Tuotekoodi: AQ052

Hinta

119,00 €

sis. alv. 24.00 %

Varastossa (177 kpl)

Tuotteen määräalennukset

Kun ostat vähintään 2 kpl, tuotteen hinta on 116,00€

Kun ostat vähintään 4 kpl, tuotteen hinta on 113,00€


AQVA IRON, XL koossa.

Poistaa tehokkaammin raudan ja mangaanin eri muotoja. pH arvolla ei vaikutusta puhdistustehoon

Vähentää myös humusta ja sisältää 5µm hienosuodatuksen, joka poistaa kiintoaineita.

Teknisiä tietoja / puhdistaa:

  • Rautaa 2 mg/l (suositus), maksimi 4 mg/l
  • Mangaania 0,6 mg/l (suositus), maksimi 1,2 mg/l
  • Tyypillinen virtaama n. 20 litraa minuutissa
  • pH arvolla ei vaikutusta riittoisuuteen tai puhdistustehoon
  • Vähentää myös humusta. Suurin humussuositus COD 10mg/l.
  • Vähentää useita muitakin metallityyppejä, kuten lyijyä ja kuparia.
  • Uudella suodattimella ei merkittävää paineen alenemaa.
  • Perustuu suuripinta-alaiseen ja huokoiseen lankaan sidottuun ioninvaihtotekniikkaan.

Tekniset tiedot -välilehdeltä löydät suodattimen riittoisuustaulukon

Tuotekoodi: AQ052


Saat halutessasi tiedon vastauksesta myös suoraan sähköpostiisi
question

Hei, minulla on kaivovedessä rautaa 1,6 mg/l ja mangaani 0,29. Kovuus 10 ja pH 7,0. Kaivopumpun max. tuotto muistaakseni 60 l min. mutta kulutusta ei ole niin paljon. Suihku + allashana ehkä max käyttö samaan aikaan, litroja?? Onko tuo AQVA IRON oikea ratkaisu tähän ja kuinka usein tuo on vahdettava?Pitääkö olla tässä minun tapauksessa XL koko 20 tuumaa. Suodatikotelon korkeus 74,5 cm hiukan haaste ja vielä avatessa kierteen verran lisätilaa. Vai riittäisikö L koko, mikä korkeus olikaan? Olisiko vaihto useimmin? Kyllä kai putkari saisi jotenkin 20 tuuman viritettyä. Terv Ari Eskelinen

07.12.2020
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Raudan määrä on suurehko vedessä, jonka vuoksi suosittelisin kolmen suodattimen yhdistelmää. AQ3XL-MF1-FE-IRON. Kiintoainesuodatin säästää rauta - mangaani suodatinta. L- koon suodattimen suositeltu maksimivirtaama on 8l/min, joten suosittelisin teille XL-kokoa.

08.12.2020
question

Miten käytännössä vaihdetaan vanhan suodattimen tilalle uusi. Onko ohjevideota vai onko vain että alkuperäisen mukana tulleella kiristinrenkaalla aukaistaan kotelo. Pitääkö veden tuloa sulkea kokonaan vai riittääkö että hanat suljettuna.

22.05.2020
answer

Hei, ensin vedensyöttö suodattimelle ja mahdollisesti suodattimelta kiinteistölle, suljetaan. Sen jälkeen suodatinkotelosta vapautetaan paine, ruuvaamalla paineenvapautusruuvia auki (kotelon päällä). Tämän jälkeen koteloavaimella kiertämällä kotelon runkoa, ylhäältä päin katsoen myötäpäivään, runko aukeaa kierteiltään. koteloavaimella tehdään alkuavaus ja loput käsin kiertämällä. Huomaa että kotelossa on vettä ja se painaa jonkin verran, eli kun kotelo irtoaa kierteiltään se voi tipahtaa ,ellei siihen ole varauduttu.

22.05.2020
question

Miten käytännössä suodattamiseen vaihtaminen uuteen vaihtosuodattimeen tapahtuu. Riittääkö vai että hanat suljettu. Entä käytännössä jos kotelon vääntämisestä auki on vaikeuksia, tuntuu olevan kovin tiukkaan väännetty. Uskaltaako vääntää kuinka voimakkaasti ettei vain mene kotelo rikki vai onko parasta kutsua asentaja joka nuo asentanut.

22.05.2020
answer

Hei, kotelo voi olla tiukassa sitä pitemmän ajan kuluttua avattessa. Etenkin jos asenusvaiheessa ei ole käytetty tiivisterasvaa. Kotelo kyllä kestää kovemmankin vääntämisen, mutta koteloavainta kannattaa käsitellä varoen. Usein avaaminen helpottuu niin että toisella kädellä antaa koteloavaimeen jatkuvan paineen ja toisella kädellä antaa pieniä iskuja avaussuuntaan. Ennen vaihtamista vähintään vedensyöttö suodattimelle tulisi sulkea, mutta jos mahdollista niin myös kiinteistölle. Ennen avaamista vapauttakaa paine kotelosta, avaamalla sen päällä olevia paineenvapautusruuveja. Jos kotelossa on paine, on se hyvin vaikea avata ja vesiroiskeita voi tulla turhan paljon,

22.05.2020
question

Meillä on ollut käytössä suodatin FCCFE20BB, jos vaihtaa suodattimeen AQ052, tarvitaanko siihen jotain lisäkappaleita tai erilaisia tiivisteitä.

12.05.2019
answer

Hei ja kiitos kysymyksestänne. Ei vaadi erillisiä tiivisteitä tai osia. Suodatin sopii täysin samaan koteloon.

17.05.2019
question

Hei, kuinka tämä suodatin eroaa toiminnaltaan teidän rauta-mangaani-pH suodattimesta? Mangaania 150 mikrog/L, ei rautaa. Mitä kokoa suosittelette parin hanan yhteiskäyttöön ja kauanko arvioitu käyttöikä jos kulutus 150 kuutiota vuodessa. Onko teidän S tai M koko sama kuin yleinen 9 3/4 tai 10" suodatinkotelo?

19.03.2019
answer

Hei, tämä suodatin perustuu hieman eri tekniikkaan, joka ei ole niin herkkä esimerkiksi veden pH arvon tai humusmäärien vaihteluille, kuin Rauta - Mangaani - pH suodatin. Tämän sarjan tuotteet sallivat myös suuremman veden läpivirtaaman, ilman merkittävää paineenalenemaa. Kokoja löytyy M-, L- ja XL koteloille, eli ns. 10" tuuman, 10"BB ja 20"BB. Mainitsemallenne mangaanimäärälle, jos humusta ei ole lainkaan, riittäisi AQVA L koon suodatin. Tämä suodatin pelkän mangaanin osalta riittää arviolta vuoden, mutta tarkempaa suositusta varten voisimme katsoa vesianalyysinne.

21.03.2019