoraan tavalliseen hanaan (Grohe Zedra keittiöhana) ja millä paineella vesi siitä tulisi? Kiitos

03.07.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Ei pysty suoraan hanaan liittämään. Paketin mukana tulee kolmitieliitin, josta otetaan laitteelle syöttövesi. Laite tuottaa noin 7.9L/H vettä, kun paine on 2.2bar. Laite tekee puhdasta vettä vesisäiliöön, joka toimii puskurina. Kun vedenpinta laskee säiliössä, alkaa käänteisosmoosilaite tekemään puhdasta vettä taas säiliöön.

04.07.2018
question

Tekeekö AQVA PURE juomavettä mistä tahansa makeasta vedestä? Meillä on mökin vieressä pieni lampi, jonka läpi virtaa ruskeaa ojavettä suoalueelta. Saisiko tällä lammesta tupaan juoma- ja tiskiveden? Tarvitaanko lisäksi esisuodattimia?

30.05.2018
answer

Hei! Teknisesti ottaen tekee. Jos vesi on kovin likaista, tarvitaan ylimääräistä esisuodatusta ja suodattimia pitää vaihtaa tavallista tiuhemmin. Esisuodatustarpeen saa hyvin selville vesianalyysillä. Esim. LAB11 sopisi tarkoitukseenne: https://www.aqva.fi/Kaivovesianalyysi_bakteerit/ekauppa/pLAB11/. (Yleensä kaivoille, mutta sopii myös tähän tilanteeseen) \n\nLaite tarvitsee paineistetun syöttöveden, eli painevesiautomaatin tai pumpun ja painesäiliön (ellei teillä ole siellä jo jonkinnäköistä paineistettua vesijärjestelmää).\n\nVeden puhdistaminen on siis teknisesti täysin mahdollista, mutta saatavilla olevan lampiveden laatu määrää pitkälti, onko mielekästä. (Ettei tarvittava esisuodatus muodostu tarkoitukseen nähden liian järeäksi ja esisuodattimien vaihtoa tarvita liian tiuhaan) Myös veden ottaminen puhtaimmasta kohdasta lampea parantaa puhdistukseen saatavan veden laatua, ja siihen tulee kuvatunlaisessa järjestelyssä pyrkiä mahdollisuuksien mukaan.

01.06.2018
question

Hei! Poistaako laite järviveden humuksen. T. Heikki

16.05.2018
answer

Kyllä, poistaa humuksen.

17.05.2018
question

Pystyykö tällä merivedest tekeen juomavettä ?\nTerv mikko

02.05.2018
answer

Hei, suomenlahden TDS arvo on 8000 ja 10000 paikkeilla. TDS kertoo epäsuorasti suolapitoisuudesta.\n\nTuote on suunniteltu enintään TDS arvolle 2500.\n\nVaikka tekniikka poistaakin suolan ja materiaalit kestävät sitä, ei sen paineenkesto ole suunnitelu kyseiseen käyttöön.

03.05.2018
question

Miten tämä eroaa laitteestanne: DWM-101S Morion käänteisosmoosilaiteesta? Ja onko vaihto suodattimet saman hintaiset?

11.04.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Puhdistusteholtaan ei ole eroja. Puressa on hiukan halvemmat suodattimet, sekä kalvo.

12.04.2018
question

Terve, voiko laitetta käyttää niin ettei lopuksi lisättäisi turhia mineraaleja jotka juuri on poistettu vedestä. Kun saan tutkimusten mukaan tarvittavat mineraalit ruuasta ja maidosta.

11.04.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Mineraalisointisuodattimen kyllä voi jättää pois, mikäli haluaa.

12.04.2018
question

Vaikuttaako tämä laite veden ph-arvoon? Ja jos kyllä niin minkä ph-arvoista vettä tsästä tulee?

24.03.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Käänteisosmoosi suodattaa veden tislatun veden laatuiseksi. Viimeinen patruuna lisää veteen mineraaleja, asettaen pH arvon 8-9 välille.

26.03.2018
question

Terve, olen ajatellut käänteisosmoosi laitetta, ja tämä ei valitettavasti mahtuisi ihan sinne kaappiin, onko halvempi 165e maksava laite yhtä tehokas puhistamaan juomavedestä fluoria, kalkkia yms. haitallisia aineita?

20.03.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Puhdistusteho on yhtä hyvä, kuin pienissä käänteisosmoosilaitteissa.

20.03.2018
question

Hei\n tarvitseeko tämä laite sähköä?

15.03.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Laite ei vaadi sähköä. Laite vaatii minimissään kahden barin syöttöpaineen.

16.03.2018
question

puhdistaako myös bakteerit.mihin laite asennetaan

15.03.2018
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Kyllä poistaa mm. bakteerit, virukset, kystat, alkueläimet, hiivat ja homeet. Laite voidaan asentaa esim. tiskiallaskaappiin.

15.03.2018
question

Meidän kaivovedestä löytyi tutkimuksessa 1000 alumiinia, rautaa 1700, fluoridia 1100, ph 8,6, Mitä tämä MO650MPUREEXP-38 voi poistaa ja soveltuuko se meille. Voiko sen asentaa mökin alatilaan niin että se kytketään keittiöön tulevaan putkeen suoraan. Miten arka se on pienellekin pakkaselle. luvut mgmm Erityisesti alumiinin poisto pitää toimia.

13.11.2017
answer

Hei, tuote perustuu käänteisosmoosiin, joka poistaa lähes kaikkia epäpuhtaustyyppejä erittäin tehokkaasti. Tyypillisesti 90 - 99% hyötysuhteella.\n\nTuotteen toimivuuteen vaikuttaa lähinnä humuksen ja raudan määrä, jotka voivat tukkia esisuodattimia tai osmoosikalvoa odotettua nopeammin, mutta toisaalta suodattimien teoreettinen riittoisuus on varsin suuri, joten jos noudatatte ajallista vaihtoväliä niin suodattimet tuskin ehtivät tukkeutua käytön aikana.\n\nPuhdistetun veden tuottonopeuteen vaikuttaa eniten suolopitoisuus, kuten esim. kloridi. Jos sitä on kovin runsaasti, tuottaa laite vettä hitaammin.\n\nLaitteen esisuodattimet poistavat rautaa ja humusta, joita teillä jonkin verran on ja viimeistään loputkin niistä poistuvat osmoosikalvolla. alumiinista ja fluoridista poistuu noin 90%, eli niiltäkin osin pääsette juomavesisuositusrajan alle.\n\nPakkasen puolelle laitetta ei saa päästää.\n\nLaitteen mukana tulee 3-tiehaaroitin 1/2\" tuuman yhteillä. Sen voi liittää esim. keittiohanan kulmävesilinjan väliin, veden ottoa varten.

14.11.2017
question

Vaatiiko AQVA PURE Käänteisosmoosilaite sähköäliitännän?

16.10.2017
answer

Hei. Ei tarvitse. Laite toimii vedenpaineella.

16.10.2017
question

And could you tell what will be the PPM amount (approximately) in the filtered water in Vantaa, Tikkurila region?

22.09.2017
answer

Hi, it varies quite a lot, depending where the sample is taken. But we can say that quite normal value is between 60 and 80mg/l in TDS.

26.09.2017
question

Do you provide installation services for AQVA PURE RO-system? Thank you!

22.09.2017
answer

Hi, you can find companies doing installations, from our re-seller map. If you need more advice, please contact our sales, via email or phone. \n\nOne easy way is to purchase the product from our web store and once you have received the product, order for some local plumbing company to connect product.

26.09.2017
question

Suomenkieliset käyttöohjeet ?\nMistä selviää mikäsuodatinpatruuna tulee mihinkin pönttöön ? 1 ja 5 on epäselvä

03.06.2017
answer

Suomekielisiä käyttöohjeita ei valitettavasti ole vielä saatavilla. Ne ovat tulossa. \nKun laitette laitteen eteenne siten, että käänteisosmoosielementti ja jälkisuodattimet ovat teitä kohti, esisuodattimien järjestys vasemmalta oikealle on seuraava: 5, GAG, 1 .

05.06.2017
question

Kauanko menee kun säiliö on täynnä puhdasta vettä ,jos laskee säiliön tyhjäksi todella ruskeasta järvi vedestä?

30.05.2017
answer

Hei, säiliön täyttymiseen menee 1 - 1,5 tuntia. Tämän jälkeen laite huomaa automaattisesti kun vettä otetaan käyttöön vähänkin ja ryhtyy täyttämään säiliötä uudestaan, pitäen aina sen 10 litraa käyttövalmiina.

02.06.2017
question

Meillä on teiltä tilattu AQMP1 järvisuodatin paketti + 1 lisä suodatin, mutta vesi on edelleen tummaa. Miten tämä laite toimisi? Onko vesi sen jälkeen kirkasta ja juoma kelpoista? Riittääkö vesi saunomiseen ja millä paineella puhdas vesi tulee? Ajattelin lähinnä painepesurin käyttöä, onnistuuko? Vai mitä systeemiä suosittelette?

27.05.2017
answer

Hei, tämä kysymys on käänteisosmoosilaitteen sivullla. Käänteisosmoosi tekee vedestä puhdasta ja juomakelpoista.\n\nMainitsemanne AQMP1 suodatin perustuu veden läpivirtaukseen, jolloin sen läpi menevän veden nopeus ja veden laatu vaikuttavat lopputulokseen. \n\nAQMP1 poistaa vedestä kaikki kiintoaineet ja hiput, sekä vähentää humusta, eli väriä, mutta jos sitä on runsaasti, ei välttämättä kokonaan. Samoin se poistaa mahdollisia hajuja tai makuja. Juomavesikelpoisuutta se ei takaa.\n\nAQMP1 sopii teille hyvin esisuodattimeksi ja käyttöveden laadun kohentamiseen, järvestä. Tämä käänteisosmoosilaite taas sopii teille hyvin juoma- ja ruokaveden tuottamiseen ja laadun varmistamiseen. Tämä käänteisosmoosilaite tuottaa vuorokaudessa noin 190 litraa vettä, mikäli sen hana olisi jatkuvasti auki, mutta ei riittävästi virtausta esim. painepesurille tms.\n\nJos haluatte puhdistaa kaiken veden käänteisosmoosilaatuiseksi, suosittelen tutustumaan tuotteisiin, tuotekoodeilla: AQ011 ja AQ012.

30.05.2017
question

Hei, Haluaisimme mökille puhdasta juomavettä porakaivosta jossa tekemänne testin perusteela on rautaa 1050 mikrogrammaa/l ja mangaania 1146 mikrogrammaa/l. Sopiiko tuote MO650MPUREEXP-39 tähän tarkoitukseen.

23.05.2017
answer

Kyllä sopii.

26.05.2017